Gå rakt till innehållGå rakt till sidfoten
LokalTapiola ÖsterbottenLivstrygghet6.9.2023

Österbotten: LokalTapiolas marknadsandel i Närpes över 60 %

I Närpes har LokalTapiola Österbotten nått en milstolpe när marknadsandelen klättrade upp till 61,1 % i juli 2023*. Under de senaste 1,5 åren har kundantalet stigit med över 500 nya kunder. Resultatet är en direkt följd av LokalTapiolas engagemang i det lokala samhället, personlig kundbetjäning och ett starkt fokus på att erbjuda mångsidiga tjänster både i fysiska och digitala kanaler.

På LokalTapiola i Närpes har personalen ett genuint intresse av att se till att kunderna får den bästa möjliga servicen. Kontoret är lättillgängligt och öppet fem dagar i veckan och kunderna kan endera boka tid på förhand eller svänga in när de har vägarna förbi.

- Vår filosofi är att kunden ska ha friheten att välja den servicekanal som passar dem bäst. De kunder som vill besöka ett fysiskt kontor ska ha möjlighet till det. Vi finns här för att göra försäkringsupplevelsen så enkel och smidig som möjligt, säger tjänsterådgivare Nina Mäntymäki som är en av dem som dagligen tar emot kunderna på Närpes-kontoret.

LokalTapiolas mål är att ha branschens bästa betjäning – både personligen, lokalt och digitalt. Det går snabbt och smidigt att till exempel lämna in en skadeanmälan eller flytta fram fakturans förfallodag via nättjänsten, medan andra, mer komplexa ärenden kan vara lättare att sköta ansikte mot ansikte med en livstrygghetsexpert.

- Vi vet att en allt större del av våra kunder föredrar att sköta sina ärenden digitalt, och vi har sett en imponerande ökning i onlineförsäljningen under årets första sex månader. Samtidigt har vi alltid uppmuntrat och välkomnat kunder som vill besöka vårt fysiska kontor och få personlig betjäning, säger servicechef John Lundqvist som är ansvarig för Närpeskontoret.

Spetskompetens inom företags- och lantbruksförsäkringar


På LokalTapiola i Närpes finns även en bred spetskompetens inom företags- och lantbruksförsäkringar och vi kan erbjuda skräddarsydda lösningar som passar kundernas unika behov.

- Vi finns här för att hjälpa företagarna och lantbrukarna att trygga sin verksamhet och sina familjer, säger Magnus Långskog som vid sidan av arbetet som lantbruksspecialist på LokalTapiola själv också är lantbrukare.

Under de senaste åren har flera försäkringsbolag stängt sina kontor i Närpes, en utveckling som också har fått allt fler kunder att söka sig till LokalTapiola.

- Kunderna upplever det som mycket positivt att vi fortfarande finns kvar i Närpes och det har skapat en stark lojalitet gentemot oss. Företagare värdesätter att de får kontinuerlig service och expertis inom försäkringsområdet från oss, säger försäljningschef Anders Sjöberg som har jobbat inom försäkringsbranschen i 39 år och är väl insatt i Syd-Österbottens företagsvärld.

LokalTapiolas engagemang i samhället


LokalTapiola är aktivt med och stöder och utvecklar det lokala samhället genom donationer och sponsorering av bland annat idrottsföreningar.

- Vi har lyssnat på våra kunders önskemål och stöttat sådana projekt som är värdefulla för samhället, till exempel frivilliga brandkårer och föreningar som arbetar med psykisk hälsa och mentalt välbefinnande. Det här är sådant som direkt påverkar kundernas vardag, vilket också skapar ett mervärde, säger Lundqvist.

*Marknadsandelen gäller trafikförsäkringsbeståndet, källa Traficom.