Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Autovakuutus

Autovakuutus eli kasko ja liikennevakuutus yhdessä korvaavat autollesi tai sen varusteille sattuneita vahinkoja sekä vastapuolen henkilö- ja esinevahinkoja.

Laske autovakuutuksen hinta laskurilla ja valitse autollesi paras vakuutus. Saamme ajoneuvosi tekniset tiedot suoraan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin liikenneasioiden rekisteristä.Laske hinta

Valitse Suomen suosituin autovakuutus

  • LähiTapiolan autovakuutus on Suomen suosituin (Traficom: Ajoneuvojen rekisteröintitilasto). Saat autollesi Suomen suosituimman autovakuutuksen helposti ja nopeasti verkosta.
  • Ainoana Suomessa: S-ryhmän Bonusta autovakuutuksesta.
  • Bonusturva varmistaa, etteivät kolarin sattuessa autovakuutuksen bonukset laske. Tämä helposti tarkoittaa satojen eurojen säästöä. Autovakuutuksessa Bonusturva kuuluu liikennevakuutukseen, Loistokaskoon ja Laajaan kaskoon.
  • Uutta autovakuutuksessa: Henkilöautojen kaskoihin sisältyvä autopalveluvakuutus korvaa auton hinauksen nyt myös, jos polttoaine loppuu tai sähköauton akku tyhjenee.

Tätä tarkoittaa kokonaisuutena paras liikennebonus

Bonuksen laskennassa hyödynnetään kaikkien vakuuttamiesi autojen historiatiedot eikä bonusta enää tarvitse siirtää autolta toiselle.

Vahingottomalla ajolla saat aina parhaan bonuksen kaikkiin autoihisi kun vakuutukset ovat saman henkilön nimissä.

LähiTapiolan täysi bonus on yksi Suomen korkeimmista bonuksista.

Uudistettu bonusturva on henkilökohtainen ja sen ansiosta vahinko ei alenna yhdenkään autosi bonusta. Saat henkilökohtaisen bonusturvan voimaan heti, kun bonuksesi on noussut 80 prosenttiin.

Jos olet ajanut 2 vuotta vahingotta, saat LähiTapiolan palkintobonusta + 5% nykyisen bonuksesi päälle. Etu kertautuu
eli aina jokaiselta 2 vuodelta saat ylimääräiset +5 %.

Bonus alenee yhdestä vahingosta vain -15 %. Lisäksi jos jollekin autoista sattuu vahinko, bonus laskee vain yhdessä autossa – ei siis kaikissa autoissasi.

Huomioimme nuoret kuljettajat ja henkilöt joilla ei ole aiempaa vahinko- tai ajohistoriaa reilulla lähtöbonuksella joka on kaikille aina vähintään 25 %.

LähiTapiolan bonusedut saatavilla kaikkien autojen vakuutuksiin – henkilö-, paketti-, kuorma-, linja-, erikois- ja matkailuautoille.

Autovakuutusten vertailu - mitä eri kaskot korvaavat?

Autovakuutukseen kuuluu kasko ja liikennevakuutus. Kaskovakuutuksen laajuuden voit valita oman tarpeesi ja tilanteesi mukaan. Autovakuutusten kilpailutus ja vertailu kannattaa, sillä näin löydät itsellesi parhaimman vakuutuksen. Halvin autovakuutus ei aina ole järkevin vaihtoehto. Suosittelemme vakuutusten sisällön vertailua ja huomioimaan erityisesti, mitä vakuutus korvaa vahinkotilanteessa.

  Loistokasko Laaja kasko Peruskasko Osakasko

Laajan sijaisautovakuutuksen turvin saat käyttöön sijaisauton, kun oma auto on korjattavana matkan keskeyttävän teknisen vian tai vakuutuksesta korvattavan kaskovahingon takia. Sijaisautona korvataan vastaava, enintään C-kokoluokan henkilöauto tai enintään 9m3 pakettiauto.

Laaja sijaisautovakuutus, sisältyy Laaja sijaisautovakuutus, ei sisälly Laaja sijaisautovakuutus, ei sisälly Laaja sijaisautovakuutus, ei sisälly

Pysäköintivakuutus korvaa pysäköidylle ajoneuvollesi tuntemattomaksi jääneen toisen moottoriajoneuvon aiheuttaman vahingon.

Pysäköintivakuutus, sisältyy Pysäköintivakuutus, sisältyy Pysäköintivakuutus, ei sisälly Pysäköintivakuutus, ei sisälly

Lasivakuutus korvaa vauriot, jotka aiheutuvat suoraan ulkoapäin ikkunalasiin osuneesta iskusta. Esimerkiksi kivi sinkoutuu tuulilasiin ja rikkoo sen.

Lasivakuutus, sisältyy Lasivakuutus, sisältyy Lasivakuutus, ei sisälly Voit valita henkilöautolle

Lunastusetuvakuutuksesta maksetaan lisäkorvausta ajoneuvon käyvän arvon lisäksi, kun korvauksen edellytykset täyttyvät.

Lunastusetuvakuutus, sisältyy Lunastusetuvakuutus, sisältyy Lunastusetuvakuutus, ei sisälly Lunastusetuvakuutus, ei sisälly

Bonusturva varmistaa, että bonukset eivät laske, vaikka kolari sattuisi. Ansaitset bonusturvan vahingottomalla ajolla.

Bonusturva, sisältyy Bonusturva, sisältyy Bonusturva, ei sisälly Bonusturva, ei sisälly

Kolarointivakuutus eli törmäysvakuutus korvaa vahingot, jos ajoneuvo törmää, suistuu tieltä, kaatuu tai putoaa.

Kolarointivakuutus, sisältyy Kolarointivakuutus, sisältyy Kolarointivakuutus, sisältyy Kolarointivakuutus, ei sisälly

Luonnonilmiövakuutus korvaa, jos myrsky kaataa puun ajoneuvon päälle, raesade vahingoittaa ajoneuvon ulkopintoja tai kun tulvaveden nousu tai myrskyn irrottama esine aiheuttaa vahinkoa pysähtyneelle ajoneuvolle.

Luonnonilmiövakuutus, sisältyy Luonnonilmiövakuutus, sisältyy Luonnonilmiövakuutus, sisältyy Luonnonilmiövakuutus, ei sisälly

Eläintörmäysvakuutus korvaa, jos ajoneuvo törmää muuhun eläimeen kun hirvieläimeen. Väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolarointivakuutuksesta.

Eläintörmäysvakuutus, sisältyy Eläintörmäysvakuutus, sisältyy Eläintörmäysvakuutus, sisältyy Eläintörmäysvakuutus, sisältyy

Hirvivahinkovakuutus korvaa, jos ajoneuvo törmää hirven, poron, kauriin tai peuran kanssa. Väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolarointivakuutuksesta.

Hirvivahinkovakuutus, sisältyy Hirvivahinkovakuutus, sisältyy Hirvivahinkovakuutus, sisältyy Hirvivahinkovakuutus, sisältyy

Palovakuutus korvaa irtipäässeen tulen tai ajoneuvon suoraan osuneen salamaniskun aiheuttamat vahingot.

Palovakuutus, sisältyy Palovakuutus, sisältyy Palovakuutus, sisältyy Palovakuutus, sisältyy

Varkausvakuutus korvaa ajoneuvon, jos se varastetaan. Vakuutus korvaa myös ajoneuvon vauriot, jos se vahingoittuu varkauden, luvattoman käytön tai näiden yrityksen yhteydessä. Korvaus maksetaan, jos ajoneuvo on ollut lukittuna tai lukitussa tilassa. Varkaus pitää aina ilmoittaa poliisille.

Varkausvakuutus, sisältyy Varkausvakuutus, sisältyy Varkausvakuutus, sisältyy Varkausvakuutus, sisältyy

Ilkivaltavakuutus korvaa tahallisesta vahingonteosta aiheutuneita vahinkoja. Ilkivallasta on tehtävä rikosilmoitus. Toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa ei korvata ilkivaltavakuutuksesta.

Ilkivaltavakuutus, sisältyy Ilkivaltavakuutus, sisältyy Ilkivaltavakuutus, sisältyy Ilkivaltavakuutus, sisältyy

Ulkomaan vastuuvakuutus täydentää liikennevakuutusta. Jos ajoneuvon omistaja, haltija tai kuljettaja joutuu ulkomailla korvaamaan toiselle liikenteessä aiheuttamansa esine- tai henkilövahingon, korvausta voi hakea Ulkomaan vastuuvakuutuksesta.

Ulkomaan vastuuvakuutus, sisältyy Ulkomaan vastuuvakuutus, sisältyy Ulkomaan vastuuvakuutus, sisältyy Ulkomaan vastuuvakuutus, sisältyy

Oikeusturvavakuutus korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja ajoneuvon omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Oikeusturvavakuutus, sisältyy Oikeusturvavakuutus, sisältyy Oikeusturvavakuutus, sisältyy Oikeusturvavakuutus, sisältyy

Autopalveluvakuutus korvaa matkan keskeytymisestä aiheutuneita kuluja. Korvausta maksetaan, jos ajoneuvoon tulee esimerkiksi tekninen vika. Korvattavia kuluja ovat muun muassa ajoneuvon nostaminen tielle ja kuljettaminen lähimpään korjaamoon sekä matkakustannukset kotiin.

Autopalveluvakuutus, sisältyy Autopalveluvakuutus, sisältyy Autopalveluvakuutus, sisältyy Autopalveluvakuutus, sisältyy

Rahoitusvakuutus liitetään kaskoon, jos ajoneuvon omistajana on rahoitusyhtiö tai autoliike tai ajoneuvo on leasingvuokrattu. Rahoitusvakuutuksesta voidaan korvata ajoneuvon menettäminen tai vaurioituminen ajoneuvon omistajalle, jos korvaus muuten evättäisiin tai sitä kohtuullistettaisiin.

Rahoitusvakuutus, sisältyy Rahoitusvakuutus, sisältyy Rahoitusvakuutus, sisältyy Rahoitusvakuutus, ei sisälly

Kuluturvasta maksetaan 20 euroa päivässä enintään 14 päivän ajan. Tämän summan on tarkoitus kattaa kaskovahingosta koituvia kuluja, kuten puhelinkuluja tai julkisen liikenteen matkakuluja.

+ Kuluturva (valinnainen lisäturva), sisältyy + Kuluturva (valinnainen lisäturva), sisältyy + Kuluturva (valinnainen lisäturva), sisältyy + Kuluturva (valinnainen lisäturva), ei sisälly

Keskeytysvakuutuksesta maksetaan korvausta ajalta, jolloin ajoneuvoa korjataan kolarointi-, hirvivahinko-, luonnonilmiö-, palo-, ilkivalta- tai varkausvakuutuksesta korvattavan vahingon takia.

+ Keskeytysvakuutus (valinnainen lisäturva), ei sisälly + Keskeytysvakuutus (valinnainen lisäturva), sisältyy + Keskeytysvakuutus (valinnainen lisäturva), ei sisälly + Keskeytysvakuutus (valinnainen lisäturva), ei sisälly

Millainen autovakuutus sopii minun autolleni?

Loistokasko

Kun otat autoosi Loistokaskon, voit ajaa turvallisin mielin, sillä tämä vakuutus takaa sinulle parhaimman mahdollisen turvan. Kaikkien Laajan kaskon vakuutusten lisäksi Loistokasko takaa sijaisauton käyttöösi, jos autosi on korjauksessa kaskovahingon tai matkan keskeytymisen takia.

Laaja kasko

Laaja kasko on hyvä valinta uudelle tai uudehkolle autolle. Se on nimensä mukaisesti laajempi versio Peruskaskosta, mikä tuo lisäturvaa tuulilasille, lunastusetuun, bonuksiin ja pysäköintiin. Pysäköintivakuutus korvaa toisen osapuolen ajoneuvollesi aiheuttamat kolhut, vaikka tekijä jäisi tuntemattomaksi. Lasivakuutus taas korvaa tuulilasille aiheutuneita vahinkoja esimerkiksi kiveniskemästä.

Peruskasko

Peruskasko on järkevä valinta jo hieman vanhemmalle autolle, jolla alkaa olla kilometrejä mittarissa. Se sisältää kolarointivakuutuksen, joka korvaa vahingot, jos ajoneuvo törmää tai esimerkiksi suistuu tieltä. Luonnonilmiövakuutus korvaa myrskyn aiheuttamat vahingot, kuten puun kaatumisen auton päälle.

Osakasko

Suosittelemme Osakaskoa, jos haluat kattaa vain tiettyjä riskejä ja auton myyntiarvo on alhainen. Vaikka Osakasko ei ole niin kattava kuin muut kaskovaihtoehdot, saat Osakaskolla kuitenkin laajempaa turvaa kuin pelkällä liikennevakuutuksella. Autopalveluvakuutus auttaa, jos vanhakin auto jää tien reunaan. Osakasko korvaa pääosin riskejä, joihin et voi monesti itse vaikuttaa, kuten eläinkolarin, tulipalon, ilkivallan ja varkauden aiheuttamia kuluja. Henkilöauton Osakaskoon voit liittää myös lasivakuutuksen, joka korvaa tuulilasille aiheutuneita vahinkoja esimerkiksi kiveniskemästä.

Vakuutusten tarkan sisällön näet autovakuutuksen tuoteselosteesta (pdf).

Autopalveluvakuutuksesta ja Hätäpalvelusta apua, jos matka katkeaa

Kaikkiin henkilö- ja pakettiautojen kaskoihin sisältyvä autopalveluvakuutus tuo turvaa matkantekoon. Tien päällä voi sattua yllättäviä tilanteita. Jos et kaskovahingon tai teknisen vian takia pysty jatkamaan matkaa, voit tilata hinauksen suoraan yhteistyökumppaniltamme. Lue tästä toimintaohjeet. Henkilöautojen kaskoihin sisältyvä autopalveluvakuutus korvaa nyt myös auton hinauksen lähimmälle tankkaus- tai latauspisteelle, jos polttoaine loppuu tai sähköauton akku tyhjenee. Hinauksen lisäksi korvattavia kuluja ovat esimerkiksi ajoneuvon nostaminen tielle ja matkakustannukset kotiin. Saat tarvittaessa apua 24 h/vrk myös LähiTapiolan Hätäpalvelusta 0800 0 4531. Laajin kaskovakuutus Loistokasko sisältää sijaisautovakuutuksen, joka takaa matkan jatkumisen ongelmatilanteesta huolimatta.

Yrityksen autovakuutukset

LähiTapiolalta saat vakuutuksen myös yrityksesi ajoneuvoille, kuten kuorma-autolle, kevytkuorma-autolle, pakettiautolle tai taksille. Voit vakuuttaa myös traktorin, peräkärryn tai vaikka limusiinin! Saat meiltä lakisääteisen liikennevakuutuksen ja yrityksellesi räätälöidyn kaskovakuutuksen, oli yrityksesi koko mikä tahansa. Kaikkien vakuuttamiesi ajoneuvojen tiedot löytyvät kätevästi yhdestä sopimuksesta, joka helpottaa vakuutusten hallinnointia. Lue lisää yritysten ajoneuvovakuutuksista täältä.

Auton rekisteröinti vakuutuksen oston yhteydessä

Jos auton edellinen omistaja on jo tehnyt luovutusilmoituksen, et tarvitse välttämättä edes varmennetta tai II-osaa omistajanvaihdon rekisteröimiseen. Auton rekisteröinti onnistuu helposti vakuutuksen oston yhteydessä. Lue täältä lisää auton rekisteröinnistä.

Tarvitsetko rahoitusta auton hankintaan?

Tiesitkö, että saat LähiTapiolan kautta myös autorahoitusta. Rahoitusta on mahdollista hakea joko suoraan ostohetkellä autoliikkeestä tai vaihtoehtoisesti Autotie.fi palvelun kautta, josta voit hankkia itsellesi uuden tai käytetyn auton:

Autotie.fiUsein kysyttyä autovakuutuksesta

Vakuutuksen ostaminen

LähiTapiolan autovakuutus on Suomen suosituin Traficomin ajoneuvotilaston mukaan. Saat autollesi Suomen suosituimman autovakuutuksen helposti ja nopeasti verkosta.

Jos autosi on jo vakuutettu toisessa yhtiössä, voit vaihtaa yhtiötä koska tahansa helposti ja nopeasti. Voit ostaa autovakuutuksen verkkosivuiltamme. Hoidamme vakuutuksen irtisanomisen edellisestä yhtiöstä ja ilmoituksen Traficomin ajoneuvorekisteriin.

Voit ostaa vakuutuksen verkkokaupastamme, ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme tai paikalliseen toimistoomme. Myös käytännössä kaikki suomalaiset autoliikkeet ja katsastusasemat myyvät vakuutuksiamme.

Hintoja voit kokeilla ja laskea laskurillamme heti kun sinulla on rekisterinumero tiedossa. Voit siis miettiä vakuutusta jo tulevaan autoosi, vaikket sitä olisi vielä ostanut.

Ajoneuvon liikennevakuutus tulee ottaa aina seitsemän päivän kuluessa ajoneuvon omistus- tai hallintaoikeuden siirtymisestä. Jos liikennevakuutuksen ottaminen on laiminlyöty määräajassa, Liikennevakuutuskeskus perii ajoneuvon omistajalta tai haltijalta korotettua vakuutusmaksua.

Vakuutuksenottaja voi olla vain ajoneuvon omistaja tai haltija. Haltijalla tarkoitetaan ajoneuvon pääasiallista käyttäjää, kun tämä on joku muu henkilö kuin ajoneuvon omistaja. Esimerkiksi autoa pääasiallisesti käyttävä perheen jäsen tulee merkitä vakuutukselle, että ajoneuvorekisteriin haltijana, mikäli auto on tämän henkilön käytössä yli 30 päivän ajan.

Voit vaihtaa vakuutusyhtiötä koska vain. Ilmoitamme ajoneuvon omistajalle automaattisesti vakuutusyhtiön vaihtumisesta ja päivitämme tiedot automaattisesti myös ajoneuvorekisteriin (Traficomiin).

Myös rekisteröimättömälle ajoneuvolle on otettava liikennevakuutus, jos sitä käytetään liikenteessä. Liikenteellä tarkoitetaan myös tieliikenteen ulkopuolella ajamista, kuten metsässä, piha-alueilla, jäällä tai pellolla. Ja voi vahinko sattua sielläkin, joten vakuutusturva kannattaa pitää kunnossa.

Hinnoittelu, bonukset ja alennukset

Autovakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi itse auto, sen käyttö, ansaittu bonus ja vakuutuksenottajan tiedot. Autovakuutukseen kuuluu kasko ja liikennevakuutus. Kaskovakuutuksen laajuuden voit valita oman tarpeesi ja tilanteesi mukaan. Autovakuutusten kilpailutus ja vertailu kannattaa, sillä näin löydät itsellesi parhaimman vakuutuksen. Halvin autovakuutus ei aina ole järkevin vaihtoehto. Suosittelemme vakuutusten sisällön vertailua ja huomioimaan erityisesti, mitä vakuutus korvaa vahinkotilanteessa.

Keskittämällä asiointia LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta vakuutusmaksuista 8 %, 13 % tai jopa 17 %. Omaedun lisäksi saat LähiTapiolan autovakuutuksesta ainoana Suomessa S-ryhmän bonusta, jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Liikennevakuutuksen bonus on enimmillään 80 % ja se on yksi Suomen korkeimmista bonuksista. Bonus muodostuu henkilökohtaisen ajohistorian perusteella. Bonuksen laskennassa hyödynnetään kaikkien vakuuttamiesi autojen historiatiedot eikä bonusta enää tarvitse siirtää autolta toiselle. Tutustu bonukseen tarkemmin täällä.

Kyllä voidaan. Tällöin bonuksien laskennassa huomioidaan samassa taloudessa asuvan puolisosi, avopuolisosi tai kanssasi rekisteröidyssä parisuhteessa asuvan henkilön vakuutus- ja vahinkohistoria. Edun hyödyntämiseksi ole yhteydessä vakuutuspalveluumme.

LähiTapiolan autovakuutus on ainoa Suomessa josta voit saada S-ryhmän bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Autovakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi itse auto, sen käyttö ja vakuutuksenottajan tiedot. Hintaan vaikuttavaa siis esimerkiksi auton merkki ja malli, moottorin teho sekä vakuutuksenottajan ikä ja kotipaikka. Myös kerryttämäsi bonus vaikuttaa autovakuutuksen hintaan.

Liikennekäytöstäpoisto

Ajoneuvorekisterissä olevalla ajoneuvolla on aina oltava liikennevakuutus. Jos et käytä ajoneuvoasi lainkaan, voit tehdä sille liikennekäytöstä poiston. Vakuutusmaksua palautetaan pääsääntöisesti niistä turvista jotka eivät ole voimassa poiston aikana. Osa tuotteistamme on rakennettu niin että maksua ei poiston ajalta palauteta, sillä tämä on jo huomioitu edullisempana hintatasona eikä sinun siis ole tarvetta tehdä poistoa ylipäätään.

Liikennekäytöstäpoisto ja liikennekäyttöönotto on helppo tehdä verkkopalvelumme kautta, ja tällöin ilmoitamme tiedon puolestasi myös Traficomiin. Jos teet muutoksen Omatrafissa tai muussa paikassa kuten katsastusasemalla niin saamme tiedon siitä Traficomin kautta.

Vakuutuksen irtisanominen

Kyllä vakuutuksesi päättyy automaattisesti. Saamme tiedon auton myynnistä tai vakuutusyhtiön vaihtumisesta Traficomista. Jos sinulla on avoin lasku, niin lähetämme muutoksen jälkeen korvaavan laskun. Jos olet jo ehtinyt maksaa laskun, niin palautamme ylimääräisen vakuutusmaksun tilillesi.


Katso myös: