Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Matka­vakuutus

Osta edullinen matkavakuutus verkosta. Turvaat reissusi lähellä sekä kaukana - jo yli 50 kilometrin päässä kotoa.

Kun sairastut matkallasi, pääset nopeasti hoitoon - ilman omavastuuta tai korvauksen ylärajaa.

Saat turvaa tavaroiden rikkoutumisten ja varkauksien varalle.

Matkahätäpalvelumme auttaa 24/7 suomeksi numerossa +358 800 0 4531.

Kattaa automaattisesti mukana matkustavan alle 18-vuotiaan lapsesi tai lapsenlapsesi vakuutusturvan.

Tarkista, millainen matkavakuutus sopisi sinulle?

Jos haluat nähdä Leadoo chatbotin sisällön, hyväksy LähiTapiolan mittaamisen ja asiakaskokemuksen evästeet.

Mitä matkavakuutus kattaa

Matkavakuutus kattaa matkan aikana sattuvia vahinkoja itsellesi, läheisillesi ja matkatavaroillesi riippuen siitä millaisen, matkavakuutuksen valitset. Matkavakuutus koostuu kahdesta osasta: Matkustajavakuutuksella turvaat itsesi ja lähimmäisesi. Matkatavaravakuutuksella turvaat omaisuutesi. Voit valita vakuutukset yhdessä tai erikseen. Kattavaa matkustajavakuutusta on mahdollista täydentää lisäturvalla urheilumatkoja varten. Matkustajavakuutuksessa vakuutettuina ovat myös alle 18-vuotiaat vakuutetun mukana matkustavat lapsesi, lapsenlapsesi tai puolisosi lapset. Matkustajavakuutus on voimassa jopa 100-vuotiaaksi.

Osta matkavakuutus


MatkustajavakuutusOmavastuu

Matkustajavakuutuksesta korvaamme matkasairauden ja matkatapaturman hoitokuluja ilman euromääräistä ylärajaa ja ilman omavastuuta.

Matkasairaudella tarkoitetaan matkan aikana odottamatta alkanutta ja lääkärin hoitoa vaativaa sairautta. Matkustajavakuutus korvaa myös ensiapuun verrattavaa hoitoa enintään 10 päivän ajan, jos ennen matkaa alkanut sairaus tai vamma yllättäen pahenee.

Matkatapaturmalla tarkoitetaan äkillistä tapahtumaa, joka johtuu ulkoisesta syystä ja aiheuttaa vakuutetulle ruumiinvamman.

Ei omavastuuta

Matkustajavakuutukseen kuuluu peruuntumisturva, josta maksetaan korvausta, jos et pääse lähtemään etukäteen maksamallesi matkalle ja tähän on jokin pakottava syy. Pakottava syy voi olla oma tai lähiomaisen äkillinen, vakava sairaus, tapaturma tai kuolema.

Syynä voi myös olla merkittävä omaan, Suomessa olevaan omaisuuteen kohdistunut vahinko, joka edellyttää läsnäoloa vahinkopaikalla. Matkan peruuntumisturva on voimassa, jos vakuutus on otettu viimeistään kolme vuorokautta ennen matkan alkamista.

Ei omavastuuta

Matkustajavakuutukseen kuuluu myös keskeytymisturva, josta maksetaan korvausta, jos jo alkanut matkasi keskeytyy pakottavasta syystä. Pakottava syy voi olla oma tai lähiomaisen äkillinen, vakava sairaus, tapaturma tai kuolema.

Syynä voi myös olla merkittävä omaan, Suomessa olevaan omaisuuteen kohdistunut vahinko, joka edellyttää läsnäoloa vahinkopaikalla.

Ei omavastuuta

Matkustajavakuutus kattaa myös matkalta myöhästymisiä. Matkalta myöhästymisellä tarkoitetaan, ettei vakuutettu ehdi alkuperäisen matkasuunnitelmansa mukaisesti etukäteen varatulle lento-, laiva-, juna- tai linja-autojatkoyhteydelle meno- tai paluumatkalla.

Myöhästyminen korvataan, jos vakuutetun matkalla käyttämä yleinen kulkuneuvo on myöhässä sääesteen, teknisen vian, liikennevahingon, luonnonmullistuksen tai rikollisen teon vuoksi tai jos vakuutetun käyttämä yksityinen kulkuneuvo joutuu liikenneonnettomuuteen.

Ei omavastuuta

Matkustajavakuutuksesta korvaamme lisäksi matkan peruuntumisen ja keskeytymisen kuluja sekä lääkärin määräämää psykoterapiaa ulkomailla matkakohteessa tapahtuneen luonnonkatastrofin, äkillisen yleisvaarallisen epidemian, äkillisen ja odottamattoman aseellisen selkkauksen tai terrori-iskun vuoksi.

Ei omavastuuta

Matkustajavakuutuksen lisäturvaKorvataan enintään

Pysyvän haitan korvaus maksetaan, kun haitta on muodostunut pysyväksi, kuitenkin aikaisintaan vuoden kuluttua tapaturmasta. Korvaus maksetaan valtioneuvoston antaman työtapaturma- ja ammattitautilakiin perustuvan haittaluokitusasetuksen mukaisesti.

Korvausta ei makseta pysyvästä haitasta, joka ilmenee vasta kolmen vuoden kuluttua tapaturmasta tai myöhemmin. Jos sinulla on jo henkilövakuutuksia LähiTapiolassa, voit tarkistaa oman vakuutuksesi sisällön vakuutuskirjasta tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

100 000 tai 200 000 €

Turvasta maksetaan kertakorvaus vakuutuskirjassa mainitulle edunsaajalle, jos vakuutettu kuolee tai on kuollut tapaturman seurauksena. Kuolemantapauskorvauksella on mahdollista varmistaa läheisen toimeentuloa ja helpottaa taloudellista sopeutumista uuteen tilanteeseen.

Jos sinulla on jo henkilövakuutuksia LähiTapiolassa, voit tarkistaa oman vakuutuksesi sisällön vakuutuskirjasta tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Esim. 5 000 €

Jos haluat laajentaa matkustajavakuutusta koskemaan myös urheilumatkatapaturmia, ota yhteyttä LähiTapiolaan.

Ilman euromääräistä ylärajaa

MatkatavaravakuutusOmavastuu

Matkatavaravakuutuksesta korvataan esimerkiksi tavaroiden rikkoutumisia ja varkauksia. Lisäksi korvausta voi saada välttämättömyystarvikkeiden hankintaan, jos matkatavarat saapuvat ulkomaan kohteeseen vähintään 4 tuntia myöhässä. Lisäksi korvataan passin, viisumin tai matkalippujen uusimisen ylimääräisiä kuluja.

Myös kotivakuutus voi korvata matkatavaroita. Varmistathan vakuutuksen kattavuuden ennen matkalle lähtöä.

0, 50 tai 150 €/vakuutustapahtuma

Matkavastuuvakuutuksesta korvataan matkan aikana ulkopuoliselle aiheuttamiasi henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvelvollinen. Matkavastuuvakuutus on osa matkatavaravakuutusta.

50 tai 200 €/vakuutustapahtuma

Matkaoikeusturvavakuutuksesta korvataan asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jotka liittyvät matkalla sattuneisiin ja matkustamiseen liittyviin tapahtumiin. Vakuutus kattaa riita-, rikos- ja hakemusasioita. Matkaoikeusturvavakuutus on osa matkatavaravakuutusta.

15 % kustannuksista

Matkavakuutuksen hinta

Matkavakuutuksen hintaan vaikuttaa se, otatko vakuutuksen jatkuvasti voimassa olevana vai jokaiselle matkalle erikseen. Jatkuva matkavakuutus on yleensä edullisempi vaihtoehto, jos matkustat yli kaksi kertaa vuodessa. Vakuutuksen hintaan vaikuttavat myös mm. ikä ja asuinpaikka.

Hae hinta ja osta

Matkavakuutuksen vertailu – millainen matkavakuutus minun kannattaa ottaa?

Matkavakuutuksen vertailussa kannattaa huomioida oman matkustamisen tarpeet. Halvin matkavakuutus ei välttämättä ole juuri se paras vaihtoehto itselle. Matkavakuutuksen valintaan voi vaikuttaa myös muiden vakuutusten turvat, sekä matkustatko yksin vai esimerkiksi perheen kanssa. Vaikka matkustelisit vain kotimaassa, jatkuva matkavakuutus tuo turvaa aina kun matkustat yli 50 kilometrin päähän kotoasi tai vapaa-ajan asunnoltasi.

Jatkuva matkavakuutus

Jatkuva matkavakuutus on yleensä edullisin, jos matkustat kaksi tai useamman kerran vuodessa. Vakuutus on aina voimassa ja valmiina, lähdetpä sitten risteilylle, rantalomalle tai Roomaan.

Lue lisää jatkuvasta matkavakuutuksesta.

Määräaikainen matkavakuutus

Määräaikainen matkavakuutus otetaan jokaiselle matkalle erikseen. Se on paras ja edullisin vaihtoehto sinulle, joka matkustat vain harvoin. Tärkeää on muistaa ottaa matkavakuutus aina, kun olet lähdössä matkalle.

Lue lisää määräaikaisesta matkavakuutuksesta.

Lasten kanssa matkustaminen

Jokaisella perheen aikuisella on tärkeä olla oma matkavakuutus voimassa, kun lähdette yhdessä reissuun. Mukana matkustavat alle 18-vuotiaat lapset, lapsenlapset, puolison lapset eivät tarvitse omaa vakuutusta vaan ovat vakuutettuna samalla matkalla matkustavan aikuisen matkustajavakuutuksella.

Onko lapsesi lähdössä yksin matkalle?

Lapsi tarvitsee oman matkustajavakuutuksen, kun hän matkustaa yksin esimerkiksi junalla mummolaan, kaverin perheen kanssa ulkomaille tai kotimaassa, kielimatkalle tai harrastusleirille. Lue lisää: Matkavakuutus lapselle

Raskaana matkustaminen

Jos olet matkustamassa raskaana, ennen matkalle lähtöä on hyvä huomioida mahdolliset riskit ja selvittää, mitä matkavakuutus korvaa, jos matkalla sattuu jotain yllättävää. Lue lisää: Matkavakuutus ja raskaus.

Matkavakuutustodistus

Voit ladata itsellesi matkustajavakuutustodistuksen verkkopalvelussamme, ja voit tallentaa sen itsellesi tai tulostaa mukaan matkalle. Verkkopalvelussa voit myös pyytää matkavakuutustodistuksen viisumia varten.

Lataa vakuutustodistus

Usein kysyttyä

Matkavakuutus koostuu matkustajavakuutuksesta sekä matkatavaravakuutuksesta, jotka voit ottaa yhdessä tai erikseen.

Matkustajavakuutus korvaa matkalla sattuneet yllättävät sairastumiset ja tapaturmat, pakottavasta syystä johtuvan matkan peruuntumisen, matkalta myöhästymisen sekä jos pakottavasta syystä joudut palaamaan matkalta kesken kotiin.

Matkatavaravakuutus korvaa esim. tavaroiden rikkoutumisia ja varkauksia.

Vakuutuksen myöntöön ja voimassaoloon edellytämme voimassa olevaa Kela-korttia. Voimme myöntää matkavakuutuksen 0–99-vuotiaille.

Jos tarvitset apua matkan aikana äkillisen sairauden tai tapaturman takia, matkahätäpalvelumme auttaa sinua oikean hoitopaikan löytämisestä käytännön järjestelyihin. Matkahätäpalvelu palvelee 24 tuntia vuorokaudessa 7 päivää viikossa numerossa +358 800 0 4531.

Jos sinulla on LähiTapiolan kotivakuutuksessa matkatavaraturva, se kattaa vakuutuksenottajan ja tämän kanssa samassa taloudessa asuvien henkilöiden matkatavarat, jolloin erillistä matkatavaravakuutusta ei tarvita. Jos kotivakuutuksesi ei sisällä turvaa matkatavaroiden varalle, voit ostaa erillisen matkatavaravakuutuksen.

Jos matkatavarat myöhästyvät, korvaamme välttämättömyystarvikkeiden hankinnasta aiheutuneita kuluja. Tämän lisäksi vakuutus korvaa matkatavaroiden varkauksia ja rikkoutumisia.

Vakuutukseen sisältyy myös matkavastuu- ja matkaoikeusturvavakuutus.

Matkustajavakuutus on aina ilman omavastuuta. Matkatavaravakuutuksen ja kotivakuutuksen yhteyteen otettavan ulkomaan matkojen matkatavaraturvan voit valita ilman omavastuuta.

Matkavakuutuksen hintaan vaikuttaa se, otatko vakuutuksen jatkuvasti voimassa olevana vai jokaiselle matkalle erikseen. Jatkuva matkavakuutus on yleensä edullisempi vaihtoehto silloin, jos matkustat kaksi tai useamman kerran vuodessa.

Matkavakuutusten vertailu kannattaa, sillä näin löydät itsellesi parhaimman vakuutuksen. Halvin matkavakuutus ei aina ole järkevin vaihtoehto. Suosittelemme vakuutusten sisällön vertailua ja huomioimaan erityisesti, mitä vakuutus korvaa vahinkotilanteessa.

Voit saada matkavakuutuksestasi S-ryhmän Bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Keskittämällä kaikki vakuutuksesi LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta jopa 17 %.

Matkavakuutus on tärkeä huolehtia kuntoon, kun matkustat lasten kanssa ulkomailla ja kotimaassa. Matkustajavakuutuksessa ovat vakuutettuna mukanasi matkustavat alle 18-vuotiaat omat lapset, puolison lapset, lapsenlapset sekä samassa taloudessa vakinaisesti asuvat muut kuin omat lapset.

Myös matkatavara- ja matkavastuuvakuutus kattaa mukana matkustavat, samassa taloudessa kanssasi vakinaisesti asuvat henkilöt. Jos lapsi matkustaa yksin, on hänelle otettava oma matkustajavakuutus. Tutustu matkavakuutukseen ja osta helposti verkossa.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Alta löydät vakuutuksen tuotetiedot ja vakuutusehdot. Tutustu niihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tuoteseloste (pdf)

Vakuutuksen avaintiedot (pdf)

Vakuutusehdot (pdf)

Yleiset sopimusehdot (pdf)

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyvät asiat verkossa.

Katso toimintaohjeet

Matkahätäpalvelu auttaa 24/7 Jos olet ulkomailla ja sinulle sattui vakuutusvahinko, apu on puhelinsoiton päässä. Ole yhteydessä Hätäpalveluumme, joka auttaa sinua suomeksi numerossa +358 800 04531.

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.

Lue lisää Omaetualennuksesta