Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Kotivakuutus -30%

Jokainen koti tarvitsee vakuutuksen. Räätälöi kotivakuutus tarpeisiisi sopivaksi ja osta helposti verkosta. Kodin irtaimistovakuutus vuodeksi nyt –30 %.

Sujuva ja nopea palvelu vahinkotilanteissa.Laaja kotivakuutus korvaa tavaroiden rikkoutumisia.

Liitä mukaan edullisesti myös matkatavaravakuutus.

Hyödy eduista - keskittäjän etu jopa 17 % ja kerrytät samalla S-Bonusta.

Kotivakuutus -30%

Vakuuta kotisi ja sen tavarat. Saat nyt kodin irtaimistovakuutuksen vuodeksi alennettuun hintaan. Tutustu kampanjan tarkempiin sääntöihin täältä.

Laske kotivakuutuksen hinta

Valitse sinulle ja kodillesi paras kotivakuutus

Kotivakuutus vuokrakotiin

Mitä kotivakuutus korvaa

Kun valitset kotivakuutusta, kiinnitä huomiota siihen, mitä se korvaa vahingon sattuessa. Voit myös valita omaisuudellesi kattavuudeltaan erilaiset vakuutusturvat. Huomioi erityisesti kotivakuutukseen sisältyvät turvat, omavastuut sekä enimmäiskorvaukset vahinkotilanteessa. Tutustu myös muihin esimerkkeihin, mitä kotivakuutus korvaa.

KotivakuutusLaajaPerusSuppea

Saat irtaimiston vahingoissa paremmat ikävähennykset kuin muissa kotivakuutuksissa sekä tiedostojen palautusturvan, joka kattaa tietokonevahingon yhteydessä tiedostojen etsintä- ja palautuskuluja.

Tilapäisasumisen kustannuksista ei vähennetä lisäomavastuuta. Lisäksi saat laajemman turvan huoneiston kiinteille sisustuksille.

Valinnainen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Kun koti-irtaimistoa - esim. matkapuhelin, kodinkone, huonekalu, vaate, arvoesine -menee äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti rikki, korvaamme vahinkoja kotivakuutuksen rikkoutumisturvasta.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaamme kotivakuutuksesta vuotovahinkoja, jotka ovat aiheutuneet rakennuksen kiinteistä putkistoista, käyttölaitteista, säiliöistä tai akvaariosta. Vuotovahinko voi aiheutua vedestä, öljystä tai muusta nesteestä.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaamme kotivakuutuksesta vahinkoja, jotka aiheutuvat poikkeuksellisesta tulvasta, jossa vesi tulvii maanpinnalta rakennukseen ja vahingoittaa rakennusta tai irtaimistoa.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaamme kotivakuutuksesta vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet varkaudesta, murrosta, ilkivallasta tai niiden yrityksestä.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Valinnainen

Korvaamme kotivakuutuksesta vahinkoja, jotka aiheutuvat esim. raesateesta, myrskystä tai vakuutuksen kohteeseen suoraan iskeneestä salamasta.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Valinnainen

Korvaamme kotivakuutuksesta irti päässeestä tulesta aiheutuneita vahinkoja sekä äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti nousseesta noesta tai savusta aiheutunut vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Korvaamme kodin irtaimiston vakuutuksesta tilapäisestä asumisesta aiheutuneita kustannuksia enintään vuoden mittaiselta ajalta, jos joudut muuttamaan pois kotoa korjaustöiden ajaksi vakuutuksesta korvattavan vahingon vuoksi.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Vastuuvakuutuksesta korvaamme ulkopuoliselle aiheutuneita henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvelvollinen. Selvitämme puolestasi, onko sinulle esitetty korvausvaatimus oikea ja lainmukainen.

Vakuutus korvaa esimerkiksi lapsen tai koiran toiselle osapuolelle aiheuttamia vahinkoja sekä polkupyörällä aiheuttamasi kolarin.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Oikeusturvavakuutuksesta korvaamme kustannuksia, jos joudut käyttämään lakimiesapua yksityiselämään liittyvissä rikos-, hakemus- ja riita-asioissa, kuten esimerkiksi asuntokauppariitojen lakimieskustannuksia.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Lisäturva, josta korvaamme ulkomaanmatkoilla mukana oleville tavaroille sattuneet vahingot, kuten esimerkiksi varkaudet ja rikkoutumiset.

Valinnainen

Valinnainen

Valinnainen

Kotivakuutuksen hinta

Kotivakuutuksen hintaan vaikuttaa vakuutusturvan laajuus ja omavastuun suuruus. Lisäksi hinnassa huomioidaan esimerkiksi ikäsi ja kotisi tai vapaa-ajan asuntosi sijaintipaikkakunta ja pinta-ala sekä muut rakennuksen tiedot. Tärkeää on valita kotiisi tai vapaa-ajan asuntoosi riittävän kattava vakuutusturva, jotta vahingon sattuessa et jää pulaan. Halpa kotivakuutus ei aina kata vahinkoja, joita kotisi ja omaisuutesi saattaa kohdata.

Kotivakuutuksen hinnan voit laskea helposti laskurillamme. Laskurissa voit myös vertailla eri omavastuuvaihtoehtojen ja vakuutusturvan laajuuden vaikutusta vakuutuksen hintaan.

Hae kotivakuutuksen hinta ja osta

Kotivakuutus nuorille ja opiskelijoille edullisemmin

Kotivakuutus on tärkeää hoitaa kuntoon, kun muuttaa omaan asuntoon. LähiTapiolassa tarjoamme nuorille kotivakuutuksen edullisemmin.

Lue lisää vakuutuksesta nuorelle

Miten kotivakuutus korvaa eri tilanteissa

Hannan polkupyörä varastettiin

Hannan polkupyörä varastettiin murtautumalla taloyhtiön lukittuun pyörävarastoon. Hanna teki rikosilmoituksen poliisille sekä vahinkoilmoituksen LähiTapiolaan. Hän sai korvauksen kotivakuutuksesta polkupyörästään ikävähennykset ja omavastuu huomioituna.

Samin puhelin rikkoutui

Sami kaatui ulkoillessaan ja taskussa oleva puhelimen näyttö meni säpäleiksi eikä toiminut kunnolla. Sami vei puhelimen korjaukseen LähiTapiolan kumppanille Fonumille, ja vahinkoilmoitus hoidettiin samalla.

Robertin pesukone vuosi vedet lattialle

Robertin pesukone oli mennyt rikki ja samalla aiheuttanut suuren kosteusvaurion. Kotivakuutus korvasi asunnon kuivattamisen, vaurioituneet pintamateriaalit, pesukoneen korjauskulut sekä Robertin tilapäisasumisen korjaustöiden aikana.

Huomaathan, että käsittelemme vahingot tapauskohtaisesti ja korvattavuus voi vaihdella vahinkotilanteesta riippuen.

Vertaile kotivakuutuksia

Laaja kotivakuutus kattaa eniten

Laaja kotivakuutuksemme tarjoaa kattavaa turvaa omaisuutesi rikkoutumisen ja muiden äkillisten ja ennalta arvaamattomien vahinkojen varalta. Suurin osa LähiTapiolan asiakkaista valitsee laajan kotivakuutuksen. Sitä me suosittelemmekin, sillä vain Laaja kotivakuutus korvaa rikkoutumisvahinkoja. Sen lisäksi se korvaa myös muita vahinkoja laajemmin kuin muut vakuutuksemme. Ensisijaisesti korvataan korjauskustannukset.

Laaja plus - lisäturvaa koti-irtaimistolle

Jos valitset Laajan kotivakuutuksen, voit parantaa koti-irtaimistosi vakuutusturvaa LaajaPlussalla. Saat mm. irtaimiston vahingoissa paremmat ikävähennykset kuin muissa kotivakuutuksissa sekä tiedostojen palautusturvan, joka kattaa tietokonevahingon yhteydessä tiedostojen etsintä- ja palautuskuluja. Tilapäisasumisen kustannuksista ei vähennetä lisäomavastuuta. Lisäksi saat huoneiston kiinteille sisustuksille laajemman turvan.

Perustasoinen turva perustarpeisiin

Perus kotivakuutus on hyvä ja laajaa vakuutusta edullisempi vaihtoehto, kun et tarvitse turvaa esimerkiksi rikkoutumisvahinkojen varalta. Perus kotivakuutus korvaa muun muassa tulipalo-, myrsky-, salamanisku-, raesade- ja vuotovahinkoja sekä varkaus- ja ilkivaltavahinkoja.

Suppea turva - kun haluat varautua vain pahimpaan

Suppea kotivakuutus on sopiva vakuutusturva, kun haluat varautua ensisijaisesti palovahinkojen varalta. Se korvaa niiden lisäksi myrskyn, raesateen ja salamaniskun aiheuttamia vahinkoja. Voit laajentaa suppeaa turvaa tarvittaessa varkaus- ja ilkivaltavahinkojen varalle. Suppea turva sopii mm. ulkorakennuksille ja kesämökeille, joissa ei ole vuotovahinkojen riskiä.

Tutustu tarkempaan kotivakuutusten vertailuun.

Hae kotivakuutuksen hinta ja osta

Valitse oikein - irtaimiston vakuutus, rakennuksen vakuutus vai molemmat

  • Kerros- tai rivitalossa tarvitset vakuutuksen kotisi irtaimistolle, asuitpa sitten vuokralla tai omassa asunnossa. Asunto-osakeyhtiö huolehtii rakennuksen vakuuttamisesta.

  • Omakotitalossa sinun on syytä ottaa vakuutus irtaimiston lisäksi myös talollesi sekä muille tontilla sijaitseville rakennuksille.

  • Mökille, huvilalle tai vastaavalle vapaa-ajan asuinrakennukselle ja niiden irtaimistoille tarvitset molemmille vakuutukset. Jos vapaa-ajan asuntosi kuuluu asunto-osakeyhtiöön, riittää sinulle irtaimiston vakuutus.

  • Asunto-osakeyhtiömuotoisessa paritalossa tai erillistalossa vakuutat vain oman irtaimistosi, ja yhtiö vakuuttaa rakennuksen.

  • Sijoitusasunnon vakuuttamiseen suosittelemme aina Huoneistoturvavakuutusta.

Tutustu tarkemmin irtaimistovakuutukseen.

Vastuu- ja oikeusturvavakuutukset sisältyvät kotivakuutukseen

LähiTapiolassa kotivakuutukseen sisältyvät myös vastuu- ja oikeusturvavakuutukset. Ne koskevat sekä sinua vakuutuksenottajana että kanssasi samassa taloudessa asuvia perheenjäseniä.

Vastuuvakuutus auttaa, kun vahinko ei kosketa vain sinua. Vastuuvakuutus korvaa ulkopuolisille aiheutuneita henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvelvollinen. Korvattavan vahingon yhteydessä selvitämme puolestasi sinulle esitetyn vahingonkorvausvaatimuksen perusteen ja määrän. Tutustu tarkemmin vastuuvakuutukseen.

Oikeusturvavakuutus korvaa lakimiesapusi kustannuksia yksityiselämääsi liittyvissä riita-, rikos- tai hakemusasioissa. Lue lisää oikeusturvavakuutuksesta.

Usein kysyttyä

Voit saada kotivakuutuksestasi S-ryhmän bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Keskittämällä kaikki vakuutuksesi LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta jopa 17 %.

Laaja Plus ja Laaja kotivakuutus korvaavat puhelimen rikkoutumisen. Perus ja suppea kotivakuutus eivät korvaa rikkoutumisia.

Kotivakuutuksen valinnassa kannattaa ottaa huomioon tarpeesi, vakuutukseen sisältyvät turvat, omavastuut sekä enimmäiskorvaukset vahinkotilanteessa.

Kotivakuutukseen hintaan vaikuttavat asumismuoto, vakuutusturvan laajuus, kotisi pinta-ala, sijainti ja omavastuun suuruus. Kotivakuutus on monille tärkeimpiä vakuutuksia, joten se on aina hyvä pitää ajan tasalla. Kotivakuutuksen kilpailutus ja vertailu kannattaa, sillä näin löydät itsellesi parhaimman vakuutuksen. Halvin kotivakuutus ei välttämättä ole paras vaihtoehto.

Suosittelemme vakuutusten sisällön vertailua ja huomioimaan erityisesti vakuutukseen sisältyvät turvat, omavastuut sekä enimmäiskorvaukset vahinkotilanteessa.

  • Laaja kotivakuutuksemme tarjoaa kattavaa turvaa omaisuutesi rikkoutumisen ja muiden äkillisten ja ennalta arvaamattomien vahinkojen varalta. Suurin osa LähiTapiolan asiakkaista valitsee laajan vakuutuksen. Sitä me suosittelemmekin, sillä vain Laaja kotivakuutus korvaa rikkoutumisvahinkoja. Sen lisäksi se korvaa myös muita vahinkoja laajemmin kuin muut vakuutuksemme. Ensisijaisesti korvataan korjauskustannukset.

  • Jos valitset Laajan kotivakuutuksen, voit parantaa koti-irtaimistosi vakuutusturvaa LaajaPlussalla. Saat mm. irtaimiston vahingoissa paremmat ikävähennykset kuin muissa kotivakuutuksissa sekä tiedostojen palautusturvan, joka kattaa tietokonevahingon yhteydessä tiedostojen etsintä- ja palautuskuluja. Tilapäisasumisen kustannuksista ei vähennetä lisäomavastuuta. Lisäksi saat huoneiston kiinteille sisustuksille laajemman turvan.

  • Perus kotivakuutus on hyvä ja laajaa vakuutusta edullisempi vaihtoehto, kun et tarvitse turvaa esimerkiksi rikkoutumisvahinkojen varalta. Perus kotivakuutus korvaa muun muassa tulipalo-, myrsky-, salamanisku-, raesade- ja vuotovahinkoja sekä varkaus- ja ilkivaltavahinkoja.

  • Suppea kotivakuutus on sopiva vakuutusturva, kun haluat varautua ensisijaisesti palovahinkojen varalta. Se korvaa niiden lisäksi myrskyn, raesateen ja salamaniskun aiheuttamia vahinkoja. Voit laajentaa suppeaa turvaa tarvittaessa varkaus- ja ilkivaltavahinkojen varalle. Suppea turva sopii mm. ulkorakennuksille ja kesämökeille, joissa ei ole vuotovahinkojen riskiä.

Kotisi on tärkeä vakuuttaa, kun muutat vuokra-asuntoon. Usein vuokranantaja ja taloyhtiö edellyttävät kotivakuutuksen ottamisen, jotta asukkaalla olisi vastuuvakuutus ja myös asunnon kiinteät sisusteet olisivat turvattuja vahingoilta.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Alta löydät vakuutuksen tuotetiedot ja vakuutusehdot. Tutustu niihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tuoteseloste (pdf)

Vakuutuksen avaintiedot (pdf)

Vakuutusehdot (pdf)

Yleiset sopimusehdot (pdf)

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyvät asiat verkossa.

Katso toimintaohjeet

Hätäpalvelu auttaa akuuteissa tilanteissa 24/7 Jos kodissasi on tapahtunut suuri vahinko, ole meihin yhteydessä numerossa 0800 04531.

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.

Lue lisää Omaetualennuksesta