Gå rakt till innehållGå rakt till sidfoten
Livstrygghet10.2.2023

LokalTapiola och Bollförbundet belönar föreningar för ansvarsfulla gärningar – Tim Sparv väljer mottagaren av huvudvinsten i november

LokalTapiola och Bollförbundet har ingått ett avtal om en fortsättning av sponsringssamarbete för åren 2023-2026. Som en del av samarbetet vill LokalTapiola lyfta fram det samhällsmässigt betydande föreningsarbetet som görs på gräsrotsnivå . Viktigaste innehållet för sponsringsperioden kommer att vara att belöna lokala fotbollsföreningar för gärningar som stöder hobbyverksamheten.

Under 2023 kommer LokalTapiola och Bollförbundet att i fem olika kategorier belöna föreningar som främjat en ansvarsfull hobbyverksamhet. Året kulminerar i november när huvudpriset på 15 000 euro delas ut. Mottagaren av priset utses av Finlands herrlandslags tidigare kapten, Tim Sparv,  som gett sig ut i världen från Oravais.

Utöver huvudpriset kommer en jury bestående av experter från LokalTapiola och Bollförbundets föreningsverksamhet att under året utse och belöna fem starka föreningsgärningar i fem kategorier. Första uttagningen görs av Bollförbundets föreningsutvecklare runtom i Finland. Föreningsverksamheten som belönas måste vara regionalt betydelsefull, visa långsiktighet och till kvaliteten vara av den högsta nivån inom sitt område. Värdet av de enskilda föreningspriserna i olika kategorier är 2 000 euro. Kategoripriserna publiceras i april, maj, juni, augusti och september.

Priskategorierna är:

 1. 1.

  kvaliteten på nybörjargruppen = Fotisstarten (04/2023)

 2. 2.

  utvecklingen av flickfotbollen (05/2023)

 3. 3.

  integreringen av invandrare via föreningsverksamheten (06/2023)

 4. 4.

  coaching som fostrare/inspiratör (08/2023)

 5. 5.

  ansvarsfullheten / säkerheten i föreningsverksamheten (09/2023)

Året kulminerar i utdelningen av huvudpriset - Harrastamisen vahvat seurateot. Mottagaren av huvudpriset måste visa exceptionellt bred och mångsidig verksamhet på gräsrotsnivå och representera ett heltäckande betraktelsesätt enligt visionen "Fotboll för alla". Föreningens verksamhet ska vara känd för sin sociala verkningsfullhet och ansvarsfullhet. Priset överlämnas till den vinnande föreningen i samband med Finlands herrlandslags EM-kvalmatch mot Nordirland 17.11 på Olympiastadion.

Lyfta fram vikten av att ha en hobby

– Fotboll är den populäraste sporten bland barn och ungdomar i Finland.  Via samarbetet med Bollförbundet vill vi lyfta fram betydelsen av att ha mångsidiga och högkvalitativa hobbyer – inte bara tävlingsidrottande – för barnens välbefinnande, säger Kirsi Juusti, tjänstedirektör med ansvar för sponsring hos LokalTapiola.

Bollförbundets  föreningsverksamhetschef Timo Huttunen är på föreningarnas vägnar särskilt glad över den nya formen av samarbete med LokalTapiola.

– Det högklassiga och ansvarsfulla arbetet som föreningarna gör förtjänar att bli hört och sett. Vi riktar ett tack till LokalTapiola för att vi åter har ett nytt sätt att visa vår uppskattning till föreningarna. Ett kategoripris på 2 000 euro är helt klart ett betydande ekonomiskt stöd för många föreningar, för att inte tala om huvudpriset på 15 000 euro, för vilket Huttunen tackar.

Vinnarföreningen i första priskategorin (kvaliteten på nybörjargruppen) publiceras i Bollförbundets och LokalTapiolas kanaler i april. Föreningarna som belönas kontaktas före vinsten publiceras.

Följ kommunikationen i anslutning till konceptet Harrastamisen vahvat seurateot i Bollförbundets och LokalTapiolas kanaler.
#vahvatseurateot
#seuratyö