Gå rakt till innehållGå rakt till sidfoten
LokalTapiola Österbotten14.11.2023

LokalTapiola Österbottens donation möjliggör säkrare parkering i köpcentret Chydenia

LokalTapiola Österbotten har donerat hörnskydd till pelarna i köpcentret Chydenias parkeringshus i Karleby. Donationen är en del av LokalTapiola Österbottens skadeförebyggande arbete, i vilket främjande av trafiksäkerhet är ett centralt tema.

Parkeringshallar är ofta trånga och sikten delvis skymd, vilket leder till att en stor del av karosskador på bilar inträffar i parkeringshallar. En liten stöt mot en hård betongpelare kan orsaka tråkiga repor för bilägaren. Företaget Topharts* hörnskydd, som är tillverkade i Ukraina, skyddar bilar och konstruktioner från skador när bilen rör på sig och dörrar öppnas.

- Vi vill främja trafiksäkerheten för våra ägarkunder och österbottningar överlag och en konkret åtgärd i detta arbete är att göra parkeringshallarna mera användarvänliga. Vår målsättning är att avsevärt minska antalet skador som uppstår i parkeringshus genom att placera stötdämpande skydd i de mest trafikerade parkeringshallarna i Österbotten. Tack vare skydden uppmärksammar bilisten hörn och kanter bättre och trots att en liten stöt skulle inträffa uppstår inga oönskade repor, säger LokalTapiola Österbottens hållbarhets- och kommunikationschef Lauri Laaksonen.

I köpcentret Chydenia finns ett brett utbud av affärer, restauranger och caféer samt andra tjänsteleverantörer. Två parkeringshus med sammanlagt 234 kundbilplatser gör det möjligt att besöka köpcentret smidigt. För att svara på dagens behov och feedback från besökarna har parkeringsrutorna tidigare förstorats och enligt köpcentrets community manager Jessica Riksman var hörnskydden ett logiskt utvecklingssteg för att ytterligare kunna förebygga skador.

- På köpcentret Chydenia är vi mycket nöjda med samarbetet med LokalTapiola. Vi utvecklar ständigt köpcentret på ett användarorienterat sätt och på basis av kundresponsen breddade vi parkeringsplatserna i parkeringshuset i fjol. De hörnskydd som LokalTapiola donerat och som nu installerats på de mest kritiska områdena i parkeringshallen är ett utmärkt tillägg för att förbättra användarvänligheten ytterligare", säger Jessica Riksman.

Närmare hälften av alla bilar i Österbotten är försäkrade hos LokalTapiola och därför är trafiksäkerhet en mycket viktig del av vårt arbete med att förebygga skador. Vi har även gjort en betydande satsning på att förbättra säkerheten längs riksåttan genom installation av smarta viltvarningssystem.

*Tophart är ett finländskt företag, som tillverkar och importerar krockskydd specifikt avsedda för parkeringshallar.