Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Matka­tavara­vakuutus

Matkatavaravakuutus tuo turvaa matkatavaroillesi. Vakuutus korvaa matkalla mukana olleille tavaroille sattuneita yllättäviä ja ennalta arvaamattomia vahinkoja. Matkatavaravakuutukseen sisältyy myös matkavastuuvakuutus ja matkaoikeusturvavakuutus. Matkatavaravakuutuksen voit ottaa erikseen tai yhdessä matkustajavakuutuksen kanssa.

Voit valita matkatavaravakuutuksen ulkomaille ilman omavastuuta

Saat korvauksen välttämättömyystarvikkeista, kun matkatavarat saapuvat yli 4h myöhässä ulkomaan kohteeseen.

LähiTapiolan kotivakuutukseen voit lisätä matkatavaraturvan, jolloin et välttämättä tarvitse erillistä matkatavaravakuutusta.

Matkatavaravakuutuksesta S-ryhmän Bonusta ainoana Suomessa.

Mitä matkatavaravakuutus korvaa?

Matkatavaravakuutus korvaa matkalla mukana olleille tavaroille sattuneita yllättäviä ja ennalta arvaamattomia vahinkoja. Voit ottaa matkatavaravakuutuksen erikseen tai yhdessä matkustajavakuutuksen kanssa.

Huomaathan, että myös LähiTapiolan kotivakuutukseen voi lisätä matkatavaraturvan ulkomaan matkoille, jolloin et välttämättä tarvitse erillistä matkatavaravakuutusta. Kannattaa tarkistaa kotivakuutuksen kattavuus ennen matkalle lähtöä.

Matkatavaravakuutus Omavastuu

Matkatavaravakuutuksesta korvataan esimerkiksi tavaroiden rikkoutumisia ja varkauksia. Lisäksi korvausta voi saada välttämättömyystarvikkeiden hankintaan, jos matkatavarat saapuvat ulkomaan kohteeseen vähintään 4 tuntia myöhässä. Lisäksi korvataan passin, viisumin tai matkalippujen uusimisen ylimääräisiä kuluja.

Myös kotivakuutus voi korvata matkatavaroita. Varmistathan vakuutuksen kattavuuden ennen matkalle lähtöä.

0, 50 tai 150 €/vakuutustapahtuma

Matkavastuuvakuutuksesta korvataan matkan aikana ulkopuoliselle aiheuttamiasi henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvelvollinen. Matkavastuuvakuutus on osa matkatavaravakuutusta.

50 tai 200 €/vakuutustapahtuma

Matkaoikeusturvavakuutuksesta korvataan asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jotka liittyvät matkalla sattuneisiin ja matkustamiseen liittyviin tapahtumiin. Vakuutus kattaa riita-, rikos- ja hakemusasioita. Matkaoikeusturvavakuutus on osa matkatavaravakuutusta.

15 % kustannuksista

Usein kysyttyä

Matkatavaravakuutus korvaa tavaroiden rikkoutumisia ja varkauksia matkasi aikana. Korvausta voi myös saada välttämättömyystarvikkeiden, kuten vaatteiden ja hygieniatarvikkeiden hankintaan, jos matkatavarat saapuvat ulkomaan kohteeseen vähintään 4 tuntia myöhässä. Lisäksi passin, viisumin tai matkalippujen uusimisen ylimääräisiä kuluja korvataan.

Matkatavaravakuutuksessa vakuutettuna on vakuutetun matkalle mukaansa ottama omaisuus ja matkalla hankittu koti-irtaimistoon rinnastettava omaisuus sekä passi ja matkaliput.

Kaikki perheenjäsenet eivät tarvitse omaa matkatavaravakuutusta, sillä matkatavaravakuutuksessa ovat vakuutettuina vakuutuksenottaja ja hänen kanssaan vakituisesti samassa taloudessa asuvat henkilöt. Lisäksi vakuutettuina ovat myös muualla vakituisesti asuvat vakuutuksenottajan tai vakuutetun alaikäiset lapset heidän asuessaan vakuutetun luona ja matkustaessaan vakuutetun kanssa.

LähiTapiolan kotivakuutukseen kuuluu Matkatavaraturva, joka kattaa matkatavaravahingot ulkomailla. Kannattaa kuitenkin tarkistaa oman kotivakuutuksen kattavuus ennen matkalle lähtöä. Jos kotivakuutuksesi kattaa matkatavarat, et tarvitse erillistä matkatavaravakuutusta.

Kotivakuutuksen matkatavaraturva ei kata matkatavaroiden vahinkoja kotimaassa, mutta matkatavarat korvataan kotivakuutuksesta omavastuu vähennettynä. Jos haluat kotimaan matkoille matkatavaraturvan ilman omavastuuta, tarvitset erillisen matkatavaravakuutuksen.

Lue lisää kotivakuutuksesta.

Voit valita matkatavaravakuutuksen omavastuuksi joko 0, 50 tai 100 euroa.

Kotivakuutuksen Matkatavaraturvan omavastuuvaihtoehdot ovat 0, 50 ja 150 euroa.

Jos matkatavarasi varastetaan, tee asiasta rikosilmoitus paikalliselle poliisille ja säilytä poliisin antama rikosilmoituskopio. Voit sitten tehdä vahinkoilmoituksen verkkopalvelussamme.

Matkatavaravakuutuksen hinta

Jatkuvan matkatavaravakuutuksen hintaan vaikuttaa asuinpaikka, vakuutusmäärä ja omavastuu. Jatkuva matkatavaravakuutus on voimassa 3 kuukautta matkan alkamisesta, pidemmille matkoille vakuutusta on mahdollista jatkaa lisämaksusta.

Määräaikaisen matkatavaravakuutuksen hintaan vaikuttaa vakuutetun asuinpaikka, vakuutuksen kesto (1vrk – 3kk), voimassaoloalue ja vakuutusmäärä.

Verkossa voit ostaa matkavakuutuksen pakettina, johon kuuluvat sekä matkustaja - että matkatavaravakuutus. Jos sinulla on toiveena pelkkä matkatavaravakuutus, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme, niin laskemme sinulle hinnan.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Alta löydät matkavakuutuksen tuotetiedot ja vakuutusehdot. Tutustu niihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tuoteseloste (pdf)

Vakuutuksen avaintiedot (pdf)

Vakuutusehdot (pdf)

Yleiset sopimusehdot (pdf)

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyvät asiat verkossa.

Matkahätäpalvelu auttaa 24/7 Jos olet ulkomailla ja sinulle sattui vakuutusvahinko, apu on puhelinsoiton päässä. Ole yhteydessä Hätäpalveluumme, joka auttaa sinua suomeksi numerossa +358 800 04531 .

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.