Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Yhteydenottaminen yritysten henkilökorvauspalveluihin

Puhelinpalvelun ruuhka-ajat klo: Ma vähiten  8-9, 14-16, ruuhkaisinta 9-14. Ti vähiten 8-10, 14-16, ruuhkaisinta 10-14. Ke vähiten 8-10, 13-16, ruuhkaisinta 10-13. To vähiten 8-10,11-16, ruuhkaisinta 10-11.Pe vähiten 8-12, 13-16, ruuhkaisinta 12-13.

Voit ilmoittaa vahingosta osoitteessa: www.lahitapiola.fi/yritys/hae-korvausta tai yrityksellesi räätälöidyn toimintamallin mukaisesti.

Voit toimittaa kuluhakemukset ja lisäselvitykset sähköpostitse:

  • yritysten.henkilovahingot(at)lahitapiola.fi
  • Huomioithan, että sähköpostiyhteys on suojaamaton. Voit lähettää viestin salattuna osoitteessa: https://secure.lahitapiola.fi

Muistathan mainita kuluhakemuksessasi vahinkonumeron ja tilinumeron, jotta asiakirja saadaan kohdistettua oikeaan vahinkoasiaan ja nopeasti käsiteltäväksi.

Soita meille


Yrittäjien ja pienyritysten (alle 50 työntekijää) lakisääteiset työ- ja vapaa-ajan tapaturmavahingot:

  • puh. 09 453 3777

Suurten yritysten (yli 50 työntekijää) lakisääteiset työ- ja vapaa-ajan tapaturmavahingot sekä työkykyvakuutuksen vahingot:

  • puh. 09 453 3666

Suurten yritysten vapaaehtoiset henkilökorvaukset (tapaturmavahingot, matka- ja sairauskuluvahingot):

  • puh. 09 453 3222

Jos kyseessä on matkavahinkoon liittyvä hätätapaus, soita +358 800 0 4531 (24h).

Varaa soittoaika vahinkoasiasi hoitamiseksi

Kirjoita varauksen lisätietoihin mahdollinen kysymyksesi ja vahinkonumerosi.

Vahingon kärsinyt

Ilmoita vahingosta heti työnantajallesi ja hakeudu tarvittaessa lääkärin hoitoon.


Jos vammasi vaatii hoitoa ja sinulla on käytettävissäsi työterveyshuollon palvelut, ota ensisijaisesti yhteyttä sinne. Voit mennä lääkäriin myös LähiTapiolan kumppaneille Mehiläiseen tai Pihlajalinnaan. Kiireellisissä tapauksissa voit mennä mihin tahansa päivystävään lääkäriin.


Joissakin tapauksissa lääkärin mielestä on hyvä tutkia vammaasi tarkemmin esimerkiksi magneettikuvauksella tai vammasi hoito voi vaatia leikkauksen. Lääkäri kirjoittaa tällaisissa tapauksissa lääkärinlausunnon, jossa pyydetään maksusitoumusta LähiTapiolasta. Käsittelemme saapuneet maksusitoumukset nopeasti ja ilmoitamme sinulle tekstiviestitse tai puhelimitse, kun päätös on tehty.


Ansionmenetyskorvausta maksetaan kolme peräkkäistä päivää pitkiltä työkyvyttömyysajoilta, jos työkyvyttömyyden katsotaan johtuvan sattuneesta vahingosta. Vahinkopäivää ei lasketa mukaan kolmeen päivään. Maksettava korvaussumma noudattelee 28 työkyvyttömyyspäivään saakka menetettyjä ansioita ja usein työnantaja maksaa sairasajan palkkaa, jonka korvaamme työnantajalle. Kun työkyvyttömyyden pituus ylittää 28 vuorokautta, maksettava ansionmenetys perustuu erikseen määritettävään vuosityöansioon, jota varten pyydämme tietoja tulorekisteristä, verottajalta ja joissakin tapauksissa myös työnantajalta.


Työtapaturma- ja ammattitautitapauksissa voit hakea korvausta sellaisista kuluista, jotka liittyvät tapaturman aiheuttaman vamman hoitoon. Tällaisia kuluja ovat mm. itse maksamasi lääke- ja sidetarvekulut, matkakulut apteekkiin tai lääkäriin, sairaanhoito- ja lääkärikulut. Sairaanhoidon osalta voit näyttää hoitolaitoksessa saamaasi vakuutustodistustekstiviestiä, niin laskutus asiat hoituvat jatkossa hoitolaitoksen ja LähiTapiolan välillä. Lääkekulujen osalta voit hyödyntää saamaasi apteekeille suunnattua tekstiviestiä, niin lääkekuluvelkomukset toimitetaan jatkossa suoraan apteekista LähiTapiolaan.


Voit lähettää tiedot maksamistasi kuluista meille sähköpostitse osoitteeseen yritysten.henkilovahingot@lahitapiola.fi. Kirjoita sähköpostin otsikkoon mahdollisesti saamasi vahinkonumero, niin kuluhakemuksesi saadaan nopeammin käsittelyyn. Erittelethän mitä kuluja olet maksanut, milloin kulut ovat aiheutuneet ja paljonko kuluja olet maksanut. Kuittijäljennöksiä tai -valokuvia ei tarvitse liittää sähköpostiin. Pyydämme kuitteja maksamistasi kuluista tarvittaessa, joten säilytäthän ne kuitenkin itselläsi.


Saapuneet asiakirjat käsitellään saapumisjärjestyksessä. Aloitamme korvauskäsittelyn välittömästi asiakirjojen saavuttua. Pyydetyt lisäselvitykset saattavat hidastaa korvauspäätösten tekemistä, joten vastaathan saamiisi lisäselvityspyyntöihin nopeasti.

Vahinkoasiasi korvattavuus ratkaistaan keskimäärin 0-7 päivässä.
Lääkärin pyytämät maksusitoumusasiat käsitellään keskimäärin 1-2 päivässä.
llmoittamasi itse maksamasi kulut maksetaan keskimäärin 1-7 päivässä.

Ansionmenetyskorvaukset maksetaan heti, kun olemme saaneet korvausratkaisun kannalta vaaditut tiedot.

Jos korvausasiasi ei ole edennyt näissä ajoissa, niin voit olla yhteydessä korvauspalveluumme. Huomaathan, että käsittelytyötä tehdään lähinnä arkipäivisin.


Työkyvyttömyyseläke maksetaan jokaisen kuun viimeisenä arkipäivän pois lukien tammikuu, jolloin se maksetaan heti vuodenvaihteen jälkeen.


Hakeudu testattavaksi oman kuntasi ohjeistuksen mukaisesti ja seuraa vointiasi. Voit tehdä ilmoituksen koronatartunnastasi työnantajasi avustuksella, kun voit paremmin.


Jos olet tyytymätön saamaasi korvauspäätökseen, voit hakea siihen muutosta saamasi korvauspäätöksen kääntöpuolelta löytyvien ohjeiden avulla.

Yrittäjälle

Yrittäjälle sattuneesta, uudesta työtapaturmasta tai vapaa-ajan vahingosta voi ilmoittaa yritysten verkkopalvelussa tai tällä lomakkeella: www.lahitapiola.fi/vakuutustodistus.


Yrittäjän ansionmenetyksen määrä perustuu yrittäjän ottamaan YEL-vakuutuksen työtulon suuruuteen. Jos sinulle maksetaan ansionmenetyskorvausta vapaa-ajalla sattuneesta vahingosta, niin muistathan varmistaa Kelalta, onko sinulla oikeus myös muihin etuuksiin.


Ansionmenetys on veronalaista ansiotuloa ja siitä suoritetaan veron ennakonpidätys, joka tehdään joko lisä- tai sivutuloprosentilla tai 50% suuruisena.


Voit ilmoittaa meille, jos haluat palata töihin ennen sairausloman päättymistä tai jos haluat tehdä töitä kevennetysti tai osa-aikaisesti. Tällöin maksettava ansionmenetys sovitetaan tehtävään työmäärään.