Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Autovakuutuksen bonukset

Autovakuutuksessa bonus on sekä liikennevakuutuksessa että kaskovakuutuksessa. Bonus tarkoittaa vakuutusmaksusta annettavaa alennusta. Kun lasket hinnan vakuutuksellesi, näet bonuksesi heti verkkokaupassamme.

Liikennevakuutuksen täysi bonus on yksi Suomen korkeimmista - jopa 80%.

Henkilökohtainen bonusturva ei alenna bonusta vahingon sattuessa.

Saat vahingottomasta ajosta ylimääräisen palkintobonuksen.

Vahingon sattuessa bonus alenee maltillisesti vain 15 %.

Liikennevakuutuksen bonus

Liikenteen bonus muodostuu henkilökohtaisen vakuutus- ja vahinkohistoriasi perusteella. Liikennevakuutuksen lähtöbonus on 25%, jos sinulla ei ole ollut aikaisemmin lainkaan autovakuutusta. Jos sinulla on ollut aikaisemmin autovakuutuksia, bonuksen laskennassa huomioidaan aikaisempi vakuutus- ja vahinkohistoriasi. Saat saman bonuksen riippumatta siitä, ovatko aikaisemmat vakuutuksesi olleet LähiTapiolassa vai toisessa vakuutusyhtiössä. Uuden vakuutuksen bonus on pääsääntöisesti 25 – 80 % vakuutushistorian pituudesta ja vahingoista riippuen. Bonus voi olla myös pienempi korvattujen liikennevahinkojen johdosta.

Liikennevakuutuksen bonus nousee 5 %-yksikköä vakuutuskaudessa, jos vahinkoja ei ole sattunut. Kun ajat vahingottomasti, saat jokaisen kahden vuoden vahingottoman ajon jälkeen palkintobonuksen 5 %-yksikköä. Saat 80% maksimibonuksen ja bonusturvan käyttöösi heti, kun olet ajanut 8 vuotta vahingottomasti. Lue lisää liikennevakuutuksesta.

Katso alla olevasta taulukosta, miten bonus kertyy vahingottomalla ajolla.

Kertymä vahingottomalla ajollaBonusluokkaBonusprosentti

Uuden auton lähtöbonus

Uusi

25 %

1. vuoden jälkeen

1

30 %

2. vuoden jälkeen palkintobonus +5 %

2

40 %

3. vuoden jälkeen

3

45 %

4. vuoden jälkeen palkintobonus +5 %

4

55 %

5. vuoden jälkeen

5

60 %

6. vuoden jälkeen palkintobonus +5 %

6

70 %

7. vuoden jälkeen

7

75 %

8. vuoden jälkeen maksimibonus ja bonusturva heti voimaan

8

80 %

Usein kysyttyä

Liikennevakuutuksesta korvatun vahingon jälkeen bonus alenee seuraavan vakuutuskauden alusta vain 15 %-yksikköä yhdestä vahingosta. Jos jollekin autoistasi sattuu vahinko, bonus laskee vain yhdessä autossa - ei siis kaikissa autoissasi. Pienin bonus on kuitenkin 0 %.

Kun olet saavuttanut 80 % bonuksen, saat henkilökohtaisen bonusturvan heti voimaan. Tämä tarkoittaa sitä, että bonuksesi ei laske ensimmäisen vahingon sattuessa eikä näin olleen vakuutusmaksusi nouse. Henkilökohtainen bonusturva on voimassa kaikkien LähiTapiolassa vakuuttamiesi autojen hyväksi. Eli vaikka vahinko sattuisi kakkosautollasi, sen liikennebonus ei alene.

Saat kaikkiin autoihisi samat bonukset, jos vakuutat meillä samanaikaisesti useamman autosi.

Samat edut koskevat kaikkien autojen vakuutuksia - henkilö-, paketti-, kuorma-, linja-, erikois- ja matkailuautojen.

Jos sinulla ei ole ollut aikaisemmin lainkaan autovakuutusta, saat liikennevakuutukseesi lähtöbonuksena 25 %.

Jos sinulla on ollut aikaisemmin autovakuutuksia, bonuksen laskennassa huomioidaan aikaisempi vakuutus- ja vahinkohistoriasi. Saat saman bonuksen riippumatta siitä, ovatko aikaisemmat vakuutuksesi olleet LähiTapiolassa vai toisessa vakuutusyhtiössä. Uuden vakuutuksen bonus on pääsääntöisesti 25–80 % vakuutushistorian pituudesta ja vahingoista riippuen. Bonus voi olla myös pienempi korvattujen liikennevahinkojen johdosta.

Jos et halua, että tietojasi käytetään bonuksen muodostumiseen, on lähtöbonus silloin 0 %.

Puolison suostumuksella voidaan bonuksen laskennassa huomioida myös puolison vahinkohistoria. Puolison auton ei tarvitse olla LähiTapiolassa vakuutettuna, jotta vahinkohistoria voidaan huomioida, eli vakuutusyhtiöllä ei ole väliä. Edun hyödyntämiseksi ole yhteydessä vakuutuspalveluumme.

Bonuksen nousu edellyttää, että auto on ollut liikennekäytössä vakuutuskauden aikana vähintään 120 päivää.

Moottoripyörän liikennevakuutuksen lähtöbonus on 20 %, jos sinulla ei ole aikaisempaa moottoripyörän vahinkohistoriaa. Jos sinulle on jo kertynyt aikaisempaa vahinkohistoriaa, on bonus korkeampi.

Bonus nousee vuosittain 5 %-yksikköä, jos vakuutuksesta ei ole korvattu vahinkoja. Bonuksen nousu edellyttää myös sitä, että moottoripyöräsi on ollut käytössä vähintään kolme kuukautta vakuutuskauden aikana. Moottoripyörän täysi bonus on 70 %.

Jos liikennevakuutuksesta korvataan vahinko, bonus laskee seuraavan vakuutuskauden alussa pääsääntöisesti 20 %-yksikköä.

Kaskovakuutuksen bonus

  • Loistokaskon, Laajan kaskon sekä Peruskaskon hintaan vaikuttaa bonus. Jos olet valinnut autollesi suppeamman Osakaskon, bonus ei sisälly vakuutukseen.

  • Uuteen vakuutukseen saat lähtöbonuksena pääsääntöisesti heti 70 %, joka on myös täysi bonus. Lähtöbonuksen saat, vaikka sinulla olisikin vahinkohistoriaa ja sattuneita vahinkoja toisessa yhtiössä.

  • Kaskon bonus vaikuttaa kolarointivakuutuksen maksuun, ja ainoastaan kolarointiturvasta korvattavat vahingot alentavat bonusta. Yhdestä kolarointivakuutuksesta korvattavasta vahingosta kaskon bonus alenee 20 %-yksikköä. Vahingon jälkeen bonus nousee 10 %-yksikköä vakuutuskaudessa, kun auto on ollut liikennekäytössä vähintään 120 päivää vakuutuskauden aikana.

  • Loistokaskoon ja Laajaan kaskoon sisältyy myös Bonusturva, joka varmistaa, että bonukset eivät laske, vaikka kolari sattuisi. Ansaitset bonusturvan vahingottomalla ajolla.

Lue lisää kaskovakuutuksesta.Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.

Lue lisää Omaetualennuksesta