Kotivakuutus

LähiTapiola LokalTapiola

Kun turvanasi on kotivakuutus, et ole tyhjän päällä, vaikka sattuisi tulipalo, varkaus tai vesivahinko. Kotivakuutus suojaa lompakkoasi myös tilanteissa, jos aiheutat vahinkoa ulkopuoliselle tai jos tarvitset lakimiesapua.

Nyt verkosta kotivakuutus kodin irtaimistolle -30 % ensimmäisen vuoden maksusta. Tarjous on voimassa 2.7.-31.8.2018 uusille kotivakuutusasiakkaille. Lue kampanjan säännöt

Kotivakuutuksen osaturvat

Äkilliset ja ennalta arvaamattomat vahingot

Vakuutuksesta korvataan monenlaisia rikkoutumisia, kuten esimerkiksi kodinkoneen äkillinen rikkoutuminen, silmälasien hajoaminen tai autotallin oven hajoaminen autoa peruutettaessa.

 

Tiedostojen palautusturva

Vakuutuksesta korvattavan tietokonevahingon yhteydessä korvataan tietokoneen kiintolevyn vaurion vuoksi hävinneiden tiedostojen etsintä- ja palautuskuluja.

 

Asumisen keskeytyminen

Jos joudut muuttamaan pois kotoa korjaustöiden ajaksi kotivakuutuksesta korvattavan vahingon vuoksi, vakuutuksesta korvataan tilapäisestä asumisesta aiheutuneita ylimääräisiä asumis-, kuljetus- ja varastointikustannuksia.

 

Vastuuvakuutus

Vastuuvakuutus korvaa ulkopuoliselle aiheutuneita henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvelvollinen. Selvitämme puolestasi, onko sinulle esitetty korvausvaatimus oikea ja lain mukainen.

Oikeusturvavakuutus

Oikeusturvavakuutus korvaa kustannuksia, jos joudut käyttämään lakimiesapua yksityiselämään liittyvissä rikos-, hakemus- ja riitaasioissa, kuten esimerkiksi asuntokauppariitojen lakimieskustannuksia.

Varkaus ja murto

Vakuutuksesta korvataan varkaudesta tai murrosta aiheutunut vahinko irtaimistolle ja rakennukselle, kun rakennukseen on murtauduttu. Vakuutetun omaisuuden varastaminen korvataan myös matkalla tai tilapäisesti säilytettynä muualla.

Ryöstö

Vakuutuksesta korvataan vahinko, kun omaisuutta on varastettu tai varkauden yhteydessä vahingoitettu käyttämällä henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa tai sillä uhkaamista.

Palo, noki ja savu

Vakuutuksesta korvataan irtipäässeestä tulesta aiheutunut vahinko ja tulisijasta tai lämmityslaitteesta äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti nousseesta noesta tai savusta aiheutunut vahinko.

Ilkivalta

Vakuutuksesta korvataan rakennukselle ja pihalla oleville vakuutetuille kiinteille rakennelmille ja pihakalustolle tai lukitulle polkupyörälle sekä murron yhteydessä irtaimistolle tehty ilkivalta.

Vuoto

Vakuutuksesta korvataan äkillinen vuoto, jonka on aiheuttanut neste, höyry tai kaasu, kun se on virrannut suoraan esimerkiksi rakennuksen kiinteästä putkistosta tai pesukoneesta.

 

Poikkeuksellinen tulva

Vakuutuksesta korvataan poikkeuksellisesta rankkasade-, vesistö- tai merivesitulvasta aiheutunut vahinko, kun vesi tunkeutuu rakennukseen tai sen rakenteisiin tai vaurioittaa rakennuksessa olevaa irtaimistoa.

Myrsky

Vakuutuksesta korvataan myrskytuulen aiheuttama rikkoutumisvahinko. Myrskyksi katsotaan sääolosuhteet, joissa tuulen keskinopeus on ylittänyt 15 metriä sekunnissa.

Räjähdys

Vakuutuksesta korvataan räjähdyksestä aiheutunut vahinko.

Salamanisku

Vakuutuksesta korvataan vahinko, joka on aiheutunut vakuutuksen kohteena olevaan omaisuuteen suoraan kohdistuneesta salamaniskusta, joka rikkoo mekaanisesti omaisuutta.

Raesade

Vakuutuksesta korvataan raesateen aiheuttama rakennuksen rikkoutuminen.

Ukkosylijännite

Vakuutuksesta korvataan ukkosylijännitteen aiheuttama vahinko.

 

Sähköilmiö

Vakuutuksesta korvataan äkillisen jännitevaihtelun tai muun sähköilmiön aiheuttama vahinko esimerkiksi sähkömoottorille, pesukoneen ohjelmakoneistolle ja -korteille sekä asuinrakennuksen sähköjohdoille ja sähköpääkeskukselle.

 

Mitä kotivakuutuksista korvataan?

 

Loisto (irtaimistolle)

Laaja

Perus

Suppea

Edulllisemmat ikävähennykset
Tiedostojen palautusturva
Matkatavaravahingoissa ei omavastuuta ulkomailla

Saatavilla lisämaksusta myös Laajaan kotivakuutukseen.

Äkilliset ja ennalta arvaamattomat vahingot

Esimerkiksi rikkoutuminen.

Öljyvahinko
Liikenne- tai vesiliikenneonnettomuus
Villieläimen tunkeutuminen asuntoon
Ukkosylijännite
Sähköilmiö
Vuoto
Ilkivalta
Ryöstö
Varkaus ja murto
Poikkeuksellinen tulva
Raesade
Myrsky
Salamanisku
Räjähdys
Palo, noki ja savu
Asumisen keskeytyminen
Vastuuvakuutus
Oikeusturvavakuutus