Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Terveys4.6.2023

Matkavakuutus ja raskaus

Raskaana voi hyvin matkustaa ja matkustamisesta onkin ihana nauttia vielä ennen lapsen syntymää. Ennen matkalle lähtöä on kuitenkin hyvä huomioida mahdolliset riskit ja selvittää, mitä matkavakuutus korvaa, jos matkalla sattuu jotain yllättävää. Tutustu ohjeisiimme ja osta matkavakuutus helposti verkossa.Lue lisää ja osta matkavakuutus

Mitä matkavakuutus korvaa raskaana matkustaessa?

  • Matkavakuutus korvaa ensiapuluonteiset hoitokulut matkakohteessa, jotka ovat aiheutuneet ennen raskausviikkoa 29. Huomioi siis raskausviikot, kun suunnittelet matkaa.

  • Hoitokuluja korvataan ainoastaan äkillisestä, odottamattomasta ja välitöntä hoitoa vaativasta muutoksesta raskaudentilassa. Näitä tilanteita voi olla esimerkiksi äkilliset voimakkaat supistukset, verenvuoto, synnytyksen ennenaikainen käynnistyminen tai keskenmeno.

  • Hoitokuluja korvataan enintään 10 päivän ajan hoidon alkamisesta matkakohteessa.

  • Jos matkan aikana vauva päättääkin syntyä, on hän vakuutettuna LähiTapiolan matkavakuutuksessa heti synnyttyään. Matkavakuutus korvaa myös kohtuulliset kustannukset tarpeellisesta keskoshoidosta, jotta lapsen terveydentila ei vaarannu.

Mitä matkavakuutus ei korvaa?

  • Matkavakuutus ei korvaa hoitokuluja raskausviikon 29 jälkeen. Matkaa ei kannata siis jättää viimeiselle kolmannekselle, jolloin riskit synnytyksen käynnistymiseen ovat muutenkin suuremmat.

  • Pelkkä raskaus ei ole korvattava matkan peruuntumisen syy. Jos kuitenkin raskaus on edennyt normaalisti ilman erityisiä seurattavia huolia, ja matkan varaamisen jälkeen sattuu jotain normaaliin raskauteen kuulumatonta, matkan peruuntuminen voidaan korvata. Tällainen poikkeava tilanne voi olla esimerkiksi keskenmeno tai raskausmyrkytys.

  • Jos joudut keskeyttämään matkan ja palaamaan kotiin raskauden vuoksi, matkavakuutus ei korvaa matkustamisesta aiheutuvia ylimääräisiä kuluja, kuten ambulanssilentoa.

Lue lisää matkavakuutuksesta ja sen sisällöstä.

Mieti matkan ajoitus, kun matkustat raskaana

Matkustamista ei tarvitse lopettaa raskaana, mutta kannattaa miettiä, koska matkalle lähtö on järkevää. Voit keskustella matkustamisesta neuvolassa tai lääkärissä, jos haluat saada varmistuksen, että matkalle on turvallista lähteä.Kannattaa tarkistaa myös lentoyhtiöiden ohjeet raskaana matkustamisesta, sillä nekin voivat vaihdella yhtiöstä riippuen.

Matkahätäpalvelu auttaa 24/7

LähiTapiolan matkavakuutuksen kanssa voit matkustaa turvallisin mielin myös raskaana, sillä vahingon sattuessa olemme aina tavoitettavissa. Autamme sinua löytämään oikean hoitopaikan ja käytännön järjestelyissä, kun matkalla sattunut vahinkosi on korvattava. Matkahätäpalvelu palvelee 24 tuntia vuorokaudessa 7 päivää viikossa numerossa +358 800 0 4531.