Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Liikennevakuutus yritykselle

  1. Lakisääteinen liikennevakuutus on pakollinen kaikille liikenteeseen käytettäville ajoneuvoille.
  2. Liikennevakuutus korvaa liikenteessä tapahtuneet henkilövahingot, olipa kyse syyttömästä osapuolesta tai vahingon aiheuttajasta. Se korvaa myös syyttömän osapuolen omaisuusvahingot.
  3. Löydät kaikki vakuutustietosi kootusti yhdestä paikasta ja voit hallinnoida vakuutuksiasi helposti siitä riippumatta, mistä olet hankkinut ajoneuvosi.

Liikennevakuutus korvaa henkilö- ja esinevahinkoja

Lakisääteinen liikennevakuutus korvaa lähtökohtaisesti kaikkien osapuolten henkilövahingot, olipa kyse syyttömästä osapuolesta tai vahingon aiheuttajasta.

Liikennevakuutus korvaa yleensä myös syyttömän osapuolen ajoneuvolle aiheutuneet omaisuusvahingot sekä oman ajoneuvon matkustajien vaatteet ja henkilökohtaiset käyttöesineet.


Henkilövahingot

Liikennevakuutus korvaa lähtökohtaisesti vahingon kaikkien osapuolten henkilövahingot

Liikennevakuutuksesta korvataan mm. sairaanhoitokulut, ansion ja elatuksen menetys, tilapäinen ja pysyvä haitta sekä kohtuulliset hautauskustannukset.

Vahingon aiheuttajan henkilökorvaus saatetaan evätä tai sitä voidaan alentaa, jos hän on aiheuttanut vahingon tahallaan, törkeällä huolimattomuudella, päihtymystilassa tai luvattomasti käytössä olleella ajoneuvolla.

Omaisuusvahingot

Vakuutuksesta korvataan yleensä vastapuolen ajoneuvolle aiheutetut omaisuusvahingot sekä oman ajoneuvon matkustajien vaatteet ja henkilökohtaiset käyttöesineet.

Näitä vahinkoja liikennevakuutus ei korvaa

Vahinko ei ole korvattava, jos moottoriajoneuvoa ei ole käytetty liikenteeseen. Ajoneuvo ei ole liikenteessä, kun sitä käytetään liikenneväylien ulkopuolella maatilatalouden työhön tai olennaisesti muuhun kuin henkilöiden tai tavaran kuljettamiseen.

Vahinkoa ei myös korvata, jos ajoneuvo on säilytettävänä tai korjattavana autotallissa, korjaamossa tai vastaavassa paikassa tai sitä käytetään liikenteestä eristetyllä alueella kilpailu-, harjoitus- tai kokeilutarkoituksiin.

Vahinko kohdistuu ajoneuvon kuormauksen tai muun työsuorituksen yhteydessä tätä työtä tekevään henkilöön, työn kohteena olleeseen omaisuuteen tai tähän työhön osallistuvaan ajoneuvoon.

Liikenneväylällä ilman valvontaa olleen muun eläimen kuin poron vahinkoja ei yleensä korvata.

Hae korvausta yrityksen liikennevakuutuksesta

Sattuiko yrityksen ajoneuvolla vahinko liikenteessä? Voit tehdä vahinkoilmoituksen helposti verkossa lomakkeella. Vaihtoehtoisesti voit tulla käymään toimipisteellämme tai soittaa meille.