Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Matkavakuutuksen vertailu

Sopivin ja edullisin matkavakuutus riippuu paljon tilanteestasi. Halvin matkavakuutus ei välttämättä ole aina paras vaihtoehto. Tästä syystä matkavakuutusten vertailu kannattaa. Jos matkustat vain harvoin, voi määräaikainen matkavakuutus tulla edullisemmaksi kuin jatkuva matkavakuutus. Sinulle oikean matkavakuutuksen valinnassa kannattaa myös huomioida, matkustatko yksin vai yhdessä perheen kanssa ja millaiset ovat muiden vakuutusten turvat.

Jatkuva matkavakuutus

  • Jatkuva matkavakuutus on yleensä edullisin, jos matkustat vähintään kaksi kertaa vuodessa. Jatkuva matkavakuutus on myös vaivattomin vaihtoehto, sillä vakuutuksesi on voimassa vuoden ympäri kaikkialla maailmassa, myös Suomessa.

  • Sinun ei tarvitse erikseen ilmoittaa matkoistasi vakuutusyhtiöön. Matkan peruuntumisturva on automaattisesti voimassa, kun teet matkavarauksen. Huomaa kuitenkin, että matkan peruuntumisturva on voimassa vain, jos vakuutus on otettu vähintään 3 vuorokautta ennen matkan alkamista.

  • Jatkuva matkavakuutus on voimassa korkeintaan 3 kuukautta kestävillä matkoilla. Jos matkasi jatkuu tätä pidempään, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

  • Jatkuvaan matkustajavakuutukseen on mahdollista tehdä laajennus matkalla harrastamaasi urheilua varten. Jos tarkoituksenasi on matkalla kokeilla tai harrastaa riskialttiita urheilulajeja, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme. Matkavakuutusturvaa voi laajentaa kattamaan esimerkiksi laitesukellusta, laskuvarjo- ja benjihyppyä tai freestylehiihtoa.

  • Jos kotivakuutuksesi ei sisällä turvaa matkatavaroiden varalle, voit ostaa erillisen matkatavaravakuutuksen.

Määräaikainen matkavakuutus

  • Jos matkustat harvoin, määräaikainen matkavakuutus saattaa olla sinulle sopivin ja edullisin. Määräaikainen matkavakuutus on matkakohtainen, joten vakuutus on otettava jokaisella matkalle erikseen.

  • Vakuutusta ostaessasi ilmoitat matkan lähtö- ja paluupäivän. Huomaa kuitenkin, että matkan peruuntumisturva on voimassa vain, jos vakuutus on tehty viimeistään 3 vuorokautta ennen matkan alkamista. Voit tehdä määräaikaisen vakuutuksen enintään 3 kuukauden mittaiselle matkalle.

  • Jos olet lähdössä yli 3 kk:n pituiselle matkalle ja/tai haluat matkasi aikana harrastaa riskialttiita urheilulajeja, tarvitset jatkuvan matkavakuutuksen siihen tehtävin laajennuksin. Saat kattavan matkavakuutusturvan voimaan ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

  • Määräaikainen matkavakuutus sopii kaiken ikäisille, sillä siinä ei ole ikärajoja. Jos kotivakuutuksesi ei sisällä turvaa matkatavaroiden varalle, voit ostaa erillisen matkatavaravakuutuksen.

Mitä matkavakuutus korvaa?

JatkuvaMääräaikainen

Lääkärikäynnit, jos sairastut tai loukkaannut matkalla

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Mukana matkustavien alaikäisten lasten tai lastenlasten matkasairauden tai -tapaturman hoito

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ambulanssilennot Suomeen hätätapauksissa

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Matkahätäpalvelu 24/7

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Liikunnan aiheuttaman vamman hoito, voimassa harrasteluonteisessa urheilussa

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Liikunnan aiheuttaman vamman hoito, lisäturvalla voimassa kilpaurheilussa ja osassa riskialttiissa urheilulajeja

Sisältyy vakuutukseen

Matkan peruuntuminen tai matkan keskeytyminen ulkomaan tai kotimaan matkalla

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Matkan peruuntuminen tai keskeytyminen kriisitilanteissa

Sisältyy vakuutukseen

Matkatavaroiden myöhästyminen

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Matkatavaroiden rikkoontuminen ja varkaudet

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Matkahätäpalvelu auttaa 24/7

Joskus matkalla voi sattua ja tapahtua. Vieraassa maassa kielimuuri voi vaikeuttaa asioiden hoitamista. LähiTapiolan matkavakuutuksen kanssa voit matkustaa turvallisin mielin, sillä vahingon sattuessa olemme aina tavoitettavissa. Jos tarvitset apua matkan aikana äkillisen sairauden tai tapaturman takia, matkahätäpalvelumme auttaa sinua oikean hoitopaikan löytämisestä käytännön järjestelyihin. Matkahätäpalvelu palvelee 24 tuntia vuorokaudessa 7 päivää viikossa numerossa +358 800 0 4531.