Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Yrityksen ajoneuvo­vakuutukset

Tarjoamme ajoneuvovakuutuksia kaikenkokoisille yrityksille ja ajoneuvoille sekä ajoneuvomäärille. Voit vakuuttaa kauttamme kaikki yrityksesi käytössä olevat ajoneuvot. Räätälöimme yrityksesi tarpeisiin sopivan vakuutuspaketin. Kaikkien vakuuttamiesi ajoneuvojen tiedot kootaan kätevästi yhteen sopimukseen.

Yrityksen ajoneuvovakuutukset kaikenkokoisille yrityksille.

Vakuutukset kaikenlaisille ajoneuvoille ja ajoneuvomäärille.

Kaikki vakuutustiedot kootusti yhdellä sopimuksella.

Asiakastarpeiden mukaan räätälöidyt sopimukset ja bonusjärjestelmä.

Mitä yrityksen ajoneuvovakuutus kattaa

Myös yritykset tarvitsevat liikenteessä ja työmailla käytettäviin ajoneuvoihin sekä pakollisen liikennevakuutuksen että sitä täydentävän vapaaehtoisen kaskovakuutuksen.

Yrityksen liikennevakuutus korvaa kaikkien osapuolten henkilövahingot sekä vastapuolen omaisuusvahingot. Kasko puolestaan korvaa yrityksen omille ajoneuvoille sattuneet vahingot.

LähiTapiolasta voit hankkia tarvitsemasi yrityksen ajoneuvovakuutukset ja vakuuttaa yrityksesi käytössä olevat ajoneuvot:

Henkilö-, paketti-, kuorma-, linja-, ja matkailuautot.

Mopot, moottoripyörät, mönkijät ja moottorikelkat.

Kevyet ja raskaat perävaunut, hinattavat laitteet ja matkailuperävaunut.

Traktorit, maatalous-, metsä- ja muut moottorityökoneet.

Museoajoneuvot, keltaiset koekilvet, myynnissä tai korjattavana olevat ajoneuvot, suurten ajoneuvomäärien vakuuttaminen.

Usein kysyttyä

Myös työkoneet tarvitsevat pääsääntöisesti lakisääteisen liikennevakuutuksen sekä vapaaehtoisen kaskovakuutuksen työkoneille sattuvien vahinkojen varalle.

Kaikille maatilatalouden työkoneille ei tarvitse ottaa lakisääteistä liikennevakuutusta. Tällaisia ovat leikkuupuimurit sekä muut sadonkorjuuseen tarkoitetut maatilatalouden moottorityökoneet, joita ei tarvitse rekisteröidä. Muille maatilan työkoneille on pääsääntöisesti otettava liikennevakuutus. Kaikille maatilan työkoneille tarvitaan kuitenkin vapaaehtoinen vakuutus, joka kattaa niille itselleen sattuneita vahinkoja.

Keskeytysvakuutus ei tule automaattisesti mukaan kaskovakuutukseen. Keskeytysvakuutusta sovitaan erikseen ja se liitetään vakuutukseen yrityksen tarpeiden mukaan.

Liikennekäytöstäpoiston ja -käyttöönoton voit tehdä LähiTapiolan toimistolla, katsastusasemalla tai Traficomin sähköisessä asiointipalvelussa. Ennen liikennekäytöstäpoiston tekemistä tarkista LähiTapiolasta, miten liikennekäytöstäpoisto vaikuttaa vakuutukseesi. Liikennekäytöstäpoiston voit tehdä autojen lisäksi myös muille ajoneuvoille, kuten moottoripyörille ja moottorikelkoille. Huomioi seuraavat asiat:

  • Liikennekäyttöönotto on tehtävä aina ennen ajoneuvon käyttämistä liikenteeseen.

  • Liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla saa ajaa poistopäivän loppuun, kunhan ajoneuvossa on rekisterikilvet kiinni ja vakuutus on voimassa. Tämän jälkeen ajoneuvo on käyttökiellossa, jolloin ajoneuvolla ei saa ajaa.

Liikennevakuutus on otettava moottorilla varustetulle polkupyörälle, joka ei täytä sähköavusteisen polkupyörän ehtoja. Tällaisia ovat esimerkiksi käsikaasulla varustetut sähköavusteiset polkupyörät.

Sähköavusteisen polkupyörän suurin teho saa olla enintään 250 W, ja avustuksen on kytkeydyttävä pois päältä, kun nopeus saavuttaa 25 km/h. Lisäksi avustus saa toimia vain poljettaessa.

Liikennevakuutuksen piiriin kuuluvan moottorilla varustetun polkupyörän teho saa olla enintään 1 kW ja sen moottori voi toimia ilman polkemista, mutta sen on kytkeydyttävä pois päältä, kun nopeus saavuttaa 25 km/h.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Olemme koonneet vakuutusten tuotekortit ja -selosteet, avaintiedot, ehdot sekä suojeluohjeet yhdeksi kokonaisuudeksi. Tarkista vakuutustarjouksesta tai vakuutuskirjasta, mitä ehtoa vakuutukseen sovelletaan.

Tutustu vakuutuksen tuotetietoihin ja vakuutusehtoihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyviä asioita.

Katso toimintaohjeet