Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Paikallis­rahoitus

Yritysrahoitus alle 1 miljoonaan euron tarpeisiin kumppaneidemme kautta – hae täydentävää rahoitusta yrityksellesi

Olemme pankkineutraali rahoittaja. Voit saada meiltä rahoituksen päätoimisesta pankistasi riippumatta.

Tarjoamme täydentävää rahoitusta kaikenkokoisille yrityksille alle miljoonan euron rahoitustarpeisiin.

Rahoitusratkaisuja monenlaiseen tarpeeseen, kuten kone- ja laitehankintoihin, myyntisaatavien ja käyttöpääoman rahoitukseen.

Yritysrahoitusta monipuolisiin tarpeisiin

Paikallisrahoitus on alueyhtiöidemme kautta tarjottavaa täydentävää rahoitusta. Rahoituksen yrityksesi voi käyttää muun muassa

 • kone- ja laitehankintoihin

 • myyntisaatavien rahoitukseen

 • käyttöpääomaksi

 • kasvu- ja kansainvälistymisprojektin siltarahoitukseen.

Kysy lisää paikallisrahoituksesta oman alueyhtiösi asiantuntijalta tai pyydä yhteydenottoa. Autamme sinua valitsemaan yrityksellesi sopivan rahoituksen!

Rahoitusta isoille ja pienille yrityksille pääpankista riippumatta

Paikallisrahoitus sopii kaikenkokoisille yrityksille. Rahoituksen suuruus riippuu rahoituskohteesta. Paikallisrahoitusta myönnämme alle 1 miljoonaan tarpeisiin.Jotta voimme myöntää rahoitusta, yrityksen tulee olla luottokelpoinen, eikä yrityksellä tai sen vastuuhenkilöillä saa olla maksuhäiriöitä.Sen sijaan yrityksesi pääpankki ei vaikuta rahoituksen saantiin, sillä paikallisrahoitus on pankkiryhmäneutraali rahoitusratkaisu.

”Noja Rahoitus sopii LähiTapiolan yritysasiakkaille erinomaisesti ja täydentää rahoitustarjontaa nopeutensa ja joustavuutensa ansiosta.”

”Haluamme ratkaista yritysasiakkaidemme taloudellisia ongelmia entistä tehokkaammin. Maailmalla Fundun tyyppiset lainamuotoiset sijoitusalustat ovat jo pitkälti korvanneet perinteisten pankkien rahoitusta. Suomessa tämä trendi on toden teolla alkanut vasta hiljattain. Haluamme olla etulinjassa rahoitusmarkkinoiden nopeassa muutoksessa.”

– LähiTapiolan yritysasiakasrahoituksen johtaja Matti Kiviniemi

Erilaisia rahoitusmahdollisuuksia yrityksille

Meillä on erilaisille yrityksille monipuolisia rahoitusmahdollisuuksia, joita tarjoamme pitkäaikaisten ja luotettavien kumppaneidemme kautta.

Tarjoamiamme rahoitusmuotoja ovat

 • laite- ja konerahoitus

 • joukkorahoitus

 • myyntisaatavien rahoitus

 • takaisinlaina

 • PK-laina

 • takausvakuutustuotteet.

Hyvillä laitteilla ja koneilla yritystoimintakin pelaa. Laite- ja konerahoitus on rahoitusratkaisu, jonka tarjoamme kumppanimme Siemens Financial Servicesin kautta.

Rahoitus sopii täydentäväksi rahoitusmuodoksi yrityksen nykyisen pankkisuhteen rinnalle. Minimirahoitusmäärä on 50 000 euroa.

Laitteen tai koneen voi rahoittaa joko leasing- tai osamaksurahoituksella. Toimistoautomaatiolaitteita ei voi rahoittaa paikallisrahoituksella.

Esimerkkejä rahoitettavista kohteista ovat

 • tuotantolaitteet

 • kaivinkoneet

 • kuljetusautot

 • kurottajat.

Koneen tai laitteen tulee olla tunnistettavissa sarja- tai runkonumerolla. Rahoitettava laite voi olla myös käytetty ja enintään kymmenen vuotta vanha. Rahoitettava kohde toimii vakuutena, eikä muita lisävakuuksia tarvita.

Voit saada rahoituksen laite- ja koneinvestointeihin, jos yrityksesi tai maatilasi on toiminut vähintään kaksi vuotta ja luottotiedot ovat kunnossa.

Joukkorahoitus on lainamuotoinen rahoitusmuoto, jossa yritys lainaa tarvitsemansa rahoituksen vaivattomasti suoraan sijoittajilta.

Joukkorahoitus sopii monenlaisiin rahoitustarpeisiin, kuten kasvuun, tuotekehitykseen, käyttöpääoman vahvistamiseen ja ELY- ja Tekes-hankkeiden siltarahoitukseen.

Tarjoamme joukkorahoituksen kumppanimme Fundun kautta. Yrityksesi on mahdollista saada jopa kolmannes rahoitustavoitteesta meiltä. Tämän lisäksi yritysasiakkaanamme saat vielä alennusta lainan järjestelypalkkiosta.

Lainat ovat reaalivakuudettomia ja takaisinmaksun voimme suunnitella yrityksesi tarpeiden mukaan. Joukkorahoituksen korko määräytyy lainakohtaisesti neuvotteluissa.

Voit hakea joukkorahoitusta suoraan Fundun joukkorahoitusalustan kautta tai jättää meille yhteydenottopyynnön. Rahoituskierros voidaan aloittaa muutaman päivän sisällä hakemuksen jättämisestä.

Myyntisaatavien rahoitus on joustava rahoitusratkaisu, jolla yrityksesi saa rahoitusta myyntisaatavia eli lähetettyjä laskuja vastaan heti.

Myyntisaatavat ovat siis yrityksesi käytettävissä ja liiketoimintaa tukemassa nopeasti, eivätkä esimerkiksi vasta ostajan maksettua laskun. Siksi myyntisaatavien rahoitus on helppo tapa saada uutta käyttöpääomaa ja tasata kassavirran kausivaihteluita. Käyttöpääomaa voi saada kaikista laskuista.

Myyntisaatavien rahoitus sopii kaikille toimialoille muutaman hengen yrityksistä useiden miljoonien liikevaihtoa tekeviin yrityksiin, jotka hakevat uutta rahoitusvaihtoehtoa liiketoiminnan tukemiseksi nopeasti muuttuvassa maailmassa. Rahoitusmuoto on myös kilpailukykyinen vaihtoehto pankkirahoitukselle.

Tarjoamme myyntisaatavien rahoitusta suomalaisille yrityksille Noja Rahoituksen kautta. Laskutus- ja maksuvalvontapalvelut hoidamme yhteistyössä Visma PPG Oy:n kanssa. Palveluiden ansiosta laskujen kiertoaika yrityksissä lyhenee olennaisesti.

Takaisinlaina tarkoittaa lainan ottamista TyEL-vakuutusmaksuista kertyneestä rahastosta. Yrityksillä on lakisääteinen oikeus nostaa takaisinlainaa TyEL-vakuutuksestaan.

Takaisinlaina on pitkäaikaista ja kiinteäkorkoista. Laina-aika on 1–10 vuotta ja se maksetaan pääsääntöisesti takaisin tasalyhenteisesti kaksi kertaa vuodessa. Korkona käytetään ajantasaista TyEL-lainakorkoa. Korkoon lisätään vakuuden mukaan määräytyvä marginaali.

Takaisinlaina on aina vakuudellinen. Yleisesti käytettyjä vakuuksia ovat pankin, Finnveran tai Garantian takaus.

Lainan suuruus riippuu yrityksesi lainatarpeesta ja maksettujen vakuutusmaksujen määrästä.
Takaisinlainan myöntää työeläkevakuutuskumppanimme Elo. Lainausoikeus on käytettävissä, kun TyEL-vakuutus on voimassa Elossa ja lainattavaa rahasto-osuutta on kertynyt riittävästi.

PK-laina on uudenlainen ja joustava vaihtoehto yritysten rahoitustarpeisiin.

Työeläkeyhtiö Elon myöntämän PK-lainan määrä on yleensä noin 50 000–250 000 euroa.

PK-lainan voi saada vakiintunut ja kannattava osakeyhtiömuotoinen yritys. Lainan saannin edellytyksenä on, että Finnvera myöntää vastaavan suuruisen lainan kuin Elo. Elon PK-lainalla ja Finnveran lainalla kokonaisrahoitusmäärä on jopa 500 000 euroa.

Laina on tasalyhenteinen ja laina-aika enintään viisi vuotta.

Näin haet rahoitusta yrityksellesi

Pääset helpoiten alkuun rahoituksessa pyytämällä yhteydenottoa suoraan paikallisrahoituksen kumppaneiltamme. Lisätietoa saat myös alueyhtiösi asiantuntijalta.

Fundu OyNoja Rahoitus Oy

Hankerahoitus

Tarjoamme yli miljoonan euron rahoitusta erilaisiin tarpeisiin. Rahoitus voi olla velkamuotoista tai oman pääoman ehtoista rahoitusta.

Lue lisää hankerahoituksesta

Palvelumme yrityksille

Haluamme mahdollistaa yrityksesi liiketoiminnan sujuvuuden, jotta se voi keskittyä omaan liiketoimintaansa.

Tutustu palveluihimme yrityksille

Palveluntarjoajat

Rahoituksen tarjoavat yhteistyökumppanimme Noja Rahoitus Oy, Fundu Oy, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo ja Siemens Financial Services.