Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Yhdistelmärahastot

Yhdistelmärahastot sijoittavat sekä osakkeisiin että korkoa tuottaviin kohteisiin. Ne tarjoavat hyvin hajautetun sijoitusvaihtoehdon pienillekin summille. Kun säästät yhdistelmärahastoihin, saat yhdellä sijoituksella useita sijoituskohteita, jolloin sijoituksiin liittyvät riskit pienenevät hajautuksen ansiosta. Yhdistelmärahastot tarjoavat helpon tavan sijoittaa sekä osake- että korkomarkkinoille. Tutustu yhdistelmärahastoihimme, osta yhdistelmärahasto verkkopalvelussamme tai varaa aika asiantuntijallemme.

Mikä on yhdistelmärahasto?

 • Yhdistelmärahastot sisältävät sekä osake- että korkosijoituksia. Yhdellä sijoituksella saa hajautuksen sekä osake- että korkomarkkinoille.
 • Varat hajautetaan erilaisille toimialoille ja markkinoille, joten sijoittamalla yhdistelmärahastoihin on mahdollista helposti päästä kiinni erilaisiin sijoituskohteisiin.
 • Yhdistelmärahastoistamme löytyy vaihtoehtoja sekä tuottohakuisimmille että varovaisille säästäjille. Säästäjän tarvitsee valita vain säästösumma ja haluamansa riskitaso.
 • Sijoituskohteena olevat rahastot voivat olla aktiivisesti hoidettuja tai indeksejä jäljitteleviä.
 • LähiTapiola Varainhoidon kestävän sijoittamisen periaatteet koskevat kaikkia yhdistelmärahastoja. Lue lisää kestävän sijoittamisen periaatteista (pdf).

Milloin kannattaa sijoittaa yhdistelmärahastoihin?

 • Yhdistelmärahastot sopivat säästäjille ja sijoittajille, jotka haluavat, että asiantuntijat hoitavat sijoituksia heidän puolestaan markkinatilanteen mukaisesti. Yhdistelmärahastot ovat helppoja ja suosittuja vaihtoehtoja säästämiselle.
 • Yhdistelmärahastot sopivat säästäjille ja sijoittajille, jotka haluavat aloittaa säästämisen pienillä summilla helposti. Ne sopivat myös isompien kertasijoitusten kohteeksi.
 • Yhdistelmärahastot sopivat säästäjille ja sijoittajille, jotka haluavat sijoittaa samalla sekä osake- että korkomarkkinoille helposti.
 • Yhdistelmärahastot sopivat myös niille, jotka haluavat vähentää sijoituksiin liittyviä riskejä, sillä varat hajautetaan eri kohteisiin.
 • Yhdistelmärahastoihin kannattaa sijoittaa rahastosta riippuen useamman vuoden. Voit myös valita tavoitevuoden, joka sopii esimerkiksi lapselle säästämiseen tai eläkesäästämiseen.

Hyvä tietää

 • Yhdistelmärahastojen riskiin vaikuttavat rahaston korko- ja osakesijoitusten osuudet, korkosijoitusten korko- ja luottoriskit sekä osakemarkkinoihin liittyvät riskit.

 • Korkomarkkinoille sijoittavaan rahastoon liittyy aina korkoriski ja luottoriski. Korkoriski tarkoittaa yleisen korkotason muutosten vaikutusta rahaston korkosijoitusten arvoon ja siten myös rahaston arvoon. Korkojen noustessa rahaston korkosijoitusten arvo laskee ja päinvastoin.

 • Luottoriski tarkoittaa sitä, että rahaston sisältämien lainainstrumenttien takaisinmaksua tai korkoja ei suoriteta täysimääräisinä tai ajallaan.

 • Osakemarkkinoille sijoittavaan rahastoon liittyy aina riski sijoituksen arvon heilahteluista, jotka voivat olla suuria.


Tutustu tarkemmin yhdistelmärahastoihimme

Palveluntarjoajat

Sijoitusvakuutukset: LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö. LähiTapiolan rahastoja hallinnoidaan Seligson & Co Rahastoyhtiö Oyj:ssä ja LähiTapiola Vaihtoehtorahastot Oy:ssä. Tarkemmat tiedot avaintietoesitteessä ja muissa rahastomateriaaleissa. LähiTapiola Varainhoito toimii omaisuudenhoitajana ja toimeksiantojen välittäjänä sekä LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiön vakuutusasiamiehenä.

Sijoittamiseen liittyy aina riski sijoituksen arvon alenemisesta ja pääoman menetyksestä. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta.