Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Työkyky­vakuutus

Työkykyvakuutuksella voit tarjota työntekijöillesi laadukkaan ja nopean hoitoon pääsyn alentuneen työkyvyn palauttamiseksi. Tunnista ja ennakoi henkilöstösi riskit ja turvaa liiketoimintasi jatkuvuus Työkykyvakuutuksen avulla.

Räätälöitävyys yrityksen tarpeiden mukaan koko henkilöstölle, avainhenkilöille tai johtoryhmälle.

Parantaa terveydenhuollon kustannusten ennakoitavuutta ja budjetoitavuutta.

Raportoitavuus – säännöllinen raportointi sattuneista vahingoista ja maksetuista korvauksista.

Suoralaskutus – hoitolaitos laskuttaa suoraan LähiTapiolaa ja työntekijän ei tarvitse käyttää omaa rahaa hoitoon.

Mitä Työkykyvakuutus kattaa

  • Työkykyvakuutus tuo lisäturvaa lakisääteisten vakuutusten rinnalle ja täydentää työterveyssopimusta.

  • Sairastuessa tai tapaturman sattuessa työntekijäsi saavat nopean ja laadukkaan hoidon yrityksesi oman työterveyden sekä LähiTapiolan hoitolaitoskumppanin kautta.

  • Vakuutus kattaa esimerkiksi vanhat sairaudet ja tapaturmat. Voit räätälöidä Työkykyvakuutuksen joko koko henkilöstölle, johtoryhmälle tai avainhenkilöille.

  • Vakuutuksen sisältöön vaikuttaa mm. työterveyssopimuksen kattavuus. Yleis- ja/tai erikoislääkäritasoista sairaanhoitoa korvaavaa turvaa voidaan laajentaa lisäturvilla.

  • Työkykyvakuutusten sisällöissä on eroja. Voit tarkistaa vakuutuksen kattavuuden ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Työkykyvakuutuksen sisältö ja valittavat turvat

Yleislääkäritasoinen hoitokuluturva korvaa mm. yleislääkärin palkkiot ja määräämät tutkimukset, sairaalan hoitopäivämaksut, julkisen terveyshuollon poliklinikka- ja terveyskeskusmaksut.

Korvaa mm. erikoislääkärin palkkiot ja määräämät tutkimukset, leikkauskulut, sairaalan hoitopäivämaksut ja leikkaus- tai kipsaushoidon jälkeen annetun fysioterapian kustannukset.

Korvaa lääkärin määräämiä lääkkeitä, jotka ovat välttämättömiä sairauden tai tapaturman hoitamiseksi.

Korvaa sairauden tai tapaturman aiheuttamia kuluja fysioterapiasta, naprapatiasta ja
kiropraktiikasta, johon on saatu lähete lääkäriltä.

Korvaa sairauden tai tapaturman aiheuttamia kuluja psykoterapiasta, neuropsykologisesta kuntoutuksesta sekä toiminta- ja puheterapiasta, johon saatu lähete erikoislääkäriltä.


Huomaa, että voit valita lisäturvia vain silloin, kun vakuutukseen sisältyy erikoislääkäritasoinen hoitokuluturva.

Oletko yrittäjä?

Tutustu yrittäjän henkilöturviin. Katsotaan yhdessä tarpeisiisi sopiva kokonaisuus!

Lue lisää yrittäjän henkilövakuutuksista

Usein kysyttyä

Työkyky tarkoittaa ihmisen voimavarojen ja työn välistä tasapainoa. Työkyvyn osatekijöitä ovat terveys ja toimintakyky, osaaminen, arvot, asenteet ja motivaatio sekä johtaminen, työyhteisö ja työolot. Terveys ja ihmisen fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky ovat työkyvyn perusta.

Räätälöidyt Työkykyvakuutukset helpottavat yritystäsi ennakoimaan henkilöstöriskejä ja varautumaan niihin. Yrityksesi voi varmistaa, että työntekijät saadaan nopeasti hoitoon ja kuntoon sekä takaisin töihin. Nopean ja laadukkaan hoidon avulla sairauksiin ja vapaa-ajan tapaturmiin liittyvät poissaolot lyhenevät.

Työkykyvakuutus on myös henkilöstön sitouttamisen ja palkitsemisen keino, mikä puolestaan vahvistaa työnantajamielikuvaa.

Suoralaskutuksen ansiosta työntekijöiden ei tarvitse käyttää omaa rahaa hoitokuluihin, sillä palveluntarjoaja laskuttaa suoraan LähiTapiolaa.

Vakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa täysajan vakuutuksena sekä työssä että vapaa-ajalla. Hoitokuluina korvataan kuitenkin vain Suomessa annetusta hoidosta aiheutuneita kustannuksia.

Työkykyvakuutuksen vakuutusmaksu määräytyy vakuutuksenottajan toimialan sekä vakuutettujen iän, sukupuolen ja lukumäärän mukaan. Vakuutettujen ikä vaikuttaa vakuutusmaksujen suuruuteen vuosittain. Vakuutusmaksuun vaikuttavat myös korvausmeno sekä vakuutukseen sidottu indeksi. Ryhmävakuutuksissa korvausmeno (korvaussuhde) vaikuttaa vakuutusmaksuun toisesta tai kolmannesta vakuutuskaudesta lähtien.

Vakuutusmaksut voi yleensä vähentää yrityksen verotuksessa. Verohallinnon ohjeen mukaan vakuutuksesta saatavan edun veronalaisuutta on aina arvioitava tapauskohtaisesti.

Työkykyvakuutus voi olla verovapaa henkilökuntaetu, kun etu on tavanomainen ja kohtuullinen, ja vakuutus on otettu koko henkilöstölle samansisältöisenä. Verovapauden edellytyksenä on, että vakuutuksesta korvataan hoitokuluja enintään 10 000 € sairautta tai tapaturmaa kohden. Lisäksi keskimääräisen työntekijäkohtaisen vakuutusmaksun on oltava kohtuullinen (yli 1 000 € keskimääräistä vuosimaksua ei voida pitää kohtuullisena).

Työkykyvakuutus Arvolla ja Loistolla vakuutetaan osaa henkilöstä, esimerkiksi avainhenkilöt tai johtoryhmät. Nämä ratkaisut ovat verotettavia etuuksia vakuutetulle.

Lisätietoa asiasta löytyy vero.fi-sivuilta syventävistä vero-ohjeista: Työnantajan ottaman sairauskuluvakuutuksen verotus 29.5.2017, A85/200/2017. LähiTapiola ei vastaa vakuutuksenottajan tai vakuutetun verotuksesta eikä verotussäännösten tai oikeus- tai viranomaiskäytännön muutoksista.

Ota yhteyttä omaan yhteyshenkilöösi tai asiakaspalveluumme 01019 5101 ma–pe klo 8-18.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Olemme koonneet vakuutusten tuotekortit ja -selosteet, avaintiedot, ehdot sekä suojeluohjeet yhdeksi kokonaisuudeksi. Tarkista vakuutustarjouksesta tai vakuutuskirjasta, mitä ehtoa vakuutukseen sovelletaan.

Tutustu vakuutuksen tuotetietoihin ja vakuutusehtoihin huolella ; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyviä asioita.