Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Osakerahastot

Osakerahastot sijoittavat nimensä mukaisesti pääasiassa osakkeisiin. Ne sopivat suorien osakesijoitusten vaihtoehdoksi tai niiden rinnalle. Osakerahastoilla on korkeampi tuotto-odotus ja suurin riski verrattuna korko- ja yhdistelmärahastoihin, minkä vuoksi ne sopivat usein pitkäaikaiseen säästämiseen. Osakerahastot sopivat säästäjille ja sijoittajalle, jotka haluavat sijoittaa osakemarkkinoille helposti ja hyvin hajautetusti. Tutustu osakerahastoihimme, osta osakerahasto verkkopalvelussamme tai varaa aika asiantuntijallemme.

Mikä on osakerahasto?

  • Osakerahastot sijoittavat pääosin osakkeisiin.

  • Osakerahastoihin liittyvät korkeammat tuotto-odotukset ja suuremmat riskit kuin esimerkiksi korkorahastoihin, sillä osakkeiden kurssit voivat nousta ja laskea voimakkaasti. Riskitaso on kuitenkin yksittäistä osakesijoitusta alempi, sillä riskiä pienentää sijoitusten hajautus useaan eri kohteeseen.

  • Hyvä tuotto-odotus, helppous ja hajauttaminen luetaankin osakerahastojen eduiksi.

  • Osakerahastojen avulla voi tehdä sijoituksia esimerkiksi eri markkina-alueille tai toimialoille. Tarjoamme osakerahastoja markkinoilta ympäri maailman.

  • LähiTapiola Varainhoidon kestävän sijoittamisen periaatteet koskevat kaikkia osakerahastoja. Lue lisää kestävän sijoittamisen periaatteista (pdf).

  • Osakemarkkinoille sijoittavaan rahastoon liittyy aina riski sijoituksen arvon heilahteluista, jotka voivat olla suuria. Osakemarkkinoiden laskiessa myös rahaston arvo laskee. Negatiiviset arvonvaihtelut korostuvat lyhyillä muutamien vuosien aikaväleillä, mutta ne ovat mahdollisia pitkälläkin aikavälillä.

Milloin kannattaa sijoittaa osakerahastoihin?

  • Osakerahastot sopivat säästäjille ja sijoittajille, jotka haluavat aloittaa säästämisen pienillä summilla helposti.

  • Osakerahasto on sopiva vaihtoehto niille, joilla sijoitusaika on pitkä ja sijoituksille tavoitellaan korkeaa tuottoa.

  • Osakerahastot sopivat myös säästäjille ja sijoittajille, jotka sietävät osakemarkkinoihin liittyvää tuotonvaihtelua. Pitkäjänteisellä sijoittamisella on kuitenkin mahdollisuus saavuttaa parempaa tuottoa kuin korkomarkkinoilla.

  • Osakerahastot sopivat mainiosti esimerkiksi lapselle säästämiseen ja eläkesäästämiseen, kun säästöaika on pitkä.


Tutustu tarkemmin osakerahastoihimme

Palveluntarjoajat

Sijoitusvakuutukset: LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö. LähiTapiolan rahastoja hallinnoidaan Seligson & Co Rahastoyhtiö Oyj:ssä ja LähiTapiola Vaihtoehtorahastot Oy:ssä. Tarkemmat tiedot avaintietoesitteessä ja muissa rahastomateriaaleissa. LähiTapiola Varainhoito toimii omaisuudenhoitajana ja toimeksiantojen välittäjänä sekä LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiön vakuutusasiamiehenä.

Sijoittamiseen liittyy aina riski sijoituksen arvon alenemisesta ja pääoman menetyksestä. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta.