Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Vastuuvakuutus

Joskus voi tulla vastaan tilanteita, joissa olet velvollinen korvaamaan toiselle yrityksesi toiminnasta tai tuotteista aiheutuneita vahinkoja, vaikka yrityksesi toiminta olisi kuinka huolellista. Vastuuvakuutuksella varaudut näihin yrityksesi odottamattomiin kuluihin. Tutustu vastuuvakuutukseen ja pyydä tarjous.

Miksi kannattaa ottaa vastuuvakuutus yritykselle?

  • Vastuuvakuutuksella turvaat tilanteet, joissa olet velvollinen korvaamaan toiselle osapuolelle aiheutetun vahingon. Näitä tilanteita voi olla esimerkiksi asiakkaan liukastuminen myymälässäsi tai asiakkaan vahingoittuminen hänen käyttäessään yrityksesi virheellistä tuotetta tai palvelua.
  • Vahingonkorvausvelvollisuus voi aiheutua yrityksen toiminnasta, yrityksen omistamista kiinteistöstä, koneista tai laitteista, yrityksen työntekijän toiminnasta tai esimerkiksi yrityksen solmimista sopimuksista. Myös yrityksen avainhenkilöt kuten toimitusjohtaja, hallitus tai yritysjohto voivat joutua korvausvastuuseen, jolloin vastuuvakuutus tuo turvaa.
  • Jos vahinko sattuu ja yrityksesi todetaan korvausvelvolliseksi, yrityksellesi aiheutuu ylimääräisiä ja odottamattomia kuluja. Vastuuvakuutus on siis tärkeä turva kaikille yrityksille riippumatta yrityksen koosta.
  • Selvitämme puolestasi, onko yrityksesi korvausvastuussa ja olemme yhteydessä vahingon kärsineen kanssa. Jos yrityksesi todetaan olevan korvausvastuussa, korvaamme vahingon vakuutussopimuksen mukaisesti.
  • Tarvittaessa maksamme myös asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja.

Mikä vastuuvakuutus sopii yrityksellesi?

Vastuuvakuutuksia on erilaisia ja yrityksesi toimialasta riippuen saatat tarvita useampia vastuuvakuutuksia. Kannattaa siis huolehtia, että kaikki toimialat ovat mukana vastuuvakuutuksessa ja kertoa vakuutusta tehtäessä tarkasti yritystoiminnastasi.

Myös yhdistykselle kannattaa ottaa vastuuvakuutus. Vastuuvakuutus on tarpeellinen etenkin, jos järjestät yleisötilaisuuksia tai myyt tuotteita.

Autamme valitsemaan yrityksesi tarpeisiin sopivat yrityksen vastuuvakuutukset.

Tutustu yrityksen vastuuvakuutuksiin

Toiminnan vastuuvakuutus korvaa yrityksesi ja työntekijäsi toiminnassa aiheutettuja henkilö- ja esinevahinkoja. Esimerkiksi työntekijäsi vahingossa rikkoo asiakkaan omaisuutta.

Tuotevastuuvakuutuksesta korvataan yrityksen valmistamien, maahantuomien tai myymien tuotteiden virheellisyydestä aiheutuneet henkilö- tai esinevahingot. Tuotevastuuvakuutuksen lisäturvana on mahdollista vakuuttaa Takaisinvetovakuutuksella myös tuotteen markkinoilta poistamisesta aiheutuvia kuluja. Esimerkiksi yrityksesi maahantuoma potkulauta todetaan virheelliseksi ja asiakas loukkaa itsensä sitä käyttäessään.

Konsultin vastuuvakuutuksesta korvataan konsulttitoiminnassa toiselle aiheutettu henkilö-, esine- ja varallisuusvahinko, kuten yrityksesi tekemän suunnitelman, piirustuksen, laskelman tai ohjeistuksen virheellisyydestä syntyneen vahingon kustannukset.

IT-toiminnan vastuuvakuutuksesta korvataan IT-toiminnassa toiselle aiheutettu henkilö-, esine- ja varallisuusvahinko. Vahinko voi aiheutua esimerkiksi ohjelmistosta, suunnittelusta, testauksesta tai IT-konsultoinnista.

Varallisuusvastuuvakuutus korvaa yrityksesi toiminnassaan toiselle aiheuttamia varallisuusvahinkoja. Varallisuusvastuuvakuutuksia tarjotaan esimerkiksi tilitoimistoille, sillä kirjanpitovirheellä voi aiheuttaa asiakkaalle taloudellista vahinkoa.

Hallinnon vastuuvakuutuksesta korvataan aiheutettu puhdas varallisuusvahinko, kun vakuutettu, esimerkiksi toimitusjohtaja tai hallitus, on vahingosta henkilökohtaisesti korvausvastuussa.

Tutustu tarkemmin vastuuvakuutuksen ehtoihin.

Tutustu myös avaintietoasiakirjaan (pdf).

Pyydä tarjous