Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Määräaikainen matkavakuutus

Pakkaa aina matkalle mukaan matkavakuutus, jolla turvaat itsellesi ja matkatavaroillesi aiheutuvia vahinkoja. Määräaikainen matkavakuutus sopii hyvin yksittäisille matkoille, jos matkustat enintään kerran vuodessa tai harvemmin. Tutustu määräaikaiseen matkavakuutukseen ja osta verkosta vaikka heti.

Paras matkavakuutus sinulle, joka matkustat kerran vuodessa tai harvemmin.

Määräaikainen matkavakuutus on voimassa jopa 3 kuukauden pituisilla matkoilla.

Vakuutus turvaa myös mukana matkustavat alle 18-vuotiaat lapset.

Edullisin matkavakuutus yksittäisille matkoille.

Mitä määräaikainen matkavakuutus korvaa?

Määräaikainen matkavakuutus korvaa sekä matkustajalle että matkatavaroille aiheutuvia vahinkoja. Voit ottaa turvat yhdessä tai erikseen.

MatkustajavakuutusOmavastuu

Matkustajavakuutuksesta korvaamme matkasairauden ja matkatapaturman hoitokuluja ilman euromääräistä ylärajaa ja ilman omavastuuta.

Matkasairaudella tarkoitetaan matkan aikana odottamatta alkanutta ja lääkärin hoitoa vaativaa sairautta. Matkustajavakuutus korvaa myös ensiapuun verrattavaa hoitoa enintään 10 päivän ajan, jos ennen matkaa alkanut sairaus tai vamma yllättäen pahenee.

Tapaturmalla tarkoitetaan äkillistä tapahtumaa, joka johtuu ulkoisesta syystä ja aiheuttaa vakuutetulle ruumiinvamman.

Ei omavastuuta

Matkustajavakuutukseen kuuluu peruuntumisturva, josta maksetaan korvausta, jos et pääse lähtemään etukäteen maksamallesi matkalle ja tähän on jokin pakottava syy. Pakottava syy voi olla oma tai lähiomaisen äkillinen, vakava sairaus, tapaturma tai kuolema.

Syynä voi myös olla merkittävä omaan, Suomessa olevaan omaisuuteen kohdistunut vahinko, joka edellyttää läsnäoloa vahinkopaikalla. Matkan peruuntumisturva on voimassa, jos vakuutus on otettu viimeistään kolme vuorokautta ennen matkan alkamista.

Ei omavastuuta

Matkustajavakuutukseen kuuluu myös keskeytymisturva, josta maksetaan korvausta, jos jo alkanut matkasi keskeytyy pakottavasta syystä. Pakottava syy voi olla oma tai lähiomaisen äkillinen, vakava sairaus, tapaturma tai kuolema.

Syynä voi myös olla merkittävä omaan, Suomessa olevaan omaisuuteen kohdistunut vahinko, joka edellyttää läsnäoloa vahinkopaikalla.

Ei omavastuuta

Matkustajavakuutus kattaa myös matkalta myöhästymisiä. Matkalta myöhästymisellä tarkoitetaan, ettei vakuutettu ehdi alkuperäisen matkasuunnitelmansa mukaisesti etukäteen varatulle lento-, laiva-, juna- tai linja-autojatkoyhteydelle meno- tai paluumatkalla.

Myöhästyminen korvataan, jos vakuutetun matkalla käyttämä yleinen kulkuneuvo on myöhässä sääesteen, teknisen vian, liikennevahingon, luonnonmullistuksen tai rikollisen teon vuoksi tai jos vakuutetun käyttämä yksityinen kulkuneuvo joutuu liikenneonnettomuuteen.

Ei omavastuuta

Matkustajavakuutuksen lisäturvaKorvataan enintään

Pysyvän haitan korvaus maksetaan, kun haitta on muodostunut pysyväksi, kuitenkin aikaisintaan vuoden kuluttua tapaturmasta. Korvaus maksetaan valtioneuvoston antaman työtapaturma- ja ammattitautilakiin perustuvan haittaluokitusasetuksen mukaisesti.

Korvausta ei makseta pysyvästä haitasta, joka ilmenee vasta kolmen vuoden kuluttua tapaturmasta tai myöhemmin. Jos sinulla on jo henkilövakuutuksia LähiTapiolassa, voit tarkistaa oman vakuutuksesi sisällön vakuutuskirjasta tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

100 000 tai 200 000 €

Turvasta maksetaan kertakorvaus vakuutuskirjassa mainitulle edunsaajalle, jos vakuutettu kuolee tai on kuollut tapaturman seurauksena. Kuolemantapauskorvauksella on mahdollista varmistaa läheisen toimeentuloa ja helpottaa taloudellista sopeutumista uuteen tilanteeseen.

Jos sinulla on jo henkilövakuutuksia LähiTapiolassa, voit tarkistaa oman vakuutuksesi sisällön vakuutuskirjasta tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Esim. 5 000 €

MatkatavaravakuutusOmavastuu

Matkatavaravakuutuksesta korvataan esimerkiksi tavaroiden rikkoutumisia ja varkauksia. Lisäksi korvausta voi saada välttämättömyystarvikkeiden hankintaan, jos matkatavarat saapuvat ulkomaan kohteeseen vähintään 4 tuntia myöhässä. Lisäksi korvataan passin, viisumin tai matkalippujen uusimisen ylimääräisiä kuluja.

Myös kotivakuutus voi korvata matkatavaroita. Varmistathan vakuutuksen kattavuuden ennen matkalle lähtöä.

0, 50 tai 150 €/vakuutustapahtuma

Matkavastuuvakuutuksesta korvataan matkan aikana ulkopuoliselle aiheuttamiasi henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvelvollinen. Matkavastuuvakuutus on osa matkatavaravakuutusta.

50 tai 200 €/vakuutustapahtuma

Matkaoikeusturvavakuutuksesta korvataan asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jotka liittyvät matkalla sattuneisiin ja matkustamiseen liittyviin tapahtumiin. Vakuutus kattaa riita-, rikos- ja hakemusasioita. Matkaoikeusturvavakuutus on osa matkatavaravakuutusta.

15 % kustannuksista

Usein kysyttyä

Määräaikainen matkavakuutus sopii sinulle, joka matkustat vain kerran tai kaksi vuodessa. Määräaikainen matkavakuutus on sopiva myös perheen yhteiselle matkalle, sillä vakuutettuina ovat myös alle 18-vuotiaat vakuutetun mukana matkustavat lapset, lapsenlapset ja puolison lapset. Määräaikainen matkavakuutus sopii kaiken ikäisille.

Matkavakuutusta valitessa kannattaa miettiä, kuinka monta reissua tulee tehtyä vuodessa. Määräaikainen matkavakuutus sopii sinulle silloin, kun matkustat enintään kerran vuodessa. Jatkuva matkavakuutus on kannattavampi, kun matkustat useammin.

Matkustajavakuutuksesta korvataan matkalla sattuneen sairauden tai tapaturman aiheuttamia hoitokuluja. Matkustajavakuutukseen sisältyy aina myös turvat matkan peruuntumisen, matkan keskeytymisen ja matkalta myöhästymisen varalle. Lisäksi voit liittää Matkustajavakuutukseen myös tapaturmaisen haitan ja tapaturmaisen kuoleman turvat. Matkatavaravakuutuksesta korvataan matkatavaroillesi aiheutuneita vahinkoja ja siihen sisältyvät myös Matkavastuuvakuutus sekä Matkaoikeusturvavakuutus. Matkavastuuvakuutuksesta korvataan matkan aikana yksityishenkilönä aiheuttamiasi henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet korvausvastuussa.

Voit hakea Määräaikaista matkavakuutusta, jos sinulla on voimassa oleva Kela-kortti, vakituinen asuinpaikkasi on Suomessa ja myös asut yli puolet vuodesta Suomessa. Voit ottaa määräaikaisen matkavakuutuksen itsellesi, puolisolle tai lapsellesi. Alle 18-vuotiaat lapset kuuluvat automaattisesti perheenjäsenen matkustajavakuutukseen, kun matkustatte yhdessä. Matkatavaravakuutus kattaa koko perheen matkatavarat yhteisellä matkalla.

Määräaikainen matkavakuutus on voimassa enintään kolmen kuukauden pituisilla matkoilla. Matkavakuutus on voimassa ulkomailla ja Suomessa, kun matkakohde on yli 50 kilometrin päästä kodista, vapaa-ajan asunnosta tai työ- tai opiskelupaikasta.

LähiTapiolan matkustajavakuutuksessa on etuna 24 tuntia vuorokaudessa päivystävä
Matkahätäpalvelu. Soittamalla ulkomailta numeroon +358 800 0 4531, saat hätätapauksessa aina apua, neuvoja ja palvelua suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

LähiTapiolan kotivakuutus kattaa kotimaan matkoilla vakuutuksenottajan ja tämän kanssa samassa taloudessa asuvien henkilöiden matkatavarat. Ulkomaan matkoja varten voit lisätä LähiTapiolan kotivakuutukseen matkatavaraturvan, jolloin erillistä matkatavaravakuutusta ei tarvita. Jos sinulla on kotivakuutus jossain toisessa yhtiössä ja se ei sisällä turvaa matkatavaroiden varalle, voit ostaa erillisen matkatavaravakuutuksen.

Määräaikainen matkavakuutus on voimassa enintään kolmen kuukauden matkoilla. Jos tarvitset matkavakuutuksen pidemmälle reissulle, sinun on otettava jatkuva matkavakuutus. Lue lisää jatkuvasta matkavakuutuksesta >

Määräaikaisen matkavakuutuksen hinta

Määräaikaisen matkavakuutuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi matkan pituus, matkakohde, ikä, asuinpaikka ja turvan laajuus. Laske laskurillamme matkavakuutuksen hinta reissullesi.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Alta löydät vakuutuksen tuotetiedot ja vakuutusehdot. Tutustu niihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tuoteseloste (pdf)

Vakuutuksen avaintiedot (pdf)

Vakuutusehdot (pdf)

Yleiset sopimusehdot (pdf)

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyvät asiat verkossa.

Katso toimintaohjeet

Matkahätäpalvelu auttaa 24/7 Jos olet ulkomailla ja sinulle sattui vakuutusvahinko, apu on puhelinsoiton päässä. Ole yhteydessä Hätäpalveluumme, joka auttaa sinua suomeksi numerossa +358 800 04531.

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.

Lue lisää Omaetualennuksesta