Paikallisrahoitus

Rahoitus

Tarjoamme alle 50 työntekijän yrityksille täydentävää paikallisrahoitusta, jolla rahoitetaan kone- ja laitehankintoja. Täydentävä rahoituspalvelu pienyrityksille on laajenemassa myös saatavien rahoitukseen.

Pyydä yhteydenottoa tai kysy lisää LähiTapiolan yhteyshenkilöltäsi!

Tutustu eri vaihtoehtoihin


Laite- ja konerahoitus

Laite- ja konerahoitus on pankkiryhmäneutraali ratkaisu, jossa rahoittajana toimii yhteistyökumppanimme Siemens Financial Services. Rahoitettava kohde toimii vakuutena eikä muita lisävakuuksia tarvita. Rahoitus sopii täydentäväksi rahoitusmuodoksi yrityksen nykyisen pankkisuhteen rinnalle.

Kenelle?

Luottokelpoisella, vähintään kaksi vuotta toimineella yrityksellä tai maatilalla on mahdollisuus saada rahoitusta laite- ja koneinvestointeihin.

Mitä voidaan rahoittaa?

Koneen tai laitteen tulee olla sarja- tai runkonumerolla identifioitavissa. Minimirahoitusmäärä on 50 000 euroa. Esimerkkejä rahoitettavista kohteista ovat mm. tuotantolaitteet, kaivinkoneet, kuljetusautot ja kurottajat. Rahoitettava laite voi olla myös käytetty ja enintään 10 vuotta vanha. Laitteen tai koneen voi rahoittaa joko leasing- tai osamaksurahoituksella. Toimistoautomaatiolaitteita ei voi rahoittaa paikallisrahoituksella.

Lisätietoja laite- ja konerahoituksesta saat LähiTapiolan yhteyshenkilöltäsi tai lähettämällä yhteydenottopyynnön.

Joukkorahoitus yrityksille

Fundu on ratkaisu yritysten rahoitushaasteisiin.
Fundun kautta yritykset voivat hakea tarvitsemansa rahoituksen vaivattomasti suoraan sijoittajilta. Rahoituksen hakeminen onnistuu sähköisesti verkon välityksellä ja rahoituskierros voidaan aloittaa muutaman päivän sisällä hakemuksen jättämisestä.

LähiTapiolan yritysasiakkaat voivat hakea Fundun kautta yrityslainaa monipuolisiin rahoitustarpeisiin. Lainat ovat reaalivakuudettomia ja takaisinmaksu voidaan suunnitella yrityksen tarpeiden mukaan. Rahoitusta hakevan yrityksen on mahdollista saada jopa kolmannes rahoitustavoitteestaan LähiTapiolan kautta. Tämän lisäksi LähiTapiolan yritysasiakkaana saat vielä alennusta Fundun järjestelypalkkiosta.

Lue lisää.

Myyntisaatavien rahoitus

LähiRahoitus on palvelu, joka tarjoaa vaihtoehdon suomalaisille yrityksille, jotka hakevat uutta rahoitusvaihtoehtoa liiketoiminnan tukemiseksi. LähiRahoitus tarjoaa pankkirahoituksen vaihtoehdoksi kilpailukykyisen ja joustavan ratkaisun, jolla yrityksesi saa rahoitusta myyntisaatavia vastaan heti.

LähiRahoitus vapauttaa myyntisaataviisi sitoutuneen pääoman nopeasti ja kustannustehokkaasti jopa jo samana päivänä. Palvelu on tehty helpoksi käyttää ja on kehitetty yhteistyössä LähiTapiolan kanssa.

LähiRahoituspalvelu on tarkoitettu erityisesti LähiTapiolan yritysasiakkaille. LähiRahoituspalvelun tuottaa LähiRahoitus Oy. Laskutus- ja maksuvalvontapalvelut hoidetaan yhteistyössä Visma PPG Oy:n kanssa, joka on palvellut yrityksiä ja yksityisasiakkaita kokonaisvaltaisesti jo vuodesta 1993.

Lue lisää.

Takaisinlaina ja pk-laina

Takaisinlaina

Yhteistyökumppanimme työeläkeyhtiö Elo tarjoaa asiakkailleen lainaa vakuutusmaksuistaan kertyneestä rahastosta. Lainan suuruus riippuu maksettujen vakuutusmaksujen määrästä. Lainausoikeus on käytettävissä, kun asiakkaalla on voimassa oleva TyEL-vakuutus työeläkeyhtiö Elossa ja lainattavaa rahasto-osuutta on kertynyt vähintään 5 000 euroa.

Pk-laina

Työeläkeyhtiö Elon PK-laina on uudenlainen vaihtoehto kannattavien yritysten rahoitustarpeisiin. Työeläkeyhtiö Elon PK-laina on noin 50 000–250 000 euroa. Lainan edellytyksenä on yleensä, että Finnvera myöntää vastaavansuuruisen lainan kuin työeläkeyhtiö Elo.

Lue lisää työeläkeyhtiö Elon rahoituspalveluista täältä.

Takausvakuutustuotteet

Takausvakuutus on takaussitoumus, jonka annamme yritysasiakkaan puolesta edunsaajalle Suomessa. Kaupallisia takauksia käytetään erilaisissa sopimuksissa varmistamaan osapuolten välisiä velvoitteita.
Myönnämme vakuutusasiakkaan puolesta takausvakuutuksia pääasiassa seuraaviin tarkoituksiin:
  • Ennakkomaksun, työ- ja takuuajan takaukset
  • Muut sopimustakaukset (esim. vuokratakaus)
  • Viranomaistakaukset (esim. tullitakaus)

Teemme erillisen luottopäätöksen kustakin takausvakuutuslimiitistä. Yleiset kriteerit luotonmyönnölle ovat mm:

  • Luottokelpoinen vakuutustoiminnon yritysasiakas, jolla on vakiintunut yli kahden vuoden liiketoimintahistoria
  • Yrityksellä tai sen vastuuhenkilöillä ei ole maksuhäiriöitä
  • Yrityksen liikevaihto on yli 5 milj. euroa
  • Takausvastuille pantataan vakuudeksi yrityksen reaalivakuuksia

Lisätietoja saat LähiTapiolan yhteyshenkilöltäsi tai lähettämällä yhteydenottopyynnön.


Yhteistyökumppanit