Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Yrityksen riskienhallinta

Riskienhallinta tukee johtamista ja päätöksentekoa, jotta tavoitteisiin vaikuttavat riskit ja mahdollisuudet tunnistetaan ja niihin voidaan varautua.

Järjestelmällisellä riskienhallinnalla yrityksesi voi estää tai vähentää häiriöitä ja vahinkoja. Samalla on mahdollista kehittää uusia toimintatapoja sekä luoda edellytykset turvalliselle työpaikalle ja henkilöstön hyvinvoinnille.

Kehitä yrityksesi riskienhallintaa yhdessä LähiTapiolan kanssa

LähiTapiola haluaa tukea yrityksenne kokonaisvaltaista riskienhallinnan kehittämistä. Asiantuntijoillamme on laaja kokemus ja osaaminen riskienhallinnan ja turvallisuuden eri alueilta. Joukossamme on niin palo-, tieto-, liikenne- kuin ympäristöturvallisuuden ammattilaisia. Henkilöstöriskien asiantuntijamme ovat tukenasi kehittäessänne yrityksenne henkilöstön työhyvinvointia, työkykyä ja työturvallisuutta.

LähiTapiola-ryhmä tarjoaa asiantuntijapalveluita ja työkaluja riskienhallinnan eri vaiheisiin ja alueille. Käytettävissänne on esimerkiksi avoimet LähiTapiolan riskienhallinnan asiakastilaisuudet sekä LähiTapiolan RiskiHelppi®-palvelun kautta saatavilla olevat työkalut, lomakkeet ja verkkokoulutukset. Siirry RiskiHelppiin.

Riskienhallinnan nykytilanteen kartoitus

LähiTapiola auttaa selvittämään mikä on yrityksenne riskienhallinnan nykytila ja kehityskohteet. Käytettävissänne on tarpeenne mukaan erilaisia työkaluja ja menetelmiä.

Riskienhallintasuunnitelma

Autamme yritystänne sovittamaan riskienhallinnan osaksi strategiaa ja tavoitteita. Nykytilan kartoituksen pohjalta yrityksenne määrittelee tavoitteet, mittarit ja toimenpiteet riskienhallinnan kehittämiselle.

Käytännöt ja toimenpiteet riskienhallinnan kehittämiseksi

Tuemme yritystänne riskienhallintasuunnitelmassa määritettyjen toimenpiteiden toteuttamisessa. Käytettävissänne ovat sähköiset ohjeet, materiaalit ja työkalut LähiTapiolan RiskiHelppi®-palvelusta. Siirry RiskiHelppiin.

Seuranta ja mittaaminen

Riskienhallinnan edistymistä ja tavoitteiden toteutumista tulee seurata. Mittareita ja seurannan apuvälineitä ovat mm. riskienhallinnan nykytilanteen uudelleen kartoitus, poikkeamaraportointi, sattuneiden vahinkojen läpikäynti, sairauspoissaolojen seuranta ja henkilöstökyselyt.

Kysy lisää LähiTapiolan riskienhallinnan asiantuntijapalveluista yhteyshenkilöltäsi!