LähiTapiolan ryhmäeläkevakuutuksesi

Tältä sivulta löydät tietoa ryhmäeläkevakuutuksesta ja siitä, miten huolehdit eläketurvastasi.

Verkkopalvelun kautta löydät tarkemmat tiedot vakuutuksestasi.

Työnantajasi on ottanut lakisääteistä eläketurvaasi täydentävän ratkaisun. Ryhmäeläkevakuutuksella voidaan parantaa eläkeaikaista tulotasoa ja/tai aikaistaa eläkkeelle jäämistä.

Hoida vakuutustasi verkkopalvelussa

Vakuutuksesi hoitaminen on helppoa verkkopalvelussamme.

  • Pääset katsomaan oman vakuutuksesi tietoja ja seuraamaan vakuutussäästösi kehittymistä.
  • Voit myös muuttaa sijoitussuunnitelmaa ja säästöjen sijoituskohdetta, jos työnantajasi on antanut sinulle oikeuden hallita omia sijoituskohteitasi ja säästöjäsi.
  • Myös edunsaajamääräyksen muuttaminen käy kätevästi.

Kirjaudu sisään

Jäämässä eläkkeelle?

Ilmoitamme sinulle eläkeoikeuden alkamisesta kaksi kuukautta ennen eläkeiän täyttymistä. Lähetämme sinulle eläkehakemuksen, josta näet sopimuksen mukaisen eläkeajan. Voit ilman erillistä ilmoitusta siirtää eläkkeen maksamisen myöhempään ajankohtaan. Kirjeessä on maininta mihin mennessä eläke on haettava.

  1. Lähetämme sinulle eläkehakemuksen.

  2. Tee päätös nostatko eläkettä tarjotulla eläkeajalla, myöhemmin tai toisella eläkejaksolla. Jos sinulla on kysyttävää eläkkeen nostamisesta, voit olla yhteydessä eläkeneuvontaamme puh. 09-453 8482.

  3. Täytä ja palauta eläkehakemus.

  4. Ota yhteyttä verottajaan ja lasketa uusi verokortti eläke-etuutta varten. Verottaja lähettää verokortin sähköisesti. Maksettava eläke verotetaan ansiotulona.

  5. Käsittelemme eläkehakemuksen, lähetämme päätöksen ja maksamme eläkkeen kuukausittain.

Mitä vakuutusturvaa ryhmäeläke pitää sisällään?

Vanhuuseläke

Vanhuuseläkkeen turvin täydennät lakisääteisen eläkkeen määrää. Voit myös aikaistaa eläkkeelle jäämistä lakisääteiseen eläkkeeseen nähden. Voit alkaa nostamaan eläkettä kuitenkin aikaisintaan siinä vaiheessa, kun olet saavuttanut työnantajasi määrittelemän eläkeiän tässä sopimuksessa.

Eläkkeesi suuruus määräytyy kertyneen vakuutussäästön perusteella.

Tarkista lakisääteisen eläkkeesi taso www.työeläke.fi

Kuolemanvaraturva

Jos kuolet ennen sopimuksen eläkeikää, edunsaajalle maksetaan korvauksena sinulle kertynyt vakuutussäästö. Jos kuolet saadessasi sopimuksen perusteella eläkettä, korvauksena maksetaan vakuutuksenottajan valinnan mukaan joko 100 tai 80 prosenttia eläkesäästöstä.

Voit määrätä edunsaajasi. Jos et ole määrännyt edunsaajaa, edunsaajina ovat vakuutetun omaiset.

Työkyvyttömyyseläke

Voit nostaa vakuutussäästöjäsi työkyvyttömyyseläkkeenä, jos sinulle on myönnetty täysi työkyvyttömyyseläke työeläkelainsäädännön perusteella. Maksettavan eläkkeen määrä lasketaan kuten vanhuuseläkkeenkin.

Työkyvyttömyyseläkkeen maksaminen aloitetaan hakemuksen perusteella. Eläkettä maksetaan kuukausittain sovittuun vanhuuseläkeikään saakka, josta alkaen eläke jatkuu vanhuuseläkkeenä.

Työttömyyseläke

Sinulla on oikeus nostaa kertyneitä vakuutussäästöjäsi työttömyyseläkkeenä, jos olet ollut viimeksi kuluneen vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä työnhakijana. Maksettavan eläkkeen määrä lasketaan kuten vanhuuseläkkeenkin.

Työttömyyseläkkeen maksaminen aloitetaan hakemuksen perusteella. Eläkettä maksetaan kuukausittain sovittuun vanhuuseläkeikään saakka, josta alkaen eläke jatkuu vanhuuseläkkeenä.

Usein kysyttyä

Mistä näen kertyneet säästöt?

Kertyneen säästön määrän näet kirjautumalla LähiTapiolan henkilöasiakkaan verkkopalveluun. Valitse Vakuutukset-valikosta TOP-eläkevakuutuksesi.

Onko eläke ansiotuloa vai pääomatuloa?

Maksettavia eläkkeitä verotetaan ansiotulona.

Miten eläkkeet voi nostaa sitten kun eläkeaika on saavutettu?

Ilmoitamme sinulle eläkeoikeuden alkamisesta kaksi kuukautta ennen eläkeiän täyttymistä ja lähetämme eläkehakemuksen täytettäväksi. Kun olet palauttanut hakemuksen, eläkettä maksetaan hakemuksesi mukaisesti kuukausittain.

Mitä varoille tapahtuu, jos en ole niitä itse nauttimassa?

Kuolemantapauksessa vakuutussäästösi maksetaan kertakorvauksena määrittelemillesi edunsaajille. Ennen eläkeaikaa kertakorvauksen määrä on 100 prosenttia vakuutussäästön määrästä. Sinä aikana, jolta saat vanhuus-, työkyvyttömyys- tai työttömyyseläkettä kertakorvaus on vakuutuksenottajan valinnan mukaan joko 80 tai 100 prosenttia vakuutussäästön määrästä.

Jäikö jokin askaruttamaan?

Ota yhteyttä


LähiTapiola LokalTapiola

Onko vakuutusturvasi ajan tasalla?

Työnantajasi ottama ryhmäeläkevakuutus sisältää myös kuolemanvaraturvan. Mutta onko se sinulle riittävä?

Onko sinulla lapsia? Entä asuntolainaa? Miten läheisesi pärjäisivät jos sinun tulosi jäisivät pois talouden tulovirroista?

Suuntaa antavan henkivakuutusturvan tarpeesi voit laskea tällä kaavalla: laske yhteen lainojen määrä sekä vuoden nettotulot. Lisää tähän vielä 20 000 euroa jokaista lasta kohden.

Riittääkö työnantajan tarjoama turva vai olisiko sinulla tarvetta omalle turvan täydennykselle. Ota meihin yhteyttä ja käydään yhdessä läpi tilanteesi ja turvan tarpeesi.