Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Matka­vakuutus lapselle

Matkavakuutus kattaa mukanasi matkustavat alle 18-vuotiaat lapset, lapsenlapset ja puolison lapset. Oman matkavakuutuksen lapsi tarvitsee ainoastaan silloin, kun hän matkustaa yksin. Tutustu matkavakuutukseen ja osta helposti verkossa.

Matkavakuutus kattaa mukana matkustavat alle 18-vuotiaat lapset

Vain yksin matkustavat lapset tarvitsevat oman matkavakuutuksen

Alle 18-vuotiaat voivat urheilla matkalla ilman erillistä urheiluvakuutusta

Matkavakuutus on voimassa ulkomailla ja Suomessa yli 50 km päässä kotoa

Yksin matkustavat lapset tarvitsevat oman matkavakuutuksen

Lapsi tarvitsee oman matkavakuutuksen, kun hän matkustaa yksin esimerkiksi junalla sukulaisten luo, kaverin perheen kanssa kotimaassa tai ulkomailla, kielimatkalle tai harrastusleirille.

Jos lapsi harrastaa ja lähtee pelireissulle joukkueensa kanssa, joukkueen oma vakuutus yleensä kattaa pelitapahtumissa sattuneet vahingot. Ennen pelireissulle lähtemistä kannattaa kuitenkin tarkistaa, korvaako joukkueen vakuutus myös vapaa-ajalla pelitapahtumien ulkopuolella sattuvat tapaturmat ja sairastumiset.

Yksin matkustavat lapset ovat yleensä vakuutettuina perheen yhteisessä kotivakuutuksessa. Tarkistathan vakuutuksen voimassaolon ja korvaussisällön ennen lapsen lähtöä matkalle. Lapselle voi myös ottaa oman matkatavaravakuutuksen.

Jos lapsi matkustaa useamman kerran vuodessa yksin, kannattaa ottaa jatkuva matkustajavakuutus. Yksittäisiä matkoja varten riittää määräaikainen matkustajavakuutus.

Mitä lapsen matkavakuutus korvaa

Matkavakuutus korvaa sekä matkustajalle että matkatavaroille aiheutuvia vahinkoja. Voit valita turvat yhdessä tai erikseen. Jos kotivakuutuksesi kattaa matkatavarat, et tarvitse erillistä matkatavaravakuutusta.

MatkustajavakuutusOmavastuu

Matkustajavakuutuksesta korvaamme matkasairauden ja matkatapaturman hoitokuluja ilman euromääräistä ylärajaa ja ilman omavastuuta.

Matkasairaudella tarkoitetaan matkan aikana odottamatta alkanutta ja lääkärin hoitoa vaativaa sairautta. Matkustajavakuutus korvaa myös ensiapuun verrattavaa hoitoa enintään 10 päivän ajan, jos ennen matkaa alkanut sairaus tai vamma yllättäen pahenee.

Matkatapaturmalla tarkoitetaan äkillistä tapahtumaa, joka johtuu ulkoisesta syystä ja aiheuttaa vakuutetulle ruumiinvamman.

Ei omavastuuta

Matkustajavakuutukseen kuuluu peruuntumisturva, josta maksetaan korvausta, jos et pääse lähtemään etukäteen maksamallesi matkalle ja tähän on jokin pakottava syy. Pakottava syy voi olla oma tai lähiomaisen äkillinen, vakava sairaus, tapaturma tai kuolema.

Syynä voi myös olla merkittävä omaan, Suomessa olevaan omaisuuteen kohdistunut vahinko, joka edellyttää läsnäoloa vahinkopaikalla. Matkan peruuntumisturva on voimassa, jos vakuutus on otettu viimeistään kolme vuorokautta ennen matkan alkamista.

Ei omavastuuta

Matkustajavakuutukseen kuuluu myös keskeytymisturva, josta maksetaan korvausta, jos jo alkanut matkasi keskeytyy pakottavasta syystä. Pakottava syy voi olla oma tai lähiomaisen äkillinen, vakava sairaus, tapaturma tai kuolema.

Syynä voi myös olla merkittävä omaan, Suomessa olevaan omaisuuteen kohdistunut vahinko, joka edellyttää läsnäoloa vahinkopaikalla.

Ei omavastuuta

Matkustajavakuutus kattaa myös matkalta myöhästymisiä. Matkalta myöhästymisellä tarkoitetaan, ettei vakuutettu ehdi alkuperäisen matkasuunnitelmansa mukaisesti etukäteen varatulle lento-, laiva-, juna- tai linja-autojatkoyhteydelle meno- tai paluumatkalla.

Myöhästyminen korvataan, jos vakuutetun matkalla käyttämä yleinen kulkuneuvo on myöhässä sääesteen, teknisen vian, liikennevahingon, luonnonmullistuksen tai rikollisen teon vuoksi tai jos vakuutetun käyttämä yksityinen kulkuneuvo joutuu liikenneonnettomuuteen.

Ei omavastuuta

Matkustajavakuutuksesta korvaamme lisäksi matkan peruuntumisen ja keskeytymisen kuluja sekä lääkärin määräämää psykoterapiaa ulkomailla matkakohteessa tapahtuneen luonnonkatastrofin, äkillisen yleisvaarallisen epidemian, äkillisen ja odottamattoman aseellisen selkkauksen tai terrori-iskun vuoksi.

Ei omavastuuta

Matkustajavakuutuksen lisäturvaKorvataan enintään

Pysyvän haitan korvaus maksetaan, kun haitta on muodostunut pysyväksi, kuitenkin aikaisintaan vuoden kuluttua tapaturmasta. Korvaus maksetaan valtioneuvoston antaman työtapaturma- ja ammattitautilakiin perustuvan haittaluokitusasetuksen mukaisesti.

Korvausta ei makseta pysyvästä haitasta, joka ilmenee vasta kolmen vuoden kuluttua tapaturmasta tai myöhemmin. Jos sinulla on jo henkilövakuutuksia LähiTapiolassa, voit tarkistaa oman vakuutuksesi sisällön vakuutuskirjasta tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

100 000 tai 200 000 €

Turvasta maksetaan kertakorvaus vakuutuskirjassa mainitulle edunsaajalle, jos vakuutettu kuolee tai on kuollut tapaturman seurauksena. Kuolemantapauskorvauksella on mahdollista varmistaa läheisen toimeentuloa ja helpottaa taloudellista sopeutumista uuteen tilanteeseen.

Jos sinulla on jo henkilövakuutuksia LähiTapiolassa, voit tarkistaa oman vakuutuksesi sisällön vakuutuskirjasta tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Esim. 5 000 €

Jos haluat laajentaa matkustajavakuutusta koskemaan myös urheilumatkatapaturmia, ota yhteyttä LähiTapiolaan.

Ilman euromääräistä ylärajaa

MatkatavaravakuutusOmavastuu

Matkatavaravakuutuksesta korvataan esimerkiksi tavaroiden rikkoutumisia ja varkauksia. Lisäksi korvausta voi saada välttämättömyystarvikkeiden hankintaan, jos matkatavarat saapuvat ulkomaan kohteeseen vähintään 4 tuntia myöhässä. Lisäksi korvataan passin, viisumin tai matkalippujen uusimisen ylimääräisiä kuluja.

Myös kotivakuutus voi korvata matkatavaroita. Varmistathan vakuutuksen kattavuuden ennen matkalle lähtöä.

0, 50 tai 150 €/vakuutustapahtuma

Matkavastuuvakuutuksesta korvataan matkan aikana ulkopuoliselle aiheuttamiasi henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvelvollinen. Matkavastuuvakuutus on osa matkatavaravakuutusta.

50 tai 200 €/vakuutustapahtuma

Matkaoikeusturvavakuutuksesta korvataan asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jotka liittyvät matkalla sattuneisiin ja matkustamiseen liittyviin tapahtumiin. Vakuutus kattaa riita-, rikos- ja hakemusasioita. Matkaoikeusturvavakuutus on osa matkatavaravakuutusta.

15 % kustannuksista

Usein kysyttyä

Jos matkustatte yhdessä perheen kanssa, alle 18-vuotiaat lapset, puolison lapset ja lapsenlapset ovat vakuutettuina perheen aikuisen matkavakuutuksella. Eli myös isovanhemmat voivat huoletta matkustaa lapsenlapsien kanssa samalla matkavakuutuksella!

Yhdessä reissatessa perheen matkatavaravakuutus riittää kattamaan kaikki mukana matkustavat, samassa taloudessa vakinaisesti asuvat henkilöt.

Lapsi tarvitsee oman matkavakuutuksen vain silloin, kun hän matkustaa yksin. Perheen kotivakuutus kattaa myös yksin matkustavan lapsen matkatavarat.

Jos sinulla on LähiTapiolan kotivakuutuksessa matkatavaraturva, se kattaa kaikkien mukana matkustavien, samassa taloudessa vakinaisesti asuvien henkilöiden matkatavarat, jolloin erillistä matkatavaravakuutusta ei tarvita. Kannattaa kuitenkin tarkistaa kotivakuutuksen kattavuus ennen matkalle lähtöä.

Matkavakuutuksen turvin sinun ei tarvitse murehtia etukäteen pöpöjä, sillä matkavakuutukseen kuuluu peruuntumisturva. Peruuntumisturva korvaa, jos ette pääse lähtemään etukäteen maksetulle matkalle esimerkiksi sairastumisen tai tapaturman vuoksi.

Isovanhemmat voivat huoletta matkustaa lapsenlasten kanssa samalla matkavakuutuksella, sillä matkavakuutus kattaa mukana matkustavat alle 18-vuotiaat lapsenlapset.

Alle 18-vuotiaat voivat matkalla harrastaa urheilua ja kokeilla riskialttiita lajeja ilman erillistä urheiluvakuutusta.

Jos lapsi harrastaa ja lähtee pelireissulle joukkueensa kanssa, joukkueen oma vakuutus yleensä kattaa pelitapahtumissa sattuneet vahingot Suomessa ja ulkomailla. Ennen pelireissulle lähtemistä kannattaa kuitenkin tarkistaa, korvaako joukkueen vakuutus myös vapaa-ajalla pelitapahtumien ulkopuolella sattuneet tapaturmat ja sairastumiset.
Raskaana matkustaessa kannattaa miettiä matkan ajoitus, sillä matkavakuutus korvaa vain ennen raskausviikkoa 29 sattuneet vahingot. Jos matkan aikana vauva päättääkin syntyä, on hän vakuutettuna LähiTapiolan matkavakuutuksessa heti synnyttyään. Lue lisää matkavakuutuksesta raskausaikana >Matkavakuutus on voimassa sekä ulkomaan että kotimaan matkoilla. Suomessa vakuutus on voimassa, kun matkustat yli 50 kilometrin päähän kotoa tai vapaa-ajan asunnolta.Matkahätäpalvelumme auttaa, jos lapsi sairastuu kesken matkan tai hänelle sattuu tapaturma. Saat apua oikean hoitopaikan löytämisessä ja käytännön järjestelyissä. Matkahätäpalvelu palvelee 24 tuntia vuorokaudessa 7 päivää viikossa numerossa +358 800 0 4531. Saat palvelua suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Jos matkustatte perheenä tai lapsi matkustaa yksin useamman kerran vuodessa, kannattaa ottaa jatkuva matkavakuutus. Yksittäistä matkaa varten riittää määräaikainen matkavakuutus.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Alta löydät vakuutuksen tuotetiedot ja vakuutusehdot. Tutustu niihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tuoteseloste (pdf)

Vakuutuksen avaintiedot (pdf)

Vakuutusehdot (pdf)

Yleiset sopimusehdot (pdf)

Lapsen matkavakuutuksen hinta

Matkavakuutuksen hintaan vaikuttaa se, otatko jatkuvan vai määräaikaisen matkavakuutuksen. Jatkuva matkavakuutus tulee edullisemmaksi silloin, kun matkustat yli kaksi kertaa vuodessa. Matkavakuutuksen hintaan vaikuttavat myös esimerkiksi ikä ja asuinpaikka.


Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyvät asiat verkossa.

Katso toimintaohjeet

Matkahätäpalvelu auttaa 24/7 Jos olet ulkomailla ja sinulle sattui vakuutusvahinko, apu on puhelinsoiton päässä. Ole yhteydessä Hätäpalveluumme, joka auttaa sinua suomeksi numerossa +358 800 04531.

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.

Lue lisää Omaetualennuksesta