Lakisääteinen tapaturmavakuutus Työtapaturmavakuutus

Miehet rakennustyömaalla

Työnantajan velvollisuutena on ottaa lakisääteinen työtapaturmavakuutus, jolla turvataan työntekijän toimeentulo silloin, kun työssä tai työmatkalla sattuu tapaturma tai kun työntekijä sairastuu ammattitautiin.

Tulorekisteri otetaan käyttöön 1.1.2019. Tämä vaikuttaa myös työtapaturmavakutuuksen palkkatietojen ilmoittamiseen. Lue lisää aiheesta www.lahitapiola.fi/tulorekisteri.

Pähkinänkuoressa

  • työnantajan otettava tapaturmavakuutus työntekijöilleen ennen vakuutettavan työn alkamista. Vakuutusta ei voi ottaa taannehtivasti.
  • Työnantajan otettava vakuutus, jos työantajan maksamaksi sovitut palkat ylittävät kalenterivuodessa 1 200 euroa. Raja on työantajakohtainen, joten kaikki työnantajan saman kalenterivuoden aikana maksamat palkat lasketaan yhteen.
  • Työtapaturmavakuutukseen liitetään työehtosopimusten edellyttämä työntekijäin ryhmähenkivakuutus.
  • Turvaa työntekijälle hyvän ja nopean hoitoonpääsyn.

Palkkailmoitus

Vakuutusmaksun perusteena on työantajan ilmoittamat palkkatiedot. Työantaja ilmoittaa vakuutuskauden aikana maksetut palkat eriteltyinä työnlaaduittain tammikuun loppuun mennessä. Palkkailmoitus on nopeinta ja kätevintä tehdä verkkopalvelun kautta.
Jos sinulla ei ole verkkopalvelusopimusta, sopimuksen voit tehdä
tästä.

Hyödyllistä tietoa LähiTapiolan työtapaturmavakuutuksesta

Tee palkkailmoitukset ja muutokset verkossa

  1. Kirjaudu verkkopalveluun

  2. Valitse Henkilöstö-osio ja sieltä vakuutussopimus

  3. Täydennä palkkailmoitus/Tee muutokset

  4. Onko verkkopalvelusopimus vielä tekemättä?
    Ota palvelu käyttöön.


Vakuuta vapaa-ajalle ja sitouta henkilöstösi

Merkittävä osa työntekijöiden poissaoloista aiheutuu vapaa-ajan tapaturmista. Työnantaja voi halutessaan laajentaa työntekijöidensä lakisääteisen tapaturmavakuutusturvan myös vapaa-ajalle.

Vakuutus on hyvä henkilöstöetu, sillä yksityishenkilö ei voi ostaa itselleen yhtä kattavaa vapaa-ajan tapaturmavakuutusta. Tapaturman sattuessa työntekijä voi hakeutua valitsemaansa hoitolaitokseen, joten hoitoon pääsy nopeutuu.

Vakuutuksesta maksetaan hoitokulujen lisäksi päivärahakorvausta työkyvyttömyysajalta sekä pysyvissä työkyvyttömyyksissä tapaturmaeläkettä. Ryhmävakuutuksessa ei ole lainkaan urheilurajoituksia. Vapaa-ajan ryhmävakuutuksen voi ottaa yrityksen koko henkilöstölle tai tietylle henkilöstön osalle. Lue lisää.

Nainen kurottaa jakkaralla