Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kyberturvapalvelu on enemmän kuin kybervakuutus

Kyberturvapalvelu on kokonaisvaltainen ratkaisu pienille ja keskisuurille yrityksille ja se parantaa yrityksesi valmiutta ehkäistä tietoturvaloukkauksia sekä niistä aiheutuvia riskejä. Kyberturvapalvelu sisältää:

  • Kybervakuutuksen,
  • Kyberkoulutuksen ja
  • KyberHelppi-puhelinpalvelun, jonka avulla saat yhteyden asiantuntijaan vahingon sattuessa ja samalla korvausilmoituksen vireille.

Tee testi, ovatko yrityksesi kyberturva-asiat kunnossa?


Kyberturvapalvelu sisältääKybervakuutus korvaa esimerkiksi


Kybervakuutus tuo mielenrauhaa

Tietoturvauhat yrityksille lisääntyvät jatkuvasti maailman digitalisoitumisen myötä. Internet of Things –palveluiden lisääntyessä yhä useampi laite on kytkettynä verkkoon ja siten alttiina tietoturvaloukkauksille. LähiTapiolan Kyberturvapalvelulla turvaat yrityksesi verkkoympäristön ja saat apua pahimman sattuessa. Kun verkkoympäristösi on turvattu, voit keskittyä olennaiseen eli liiketoiminnan pyörittämiseen.

”Digitaalinen murros vauhdittaa suomalaista yhteiskuntaa ja jokaisella yrityksellä on suojattavaa datapääomaa. Tiedon suojaaminen vaatii organisaatioilta yhä moniulotteisempia riskienhallintaan liittyviä työkaluja ja kybervakuutus on yksi olennainen osa yritysten riskienhallinnan portfoliota.”
- Leo Niemelä, LähiTapiolan tietoturvajohtaja


Top 5 -uhat 2018

Rikolliset pyrkivät rikastumaan tiedoillasi

Huijarit ja tietojenkalastelijat haluavat päästä organisaation tietojärjestelmiin ja hyötyä varastamistaan tiedoista. Osa huijauksista on hyvin uskottavia ja hyvin kohdennettuja, ja ne voivat aiheuttaa tuntuvia taloudellisia tappioita.

Ulkoistetut palvelut hyökkääjän lisäväylinä

Hyökkääjä voi päästä käsiksi yritykseen sen kumppanien ja alihankkijoiden järjestelmien kautta, etenkin jos yritys ulkoistaa keskeisiä palvelujaan ja tarjoaa niitä myös yhteistyökumppaneilleen. Hyökkäykset tai häiriöt järjestelmissä voivat levitä laajalle ja yllättäviin paikkoihin, jos yritys ei kykene kontrolloimaan omia teknisiä ympäristöjään.

Näkyvyyden puute

Omaa ympäristöä ei välttämättä tunneta riittävän hyvin. Hyökkäysten havainnointi ja paikallistaminen on erittäin vaikeaa, jos lokeja ei kerätä riittävästi. Esimerkiksi ohjelmistohaavoittuvuuksia hyödynnetään hyökkäyksissä lähes välittömästi, kun tieto haavoittuvuudesta on tullut julkisuuteen.

Arvokas tieto aktivoi vakoilijoita

Suomessa kiinnostavat poliittiset päätökset, huipputeknologia ja innovaatiot. Myös vaalit voivat kiinnostaa ulkomailla. Esimerkiksi EU-puheenjohtajuuskautena Suomi on potentiaalinen verkkovakoilun ja vaikuttamisen kohde. Median lisäksi aktivoituvat myös haktivistit ja poliittiset ryhmittymät.

Palvelunestohyökkäykset ovat arkipäivää

Jokaisen organisaation on varauduttava palvelunestohyökkäyksiin.

Lähde: Kyberturvallisuuskeskus, Tietoturvan vuosi 2018


Lataa Kyberturvaopas! Kiinnostaako Kybervakuutus?