Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Hanke­rahoitus

Yritysrahoitus räätälöidysti yli 1 miljoonaan euron tarpeeseen – hae täydentävää rahoitusta yrityksellesi

Olemme pankkineutraali rahoittaja. Voit saada meiltä täydentävää rahoitusta päätoimisesta pankistasi riippumatta.

Saat yrityksellesi sopivaa rahoitusta. Rahoitus voi olla velkamuotoista tai oman pääoman ehtoista rahoitusta yrityksesi tarpeesta riippuen.

Tarjoamme yli miljoonan euron rahoitusta erilaisiin tarpeisiin, kuten kasvuun, kansainvälistymiseen tai muuhun investointiin.

Tuemme yrityksiä täydentävällä rahoituksella

Yritys tarvitsee toiminnan laajentamiseen usein lisärahoitusta. Me LähiTapiolalla haluamme olla mukana tukemassa hyviä suomalaisia yrityksiä ja olla osana menestystarinoita.

Siksi tarjoamme joustavaa, täydentävää yritysrahoitusta erilaisiin tarpeisiin. Rahoitus voi olla ajankohtaista, kun yrityksellä yrityksellä on tavoitteena

 • investointi

 • yrityskauppa

 • käyttöpääomarahoitus

 • kansainvälistyminen

 • yritysjärjestelyt

 • sukupolvenvaihdos

 • omistusmuutokset.

Rahoituksemme sopii siis monenlaisiin tarpeisiin. Voimme olla kumppanisi myös rahoituksen uudelleenjärjestelyissä.

Me autamme yritystäsi parhaan rahoitusratkaisun löytämisessä.

Millaiselle yritykselle rahoituksemme sopii?

Tarjoamme hankerahoitusta yrityksille, joilla on vakiintunut liiketoiminta. Tyypillisesti hankerahoituksemme saaneet yritykset työllistävät yli viisikymmentä työntekijää.Suorien, oman pääoman ehtoisten sijoituksissa keskitymme tyypillisesti yrityksiin, joiden liikevaihtotaso on yli viisi miljoonaa euroa ja liiketoiminta on voimakkaassa kasvussa.Voimme myöntää rahoituksen yritykselle, joka on luottokelpoinen, eikä yrityksellä tai sen vastuuhenkilöillä ole maksuhäiriöitä.Rahoituksen suuruus on tyypillisesti 1–5 miljoonaa euroa ja se täydentää yrityksen olemassa olevaa pankkirahoitusta.Yrityksesi pääpankilla ei ole merkitystä rahoituksen saantiin, sillä rahoituksemme ovat pankkiryhmäneutraaleja.

”Arvostamme sitä, että suomalainen LähiTapiola haluaa lähteä kanssamme rakentamaan kotimaisesta ruokainnovaatiostamme kansainvälistä menestystarinaa.”
– Verso Foodin toimitusjohtaja Tomi Järvenpää

”Nyt aloitettu yhteistyö LähiTapiolan kanssa mahdollistaa kasvun niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.”
– Tommi Saarela Plugit Finlandista

”Näemme, että LähiTapiola ja kotimaiset institutionaaliset sijoittajat rahoittajina takaavat myös henkilöstön omistukselle vakaan pohjan.”
– Sofigaten toimitusjohtaja Sami Karkkila

Oman pääoman ehtoinen rahoitus yrityksille

Haluamme olla mukana yritysten kasvutarinoissa ja siksi teemme myös suoria oman pääoman ehtoisia sijoituksia. Kun me LähiTapiolalla olemme rahoittajanasi, yrityksesi saa sekä tukea toimintaansa että vapautta keskittyä omaan bisnekseensä.

Suorat sijoitukset

Suoran sijoittamisen rahoituksessa me sijoittajana omistamme suoraan osan yhtiöstä. Sijoitamme yritykseesi esimerkiksi meille suunnatussa osakeannissa, minkä lisäksi voimme ostaa osakkeita vanhoilta osakkeenomistajilta.

Rahoitus sopii hyvin muun muassa sellaisille yrityksille, joilla on jo vankkoja näyttöjä tuotteidensa kaupallisesta potentiaalista, mutta joilla kassavirta ei vielä kestä velkamuotoisen rahoituksen korkokustannuksia esimerkiksi voimakkaiden kasvuinvestointien takia.

Teemme yleensä 1–10 miljoonan euron sijoituksia noin 5–20 % omistusosuutta vastaan. Annamme yrittäjälle merkittävästi toimintavapautta, mutta tavoittelemme omistuksestamme irtaantumista tyypillisesti noin 3–6 vuodessa.

Sijoituksissamme keskitymme suomalaisiin kasvuyhtiöihin, joilla on kasvuhakuinen liiketoimintasuunnitelma, kyvykäs johto ja joiden liikevaihtotaso on pääsääntöisesti vähintään viiden miljoonan euron tasolla.

Meillä on osaamista ja kokemusta suorassa sijoittamisessa tarvittavasta suunnitelmallisuudesta ja työkaluista.

Yhteydenotot suoriin sijoituksiin liittyen ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen sijoitustoiminta(at)lahitapiola.fi.

Velkamuotoiset rahoitukset yritykselle

Tarjoamme yrityksille täydentävää hankerahoitusta, joka on velkainstrumenteilla tapahtuvaa rahoitusta. Rahoituksen ansiosta yrityksesi voi keskittyä ydinliiketoimintaansa ja sen kehittämiseen.

Tyypillinen vieraan pääoman ehtoinen rahoitus on velkakirjalaina, jonka vakuudeksi pantataan reaalivakuuksia ja yrityskiinnityksiä. Usein myös muodostetaan vakuuspooli yrityksen päärahoittajan kanssa.

Myönnämme yrityksille täydentävää vieraan pääoman ehtoista rahoitusta esimerkiksi investointeihin, yritysjärjestelyihin tai käyttöpääomaksi.

Toimimme yrityksen täydentävänä rahoittajana, emme yrityksen ainoana rahoittajana. Osuutemme rahoituksesta on yleensä 1–5 miljoonaa euroa.

Välirahoitus on rahoitusmuoto, joka sijoittuu etuoikeudeltaan oman pääoman ehtoisen rahoituksen ja vieraan pääoman ehtoisen rahoituksen väliin. Tämä kolmas pääoma on nimeltään välipääoma ja siihen sisältyy piirteitä omasta ja vieraan pääoman rahoitusmuodoista.

Välirahoituksen instrumentteja ovat esimerkiksi

 • junior-laina

 • pääomalaina

 • vaihtovelkakirjalaina.

Välirahoitus sopii hyvin esimerkiksi kasvuhakuisille yrityksille ja listautumista suunnitteleville yrityksille. Välirahoitusta käytetään tyypillisesti myös osana yritys- tai omistusjärjestelyn rahoitusta.

Tyypillinen myöntämämme välirahoituksen muoto on yli miljoonan euron junior-laina osana omistusjärjestelyä. Joustavuutensa ansiosta voimme räätälöidä välirahoituksella yrityksellesi sopivan rahoituksen muodon.

Takausvakuutus on pankkitakauksen kaltainen takaussitoumus, jonka avulla yrityksesi voi varmistaa, että esimerkiksi urakka tai laitetoimitus hoidetaan sovitusti. Myös asiakkaasi saattavat vaatia yritykseltäsi vakuuksia, jotta sovituista asioista pidetään kiinni.

Myönnämme takausvakuutuslimiittejä, josta annetaan takauksia yrityksen sidosryhmille. Takausvakuutusta kannattaa harkita erityisesti silloin, kun edunsaaja ei vaadi pankkitakausta.

Kun yritykselläsi on takausvakuutus, takaamme yrityksesi puolesta sopimuksen noudattamisen edunsaajalle Suomessa. Jos sopimusta ei noudateta, alkuperäisen sopimuksen toinen osapuoli saa meiltä rahallisen korvauksen.

Tyypillisiä myöntämiämme takausvakuutuksia ovat muun muassa

 • ennakkomaksun takaukset

 • työ- ja takuuajan takaukset

 • sopimustakaukset, kuten vuokratakaus

 • viranomaistakaukset, kuten tullitakaukset.

Teemme erillisen luottopäätöksen kustakin takausvakuutuksesta tai -limiitistä. Vastavakuudeksi voidaan pantata yrityksen reaalivakuuksia.

Takausvakuutuksen hinta muodostuu yleensä takaustarpeiden, limiitin määrän, pantattujen vakuuksien sekä yrityksen taloudellisen tilan ja tulevaisuuden näkymien analysoinnin perusteella.

Takausvakuutus on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on yli 5 miljoonaa euroa. Voit saada meiltä takausvakuutuksen, jos olet yritysvakuutusasiakkaamme tai jos yrityksesi liittyy vakuutusasiakkaaksemme.

Näin haet rahoitusta yrityksellesi

Saat yritysrahoituksen haun helpoiten alulle ottamalla yhteyttä meihin. Voit joko pyytää yhteydenottoa tai olla yhteydessä suoraan LähiTapiolan asiantuntijaasi.

 • Maria Frosterus
  sijoituspäällikkö
  041 730 3521
  maria.frosterus(at)lahitapiola.fi

 • Kari Itälahti
  sijoituspäällikkö
  040 705 9100
  kari.italahti(at)lahitapiola.fi

 • Matti Kiviniemi
  johtaja
  040 728 8751
  matti.kiviniemi(at)lahitapiola.fi

 • Kristiina Kuitunen
  back office -asiantuntija
  050 571 4907
  kristiina.kuitunen(at)lahitapiola.fi

 • Kim Lindberg
  sijoituspäällikkö
  040 594 1517
  kim.lindberg(at)lahitapiola.fi

 • Tero Niemi
  sijoituspäällikkö
  050 541 0778
  tero.niemi@lahitapiola.fi

 • Teemu Nordlund
  sijoituspäällikkö
  044 546 3787
  teemu.nordlund(at)lahitapiola.fi

 • Kaarin Ranta-Aho
  sijoituspäällikkö
  050 572 2205
  kaarin.ranta-aho(at)lahitapiola.fi

 • Merja Saloranta
  back office -asiantuntija
  040 534 0847
  merja.saloranta(at)lahitapiola.fi

 • Valtteri Vihula
  back office –asiantuntija
  041 730 5212
  valtteri.vihula(at)lahitapiola.fi

Haluan kuulla lisää yritysrahoituksesta

Tee valinnat ja täytä kaikki kentät ellei toisin mainita.

Paikallisrahoitus

Tarjoamme täydentävää rahoitusta kaikenkokoisille yrityksille alle miljoonan euron rahoitustarpeisiin.

Lue lisää paikallisrahoituksesta

Palvelumme yrityksille

Haluamme mahdollistaa yrityksesi liiketoiminnan sujuvuuden, jotta se voi keskittyä omaan liiketoimintaansa.

Tutustu palveluihimme yrityksille

Palveluntarjoajat

Rahoituksen tarjoavat LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö, LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö ja LähiTapiola Ryhmä.