Työtapaturmavakuutus

LähiTapiola LokalTapiola

Työnantajan velvollisuutena on ottaa lakisääteinen työtapaturmavakuutus, jolla turvataan työntekijän toimeentulo silloin, kun työssä tai työmatkalla sattuu tapaturma tai kun työntekijä sairastuu ammattitautiin.

Tulorekisteri otetaan käyttöön 1.1.2019. Tämä tulee vaikuttamaan myös työtapaturmavakuutuksen palkkatietojen ilmoittamiseen.

Työtapaturmavakuutus lyhyesti

  • Työtapaturmavakuutus tuo työntekijälle turvaa työtapaturmien ja ammattitautien varalta.
  • Työnantajan on otettava tapaturmavakuutus työntekijöilleen ennen vakuutettavan työn alkamista. Vakuutusta ei voi ottaa taannehtivasti.
  • Työnantajan on otettava vakuutus, jos työantajan maksamaksi sovitut palkat ylittävät kalenterivuodessa 1 200 euroa. Raja on työantajakohtainen, joten kaikki työnantajan saman kalenterivuoden aikana maksamat palkat lasketaan yhteen.
  • Työtapaturmavakuutukseen liitetään työehtosopimusten edellyttämä työntekijäin ryhmähenkivakuutus.

Ota työtapaturmavakuutus

Työtapaturmavakuutuksen palkkailmoitus

Työtapaturmavakuutuksen vakuutusmaksun perusteena ovat työantajan ilmoittamat palkkatiedot. Työantaja ilmoittaa vakuutuskauden aikana maksetut palkat eriteltyinä työnlaaduittain tammikuun loppuun mennessä. Nopeinta ja kätevintä on tehdä palkkailmoitus Yritysten verkkopalvelussa.

  1. Kirjaudu Yritysten verkkopalveluun
  2. Valitse Henkilöstö-osio ja sieltä vakuutussopimus
  3. Täydennä palkkailmoitus/Tee muutokset

Jos sinulla ei ole verkkopalvelusopimusta, tee sopimus tästä.

Pyydä yhteydenottoa

Pyydä yhteydenottoa, niin katsotaan yrityksellesi sopivat ratkaisut ja palvelut.

Yrityksessä on alle 50 työntekijää

Yrityksessä on yli 50 työntekijää


Laajenna turvaa vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella

Merkittävä osa työntekijöiden poissaoloista aiheutuu vapaa-ajan tapaturmista. Työnantaja voi halutessaan laajentaa työntekijöidensä lakisääteisen tapaturmavakuutusturvan myös vapaa-ajalle.

Vakuutus on hyvä henkilöstöetu, sillä yksityishenkilö ei voi ostaa itselleen yhtä kattavaa vapaa-ajan tapaturmavakuutusta. Tapaturman sattuessa työntekijä voi hakeutua valitsemaansa hoitolaitokseen, joten hoitoon pääsy nopeutuu.

Vakuutuksesta maksetaan hoitokulujen lisäksi päivärahakorvausta työkyvyttömyysajalta sekä pysyvissä työkyvyttömyyksissä tapaturmaeläkettä. Ryhmävakuutuksessa ei ole lainkaan urheilurajoituksia. Vapaa-ajan ryhmävakuutuksen voi ottaa yrityksen koko henkilöstölle tai tietylle henkilöstön osalle. Lue lisää.

Nainen kurottaa jakkaralla