Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kotivakuutus

Kotivakuutus kuuluu kaikenlaisille kodeille - asuitpa sitten kerros- tai rivitalossa, omakotitalossa tai paritalossa. Kotivakuutus on vakuutus kotisi vahinkojen varalle, jotta arki jatkuu huolettomasti myös vahingon jälkeen. Meillä voit valita helposti kotivakuutuksen kattavuuden ja omavastuun kotiisi sopivaksi ja tarpeittesi mukaiseksi. Tutustu ja valitse sinulle paras kotivakuutus.

Valitse sinulle ja kodillesi paras kotivakuutus

Paritalo ja erillistalo

Tutustu

Kotivakuutus opiskelijalle ja nuorelle

Tutustu

Vuokra-asunto

Tutustu

Sijoitusasunto

Tutustu


Vertaile kotivakuutuksia ja löydä sinulle paras vaihtoehto

Valitse sinun kotiisi sopiva kotivakuutus oman tarpeesi ja tilanteesi mukaan. Voit myös valita omaisuudellesi kattavuudeltaan erilaiset vakuutusturvat. Kotivakuutuksen kilpailutus ja vertailu kannattaa, jotta löydät sinulle ja tavaroillesi parhaimman vakuutuksen. Suosittelemme vakuutusten sisällön vertailua ja huomioimaan erityisesti vakuutukseen sisältyvät turvat, omavastuut sekä enimmäiskorvaukset vahinkotilanteessa. Halvin kotivakuutus ei aina ole paras vaihtoehto.

  Laaja Perus Suppea

Saat irtaimiston vahingoissa paremmat ikävähennykset kuin
muissa kotivakuutuksissa sekä tiedostojen palautusturvan, joka kattaa tietokonevahingon yhteydessä tiedostojen etsintä- ja palautuskuluja. Tilapäisasumisen kustannuksista ei vähennetä lisäomavastuuta. Lisäksi saat huoneiston kiinteille sisustuksille laajemman turvan.

voit valita mukaan Laaja Plus irtaimistolle, ei sisälly Laaja Plus irtaimistolle, ei sisälly

Korvataan, kun koti-irtaimistoa menee äkillisesti rikki. Irtaimistoa ovat vaikkapa matkapuhelimet, kodinkoneet, huonekalut, vaatteet ja arvoesineet.

kyllä Rikkoutuminen, ei sisälly Rikkoutuminen, ei sisälly

Korvataan vuotovahinkoja, jotka ovat aiheutuneet rakennuksen kiinteistä putkistoista, käyttölaitteista, säiliöistä tai akvaariosta. Vuotovahinko voi aiheutua vedestä, öljystä tai muusta nesteestä.

kyllä kyllä Vuoto, ei sisälly

Korvataan vahinkoja, jotka aiheutuvat poikkeuksellisesta tulvasta, jossa vesi tulvii maanpinnalta rakennukseen ja vahingoittaa rakennusta tai irtaimistoa

kyllä kyllä Poikkeuksellinen tulva, ei sisälly

Korvataan vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet varkaudesta tai sen yrityksestä, ryöstöstä, murrosta tai ilkivallasta.

kyllä kyllä voit valita mukaan

Korvataan vahinkoja, jotka aiheutuvat esim. raesateesta, myrskystä tai vakuutuksen kohteeseen suoraan iskeneestä salamasta.

kyllä kyllä voit jättää pois

Korvataan irti päässeestä tulesta aiheutunut vahinko sekä äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti nousseesta noesta tai savusta aiheutunut vahinko.

kyllä kyllä kyllä

Korvataan tilapäisestä asumisesta aiheutuneita kustannuksia enintään vuoden pituiselta ajalta, jos joudut muuttamaan pois kotoa korjaustöiden ajaksi vakuutuksesta korvattavan vahingon vuoksi.

kyllä kyllä kyllä

Vastuuvakuutus korvaa ulkopuoliselle aiheutuneita henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvelvollinen. Selvitämme puolestasi, onko sinulle esitetty korvausvaatimus oikea ja lain mukainen.

Kyllä Kyllä Kyllä

Oikeusturvavakuutus korvaa kustannuksia, jos joudut käyttämään lakimiesapua yksityiselämään liittyvissä rikos-, hakemus- ja riita-asioissa, kuten esimerkiksi asuntokauppariitojen lakimieskustannuksia.

Kyllä Kyllä Kyllä

Lisäturva, josta korvataan ulkomaan matkoilla mukana
oleville tavaroille sattuneet vahingot.

voit jättää pois voit jättää pois voit jättää pois


Mitä kotivakuutus korvaa?

LähiTapiolan kotivakuutus korvaa kodin ja kodissa olevien tavaroiden vahinkoja. Laaja kotivakuutus korvaa äkillisiä rikkoutumisia. Laaja vakuutus korvaa myös muita vahinkoja laajemmin kuin suppeammat kotivakuutukset. Muita kotivakuutuksesta korvattavia vahinkoja on esimerkiksi tulipalo, vesivahinko, myrsky tai varkaus. Kotivakuutukseen kuuluvat myös jokaiselle tärkeät vastuu- ja oikeusturvavakuutukset. Ne korvaavat, jos aiheutat vahinkoa ulkopuoliselle tai jos tarvitset lakimiesapua.

Kotivakuutuksen hinta

Kotivakuutuksen hinta määräytyy valitsemasi vakuutusturvan laajuuden ja omavastuun suuruuden lisäksi kotisi ja omien tietojesi perusteella. Näitä tietoja ovat esimerkiksi ikäsi ja kotisi tai vapaa-ajan asuntosi sijaintipaikkakunta ja pinta-ala sekä muut rakennuksen tiedot. Kotivakuutuksen hinnan saat helposti ja nopeasti verkkokaupastamme, jossa voit myös vertailla eri omavastuuvaihtoehtojen ja vakuutusturvan laajuuden vaikutusta vakuutuksen hintaan.

Tärkeää on valita kotiisi tai vapaa-ajan asuntoosi riittävän kattava vakuutusturva, jotta vahingon sattuessa et jää pulaan. Halpa kotivakuutus ei aina kata vahinkoja, joita kotisi ja omaisuutesi saattaa kohdata. Kannattaa miettiä hinnan lisäksi myös riittävää vakuutusturvan laajuutta.

Hae hinta ja osta

Kotivakuutuksen vertailu

Kotivakuutuksen laajuuden voit valita oman tarpeesi ja tilanteesi mukaan. Kotivakuutus on monille tärkeimpiä vakuutuksia, joten se on aina hyvä pitää ajan tasalla. Kotivakuutuksen kilpailutus ja vertailu kannattaa, sillä näin löydät itsellesi parhaimman vakuutuksen. Halvin kotivakuutus ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Suosittelemme vakuutusten sisällön vertailua ja huomioimaan erityisesti vakuutukseen sisältyvät turvat, omavastuut sekä enimmäiskorvaukset vahinkotilanteessa.

Laaja kotivakuutus kattaa eniten

Laaja kotivakuutuksemme tarjoaa kattavaa turvaa omaisuutesi rikkoutumisen ja muiden äkillisten ja ennalta arvaamattomien vahinkojen varalta. Suurin osa LähiTapiolan asiakkaista valitsee laajan vakuutuksen. Sitä me suosittelemmekin, sillä vain Laaja kotivakuutus korvaa rikkoutumisvahinkoja. Sen lisäksi se korvaa myös muita vahinkoja laajemmin kuin muut vakuutuksemme. Ensisijaisesti korvataan korjauskustannukset.

Laaja Plus – lisäturvaa koti-irtaimistolle

Jos valitset Laajan kotivakuutuksen, voit parantaa koti-irtaimistosi vakuutusturvaa LaajaPlussalla. Saat mm. irtaimiston vahingoissa paremmat ikävähennykset kuin muissa kotivakuutuksissa sekä tiedostojen palautusturvan, joka kattaa tietokonevahingon yhteydessä tiedostojen etsintä- ja palautuskuluja. Tilapäisasumisen kustannuksista ei vähennetä lisäomavastuuta. Lisäksi saat huoneiston kiinteille sisustuksille laajemman turvan.

Perustasoinen turva perustarpeisiin

Perus kotivakuutus on hyvä ja laajaa vakuutusta edullisempi vaihtoehto, kun et tarvitse turvaa esimerkiksi rikkoutumisvahinkojen varalta. Perus kotivakuutus korvaa muun muassa tulipalo-, myrsky-, salamanisku-, raesade- ja vuotovahinkoja sekä varkaus- ja ilkivaltavahinkoja.

Suppea turva – kun haluat varautua vain pahimpaan

Suppea kotivakuutus on sopiva vakuutusturva, kun haluat varautua ensisijaisesti palovahinkojen varalta. Se korvaa niiden lisäksi myrskyn, raesateen ja salamaniskun aiheuttamia vahinkoja. Voit laajentaa suppeaa turvaa tarvittaessa varkaus- ja ilkivaltavahinkojen varalle. Suppea turva sopii mm. ulkorakennuksille ja kesämökeille, joissa ei ole vuotovahinkojen riskiä.

Valitse oikein - irtaimiston vakuutus, rakennuksen vakuutus vai molemmat?

  • Kerros- tai rivitalossa tarvitset vakuutuksen kotisi irtaimistolle, asuitpa sitten vuokralla tai omassa asunnossa. Asunto-osakeyhtiö huolehtii rakennuksen vakuuttamisesta.
  • Omakotitalossa sinun on syytä ottaa vakuutus irtaimiston lisäksi myös talollesi sekä muille tontilla sijaitseville rakennuksille.
  • Mökille, huvilalle tai vastaavalle vapaa-ajan asuinrakennukselle ja niiden irtaimistoille tarvitset molemmille vakuutukset. Jos vapaa-ajan asuntosi kuuluu asunto-osakeyhtiöön, riittää sinulle irtaimiston vakuutus.
  • Asunto-osakeyhtiömuotoisessa paritalossa tai erillistalossa vakuutat vain oman irtaimistosi, ja yhtiö vakuuttaa rakennuksen.
  • Sijoitusasunnon vakuuttamiseen suosittelemme aina Huoneistoturvavakuutusta.Vastuu- ja oikeusturvavakuutukset sisältyvät kotivakuutukseen

LähiTapiolassa kotivakuutukseen sisältyvät myös vastuu- ja oikeusturvavakuutukset. Ne koskevat sekä sinua vakuutuksenottajana että kanssasi samassa taloudessa asuvia perheenjäseniä.

Vastuuvakuutus auttaa, kun vahinko ei kosketa vain sinua. Vastuuvakuutus korvaa ulkopuolisille aiheutuneita henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvelvollinen. Korvattavan vahingon yhteydessä selvitämme puolestasi sinulle esitetyn vahingonkorvausvaatimuksen perusteen ja määrän. Tutustu tarkemmin vastuuvakuutukseen.

Oikeusturvavakuutus korvaa lakimiesapusi kustannuksia yksityiselämääsi liittyvissä riita-, rikos- tai hakemusasioissa. Lue lisää oikeusturvavakuutuksesta.


Usein kysyttyä kotivakuutuksesta

Voit saada kotivakuutuksestasi S-ryhmän bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Keskittämällä kaikki vakuutuksesi LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta jopa 17%.

Laaja Plus ja Laaja kotivakuutus korvaavat puhelimen rikkoutumisen. Perus ja suppea kotivakuutus eivät korvaa rikkoutumisia.

Kotivakuutuksen valinnassa kannattaa ottaa huomioon tarpeesi, vakuutukseen sisältyvät turvat, omavastuut sekä enimmäiskorvaukset vahinkotilanteessa.

Kotivakuutukseen hintaan vaikuttavat asumismuoto, vakuutusturvan laajuus, kotisi pinta-ala, sijainti ja omavastuun suuruus.

Kotisi on tärkeä vakuuttaa, kun muutat vuokra-asuntoon. Usein vuokranantaja ja taloyhtiö edellyttävät kotivakuutuksen ottamisen, jotta asukkaalla olisi vastuuvakuutus ja myös asunnon kiinteät sisusteet olisivat turvattuja vahingoilta.

Sattuiko vahinko?

Lue toimintaohjeet eri vahinkotilanteisiin ja ilmoita vahingosta verkossa.

Ilmoita vahingosta