Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Ryhmähenki­vakuutus

LähiTapiolan ryhmähenkivakuutus on merkittävä lisäturva pakollisen ryhmähenkivakuutuksen (TRHV) rinnalla. Vakavan sairauden, työkyvyttömyyden ja kuoleman varalle otettava ryhmähenkivakuutus varmistaa yrityksesi henkilöstön ja heidän perheidensä toimeentulon yllättävissä tilanteissa.

Kustannustehokas lisäturva.

Tyypillisesti veroton henkilöstöetu.

Ryhmävakuutusta voi hakea ilman terveyskyselyä.

Kattavat korvaukset.

Mitä vakuutus kattaa

Yrityksen työntekijöille ottama ryhmähenkivakuutus voi tuoda lisäturvaa vakavan sairauden, työkyvyttömyyden tai kuoleman varalle varmistaen työntekijän ja hänen perheensä toimeentulon yllättävissä tilanteissa.

RyhmähenkivakuutusValinnainen

Turvaksi läheisille tai yritykselle, sen varalta, että vakuutettu henkilö kuolee. Kertakorvaus maksetaan vakuutetun henkilön kuollessa. Turvaa voi täydentää lisäkorvauksella, joka maksetaan tapaturmaisen kuoleman yhteydessä. Henkivakuutus sisältää aina kuolemanvaravakuutuksen. Korvaussumma valitaan sinun tarpeiden mukaan vakuutusta hakiessa.

Sisältyy vakuutukseen

Työkyvyttömyys voi olla lyhytaikaista, pitkittyvää tai pysyvää, jolloin työkyky menetetään kokonaan ja lopullisesti. Pysyvän työkyvyttömyyden kertakorvaus maksetaan, kun sairaudesta tai tapaturmasta aiheutunut työkyvyttömyys on kestänyt vähintään vuoden ja on osoitettu lopulliseksi. Vakuutusta voi täydentää tapaturmasta aiheutuneen invaliditeetin vakuutuksella.

Sisältyy vakuutukseen

Työkyvyttömyys voi olla lyhytaikaista, pitkittyvää tai pysyvää. Sairauden tai vamman aiheuttaman työkyvyttömyyden pitkittyessä maksetaan sopimuksen mukaista päivärahaa.

Sisältyy vakuutukseen

Vakava sairaus tuo aina mukanaan yllättäviä menoja tai tarpeen talouden puskurille. Kertakorvaus maksetaan, kun vakava sairaus on todettu tai toimenpide suoritettu, ensimmäistä kertaa.

Sisältyy vakuutukseen
Pyydä tarjous

Usein kysyttyä

Ryhmähenkivakuutus on merkittävä lisäturva pakollisen ryhmähenkivakuutuksen rinnalla. Vakavan sairauden, työkyvyttömyyden ja kuoleman varalle otettavat vakuutukset varmistavat työntekijöidesi ja heidän perheiden toimeentulon yllättävissä tilanteissa.

Henkivakuutus on tarkoitettu kaikenkokoisille yrityksille ja henkilöstöryhmille. Se voi olla koko henkilöstön kattava vakuutus tai jonkin toimipaikan tai työtehtävän mukaan määräytyvä henkilöstöetu. Isommille ryhmille vakuutusta voi hakea ilman vakuutettavilta edellytettävää terveyskyselyä.

Ryhmähenkivakuutukseen voi sisältyä vakuutus esimerkiksi kuoleman, työkyvyttömyyden ja vakavan sairauden varalta. Vakuutuksen korvaus määräytyy sairaudesta tai tapaturmasta aiheutuneen vahingon mukaan. Vakuutusmäärä maksetaan vakuutuksesta riippuen kertakorvauksena tai päivärahana.

Ryhmähenkivakuutusta voi hakea nimetylle henkilölle tai henkilöryhmille, jotka työskentelevät yrityksessä.

Pakollinen työntekijäin ryhmähenkivakuutus on työnantajan työntekijöillensä ottama henkivakuutus, joka perustuu työmarkkinajärjestöjen sopimukseen. Kuolemantapauskorvauksen suuruus määräytyy kuolleen työntekijän iän ja huollettavien lasten lukumäärän perusteella. Leskelle korvaus on 4 800 – 17 190 €, lapsen osuus 7 760 € (kun vakuutettu on kuollut vuonna 2023). Jos kuolinsyynä oli tapaturma, maksetaan lisäksi 50 % tapaturmakorotus. Korvaukset käsittelee ja maksaa Tapaturmavakuutuskeskus.

Vapaaehtoinen ryhmähenkivakuutus voi kuolemanvaraturvan lisäksi sisältää vakuutuksen pysyvän työkyvyttömyyden ja vakavan sairauden varalle. Vapaaehtoisen vakuutuksen vakuutusmääriä ei ole rajattu, vaan vakuutuksen ottajana toimiva työnantaja voi määrittää sen esimerkiksi vakuutettujen palkan perusteella tai kiinteänä summana kaikille vakuutetuille. LähiTapiolan asiantuntijat auttamat tekemään yrityksen ja sen työntekijöiden tarpeita vastaavan ryhmähenkivakuutuksen.

Yrityksen henkivakuutuksen ohjeet

Työnantajan ottama vapaaehtoinen ryhmähenkivakuutus turvaa läheistesi taloutta ja täydentää sinulla jo mahdollisesti olevia omia vakuutuksia. LähiTapiolan henkivakuutus täydentää myös pakollista työntekijäin ryhmähenkivakuutusta, joka kaikilla työntekijöillä on.

Katso yrityksen henkivakuutuksen ohjeet

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Olemme koonneet vakuutusten tuotekortit ja -selosteet, avaintiedot, ehdot sekä suojeluohjeet yhdeksi kokonaisuudeksi. Tarkista vakuutustarjouksesta tai vakuutuskirjasta, mitä ehtoa vakuutukseen sovelletaan.

Tutustu vakuutuksen tuotetietoihin ja vakuutusehtoihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Palveluntarjoaja

Henkivakuutuksen myöntää LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

Kuolemantapauksen sattuessa

Jos läheisesi on kuollut ja hänellä on kuolemantapauskorvaukseen oikeuttava vakuutus LähiTapiolassa, ilmoitathan asiasta meille puhelimitse numeroon 09 453 8000, ma–pe klo 8–17. Voit myös varmistaa, onko hänellä vakuutus kuoleman varalle.

Kun olemme saaneet ilmoituksen kuolemasta, lähetämme vakuutuksen tiedot vakuutuksen edunsaajalle tai -saajille. Kirjeen liitteenä lähetämme korvaushakemuksen sekä korvauksen hakuohjeet.