Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kotivakuutus

Kun turvanasi on kotivakuutus, et ole tyhjän päällä, vaikka sattuisi tulipalo, varkaus tai vesivahinko. Kotivakuutus suojaa lompakkoasi myös tilanteissa, jos aiheutat vahinkoa ulkopuoliselle tai jos tarvitset lakimiesapua.

Miksi LähiTapiolan kotivakuutus?

 1. Kotivakuutuksella vakuutat samalla matkatavarasi - ulkomailla jopa ilman omavastuuta.
 2. Alle 27-vuotiaat saavat 30 % alennuksen koti-irtaimiston vakuutusmaksusta sekä edullisemman 150 euron omavastuun koti-irtaimiston vahinkoihin.
 3. Edullisemmista ikävähennyksistä johtuen saat vahingon sattuessa paremman korvauksen, kun otat Loisto kotivakuutuksen kotisi irtaimistolle.
 4. Kun keskität asiointisi LähiTapiolaan, voit säästää vakuutusmaksuissa jopa 17 %. Lisäksi vakuutukset kerryttävät sinulle S-ryhmän Bonusta, parhaimmillaan 5 %.
 5. LähiTapiolan kotivakuutusasiakkaana saat alennusta kotivakuutuksesta, kun sinulla on kodin laaja turvalaite- ja valvonpalvelu. Asiakkaanamme saat nyt myös -30 % Verisuren hälytysjärjestelmän aloituspaketista sekä 10 euron alennuksen kuukausimaksusta ensimmäinen vuoden ajalta.

Hae hinta ja osta

Kotivakuutus lyhyesti

 • Irtaimiston vakuutus korvaa esimerkiksi huonekalut, kodinkoneet, vaatteet ja monet harrastusvälineet. Siihen sisältyvät myös asunnon pintamateriaalit ja kaapistot.
 • Piha ja piharakennelmat kuuluvat rakennuksen vakuutukseen.
 • Vakuutuksesta korvataan asumiskuluja, jos joudut muuttamaan vahingon takia väliaikaisesti pois kotoa.
 • Mukaan saat vastuu- ja oikeusturvavakuutukset. Ne korvaavat, jos aiheutat vahinkoa ulkopuolisille tai tarvitset lakimiesapua.

Kotivakuutuksen hinta

Kotivakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi esimerkiksi asunnon pinta-ala ja sijaintipaikkakunta. Laske helposti kotivakuutuksen hinta tästä.

Vertaile kotivakuutuksia ja löydä itsellesi sopivin vaihtoehto

Kotivakuutuksen laajuuden voit valita oman tarpeesi ja tilanteesi mukaan. Kotivakuutus on monille tärkeimpiä vakuutuksia, joten se on aina hyvä pitää ajan tasalla. Kotivakuutuksen kilpailutus ja vertailu kannattaa, sillä näin löydät itsellesi parhaimman vakuutuksen. Halvin kotivakuutus ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Suosittelemme vakuutusten sisällön vertailua ja huomioimaan erityisesti vakuutukseen sisältyvät turvat, omavastuut sekä enimmäiskorvaukset vahinkotilanteessa.

 

Loisto (irtaimistolle)

Laaja

Perus

Suppea

Edulllisemmat ikävähennykset

Koti-irtaimistojen vahingoissa on edullisemmat ikävähennykset. Loisto Kotivakuutuksesta korvataan koti-irtaimiston vahinkoja muita turvatasoja pidempään uuden vastaavan esineen hinnalla.

Tiedostojen palautusturva

Vakuutuksesta korvattavan tietokonevahingon yhteydessä korvataan tietokoneen kiintolevyn vaurion vuoksi hävinneiden tiedostojen etsintä- ja palautuskuluja.

Matkatavaravahingoissa ei omavastuuta ulkomailla (lisämaksusta myös Laajaan kotivakuutukseen)

Kotivakuutus toimii myös matkatavaravakuutuksena jopa ilman omavastuuta. Loisto Kotivakuutukseen ilman omavastuuta oleva matkatavaraturva kuuluu automaattisesti ja laajaan kotivakuutukseen se on saatavilla lisämaksusta.

Äkilliset ja ennalta arvaamattomat vahingot

Vakuutuksesta korvataan monenlaisia rikkoutumisia, kuten esimerkiksi kodinkoneen äkillinen rikkoutuminen, silmälasien hajoaminen tai autotallin oven hajoaminen autoa peruutettaessa.

Öljyvahinko

Vakuutuksesta korvataan vakuutetulle omaisuudelle äkillisestä ja ennalta arvaamattomasta tapahtumasta aiheutunut öljyvahinko. Esim. rakennuksen öljysäiliön vuodosta aiheutuneet puhdistus- ja korjauskustannukset.

Liikenne- tai vesiliikenneonnettomuus

Vakuutuksesta korvataan, jos kotivakuutukseen kuuluvaa irtaimistoa vahingoittuu kolarissa tai veneonnettomuudessa.

Villieläimen tunkeutuminen asuntoon

Vakuutuksesta korvataan, jos villieläin tunkeutuu sisälle asuntoon ja rikkoo ja sotkee omaisuutta.

Ukkosylijännite

Vakuutuksesta korvataan ukkosylijännitteen aiheuttama vahinko.

Sähköilmiö

Vakuutuksesta korvataan äkillisen jännitevaihtelun tai muun sähköilmiön aiheuttama vahinko esimerkiksi sähkömoottorille, pesukoneen ohjelmakoneistolle ja -korteille sekä asuinrakennuksen sähköjohdoille ja sähköpääkeskukselle.

Vuoto

Vakuutuksesta korvataan äkillinen vuoto, jonka on aiheuttanut neste, höyry tai kaasu, kun se on virrannut suoraan esimerkiksi rakennuksen kiinteästä putkistosta tai pesukoneesta.

Ilkivalta

Vakuutuksesta korvataan rakennukselle ja pihalla oleville vakuutetuille kiinteille rakennelmille ja pihakalustolle tai lukitulle polkupyörälle sekä murron yhteydessä irtaimistolle tehty ilkivalta.

Ryöstö

Vakuutuksesta korvataan vahinko, kun omaisuutta on varastettu tai varkauden yhteydessä vahingoitettu käyttämällä henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa tai sillä uhkaamista.

Varkaus ja murto

Vakuutuksesta korvataan varkaudesta tai murrosta aiheutunut vahinko irtaimistolle ja rakennukselle, kun rakennukseen on murtauduttu. Vakuutetun omaisuuden varastaminen korvataan myös matkalla tai tilapäisesti säilytettynä muualla.

Poikkeuksellinen tulva

Vakuutuksesta korvataan poikkeuksellisesta rankkasade-, vesistö- tai merivesitulvasta aiheutunut vahinko, kun vesi tunkeutuu rakennukseen tai sen rakenteisiin tai vaurioittaa rakennuksessa olevaa irtaimistoa.

Raesade

Vakuutuksesta korvataan raesateen aiheuttama rakennuksen rikkoutuminen.

Myrsky

Vakuutuksesta korvataan myrskytuulen aiheuttama rikkoutumisvahinko. Myrskyksi katsotaan sääolosuhteet, joissa tuulen keskinopeus on ylittänyt 15 metriä sekunnissa.

Salamanisku

Vakuutuksesta korvataan vahinko, joka on aiheutunut vakuutuksen kohteena olevaan omaisuuteen suoraan kohdistuneesta salamaniskusta, joka rikkoo mekaanisesti omaisuutta.

Räjähdys

Vakuutuksesta korvataan räjähdyksestä aiheutunut vahinko.

Palo, noki ja savu

Vakuutuksesta korvataan irtipäässeestä tulesta aiheutunut vahinko ja tulisijasta tai lämmityslaitteesta äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti nousseesta noesta tai savusta aiheutunut vahinko.

Asumisen keskeytyminen

Jos joudut muuttamaan pois kotoa korjaustöiden ajaksi kotivakuutuksesta korvattavan vahingon vuoksi, vakuutuksesta korvataan tilapäisestä asumisesta aiheutuneita ylimääräisiä asumis-, kuljetus- ja varastointikustannuksia.

Vastuuvakuutus

Vastuuvakuutus korvaa ulkopuoliselle aiheutuneita henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvelvollinen. Selvitämme puolestasi, onko sinulle esitetty korvausvaatimus oikea ja lain mukainen.

Oikeusturvavakuutus

Oikeusturvavakuutus korvaa kustannuksia, jos joudut käyttämään lakimiesapua yksityiselämään liittyvissä rikos-, hakemus- ja riitaasioissa, kuten esimerkiksi asuntokauppariitojen lakimieskustannuksia.

Kotivakuutus nuorelle ja opiskelijalle

Kotivakuutus on erityisen tärkeä myös nuorelle ja opiskelijalle - asuitpa sitten vuokralla tai omassa asunnossa. Alle 27-vuotiaat saavat 30 % alennuksen koti-irtaimiston vakuutusmaksusta. Tarjoamme nuorille myös edullisemman 150 euron omavastuun koti-irtaimiston vahinkoihin.

Hae hinta ja osta

Missä asut?

Kerros- tai rivitalossa

 • Sinulle riittää kotivakuutus irtaimistolle. Asunto-osakeyhtiö vakuuttaa kiinteistön.

Paritalossa

 • Usein sinulle riittää kotivakuutus irtaimistolle.
 • Jos talo ei kuulu asunto-osakeyhtiöön, sinun tulee vakuuttaa kotivakuutuksella oma puolesi rakennuksesta.
 • Meillä rakennuksen vakuutus on voimassa myös rakentamisen ja peruskorjauksen aikana.

Omakotitalossa

 • Tarvitset kotivakuutuksen, jolla vakuutat sekä irtaimiston että rakennuksen.
 • Jos asut vuokralla, vuokranantajasi vakuuttaa rakennuksen.
 • Meillä rakennuksen vakuutus on voimassa myös rakentamisen ja peruskorjauksen aikana.

Kimppa- ja soluasunnossa

 • Asunto on solu- kimppa- tai yhteisasunto, kun siinä asuu vähintään kaksi asukasta. Asunto on useimmiten vuokra-asunto, ja vuokralainen vakuuttaa oman irtaimistonsa. Asunnon omistaja tai taloyhtiö vakuuttaa kiinteistön.
 • Irtaimistovakuutus jokaiselle solu- tai kimppa-asukkaalle erikseen.
 • Kun asukkaat eivät ole samaa perhettä, jokainen vakuuttaa erikseen oman irtaimistonsa kotivakuutuksella. Vain jos asukkaat ovat avo- tai aviopuolisoita tai lähisukulaisia, voidaan koko irtaimisto vakuuttaa yhteisellä vakuutuksella.

Katso myös: