Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Matkavakuutus lapselle

Matkavakuutus on tärkeä huolehtia kuntoon, kun matkustat lasten kanssa ulkomailla ja kotimaassa. Matkustajavakuutus kattaa mukanasi matkustavat alle 18-vuotiaat lapset, lapsenlapset, puolison lapset sekä samassa taloudessa vakinaisesti asuvat alle 18-vuotiaat lapset. Matkatavaravakuutus kattaa vakuutuksenottajan kanssa samassa taloudessa asuvat henkilöt. Tutustu matkavakuutukseen ja osta helposti verkossa.

Hyvä tietää matkavakuutuksesta

 • Jokaisella perheen aikuisella on tärkeä olla oma matkustajavakuutus voimassa, kun lähdette yhdessä reissuun. Sen sijaan mukana matkustavat alle 18-vuotiaat lapset, lapsenlapset, puolison lapset eivät tarvitse omaa matkustajavakuutusta vaan he ovat vakuutettuna samalla matkalla matkustavan aikuisen matkustajavakuutuksella. Eli myös isovanhemmat voivat huoletta matkustaa lapsenlapsien kanssa samalla matkustajavakuutuksella!
 • Yhdessä reissatessa perheen matkatavara- ja matkavastuuvakuutus riittää kattamaan kaikki mukana matkustavat, samassa taloudessa vakinaisesti asuvat henkilöt. Vakuutusmäärä kannattaa tarkistaa ennen matkalle lähtöä, jotta se on riittävä koko perheelle. Jos sinulla on LähiTapiolan kotivakuutuksessa matkatavaraturva, se kattaa vakuutuksenottajan ja tämän kanssa samassa taloudessa asuvien henkilöiden matkatavarat, jolloin erillistä matkatavaravakuutusta ei tarvita.
 • Alle 18-vuotiaat voivat matkalla harrastaa urheilua ja kokeilla riskialttiita lajeja ilman erillistä urheiluvakuutusta.
 • Matkavakuutus on voimassa sekä ulkomaan että kotimaan matkoilla. Suomessa vakuutus on voimassa, kun matkustat yli 50 kilometrin päähän kotoa tai vapaa-ajan asunnolta.

Matkavakuutus yksin matkustavalle lapselle

 • Lapsi tarvitsee oman matkustajavakuutuksen, kun hän matkustaa yksin esimerkiksi junalla mummolaan, kaverin perheen kanssa ulkomaille tai kotimaassa, kielimatkalle tai harrastusleirille.
 • Jos lapsi harrastaa ja lähtee pelireissulle joukkueensa kanssa, joukkueen oma vakuutus yleensä kattaa pelitapahtumissa sattuneet vahingot Suomessa ja ulkomailla. Ennen pelireissulle lähtemistä kannattaa kuitenkin tarkistaa, korvaako joukkueen vakuutus myös vapaa-ajalla pelitapahtumien ulkopuolella sattuneet tapaturmat ja sairastumiset.
 • Perheen yhteisessä kotivakuutuksessa ovat vakuutettuna samassa taloudessa vakinaisesti asuvat henkilöt, myös yksin matkustavat lapset. Tarkistathan vakuutuksesi voimassaolon sekä omavastuun kotimaassa ja ulkomailla, sekä vakuutuksen korvaussisällön vakuutuskirjasta tai -ehdoista ennen lapsen lähtöä matkalle. Lapselle voi myös ottaa oman matkatavaravakuutuksen.
 • Jos lapsi matkustaa useamman kerran vuodessa yksin, kannattaa ottaa jatkuva matkustajavakuutus. Yksittäisiä matkoja varten riittää määräaikainen matkustajavakuutus. Lue lisää määräaikaisesta matkavakuutuksesta.

Matkahätäpalvelu auttaa 24/7

Joskus matkalla voi sattua ja tapahtua. Vieraassa maassa kielimuuri voi vaikeuttaa asioiden hoitamista. LähiTapiolan matkavakuutuksen kanssa voit matkustaa turvallisin mielin, sillä vahingon sattuessa olemme aina tavoitettavissa. Jos tarvitset apua matkan aikana äkillisen sairauden tai tapaturman takia, matkahätäpalvelumme auttaa sinua oikean hoitopaikan löytämisestä käytännön järjestelyihin, kun vahinkosi on korvattava. Matkahätäpalvelu palvelee 24 tuntia vuorokaudessa 7 päivää viikossa numerossa +358 800 0 4531.


Laske ja osta

Mitä matkavakuutus korvaa?

 • Matkustajavakuutus korvaa ulkomailla ja kotimaassa aiheutuneet tapaturmat ja sairastumiset. Korvausta maksetaan muun muassa lääkärinhoidosta, lääkkeistä, tutkimus- ja hoitokuluista sekä ambulanssilennosta.
 • Sairastuiko lapsi juuri ennen matkaa? Ei hätää - matkustajavakuutukseen kuuluu peruuntumisturva, josta maksetaan korvausta, jos et pääse lähtemään etukäteen maksetulle matkalle pakottavasta syystä, kuten sairastumisen tai tapaturman vuoksi.
 • Matkustajavakuutus korvaa myös, jos alkanut matkasi keskeytyy pakottavasta syystä, kuten omasta tai lähiomaisen äkillisestä ja vakavasta sairaudesta. Korvausta maksetaan myös, jos myöhästyt matkalta esimerkiksi yleiseen kulkuneuvoon kohdistuneen teknisen vian vuoksi.
 • Matkustajavakuutukseen voi lisätä turvan tapaturmaisen haitan tai kuoleman varalta.
 • Raskaana matkustaessa kannattaa miettiä matkan ajoitus, sillä matkavakuutus korvaa vain ennen raskausviikkoa 29 sattuneet vahingot. Jos matkan aikana vauva päättääkin syntyä, on hän vakuutettuna LähiTapiolan matkavakuutuksessa heti synnyttyään. Lue lisää matkavakuutuksesta raskausaikana.
 • Matkatavaravakuutus korvaa esimerkiksi tavaroiden rikkoutumisia ja varkauksia sekä matkatavaroiden myöhästymisiä.