Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Työntekijän palkkaaminen

Oletko palkkaamassa yritykseesi työntekijän? Työantajalla on velvollisuuksia, jotka on hoidettava uusia työntekijöitä palkatessasi. Työnantaja toimittaa palkasta ennakonpidätyksen ja maksaa palkan perusteella työnantajan sosiaaliturvamaksun. Työnantaja ottaa työntekijälle myös eläkevakuutuksen ja muut pakolliset vakuutukset.

Tilanteessasi kannattaa huomioida

Hyvin hoidetut henkilöstöasiat lisäävät työntekijöittesi motivaatiota ja yrityksesi haluttavuutta työmarkkinoilla. Yrityksen henkilöstöön liittyy myös riskejä, mm. sairastumisia ja loukkaantumisia. Kun yritys tuntee henkilöstöönsä liittyvät riskitekijät, voidaan niihin ennakolta varautua oikeilla vakuutusratkaisuilla. Sinulla on myös mahdollisuus hankkia henkilöstösi turvaksi vapaaehtoisia ratkaisuja.

Jos työnantaja maksaa säännöllisesti palkkoja, on sen ilmoittauduttava Verohallinnon työnantajarekisteriin säännölliseksi työnantajaksi.Tarkempia tietoja velvollisuuksistasi työnantajana saat Verohallinnon sivuilta.

Näin hyödyt

  • Työnantajana olet huolehtinut velvollisuuksista ja sinulla on myös mahdollisuus sitouttaa työntekijöittäsi parantamalla heidän turvaansa vapaaehtoisilla ratkaisuilla.
  • Pidät henkilöstösi työkykyisenä varmistamalla heille mahdollisuuden nopeaan hoitoon.
  • Henkilöstöriskien hallinta vähentää yrityksesi kustannuksia.