Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Hyvä tietää

Asioi turvallisesti kanssamme. Lue, mitä me teemme turvallisuuden hyväksi ja kuinka voit itse vaikuttaa verkkoasiointisi turvallisuuteen.

Käyttäjätunnus

Tällä sivulle kerromme, miten yrityksen pääkäyttäjä tai käyttöoikeushallitsija voi lisätä tai poistaa käyttäjiä sekä hallinnoida verkkopalvelun käyttäjätunnuksia.


Lisää uusi käyttäjä

Henkilötunnus vai syntymäaika?

Jos käyttäjällä on suomalainen henkilötunnus, valitse se. Valitse syntymäaika vain siinä tapauksessa, että henkilötunnusta ei ole.

Käyttäjätiedot

Anna puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

  1. Matkapuhelinnumero: Kun annat matkapuhelinnumeron, käyttäjä voi tilata PIN-koodin matkapuhelimeen. Anna tieto kansainvälisessä muodossa esim. +358401234567. Matkapuhelinnumero ei kuitenkaan ole pakollinen tieto.
  2. Sähköposti: Anna sähköpostiosoite huolellisesti, sillä se on myös käyttäjätunnus, jolla käyttäjä kirjautuu palveluun.
  3. "Lähetä käyttäjätunnus” on valittu oletuksena. Kun tallennat tiedot, käyttäjälle lähtee sähköpostiin viesti, jossa hän saa ohjeet käyttäjätunnuksen aktivoimisesta.

Tallennuksen jälkeen käyttäjätunnusten tilaksi muuttuu ”Lähetetty”, joten näet milloin tunnukset on toimitettu käyttäjälle. Kun käyttäjä aktivoi tunnukset, tilaksi tulee ”Voimassa”.


Anna käyttäjälle käyttäjätunnus

  1. Tarkista, että käyttäjän tiedot ovat ajan tasalla.
  2. Lisää matkapuhelinnumero, jotta käyttäjä voi tilata PIN-koodin matkapuhelimeen. Anna tieto kansainvälisessä muodossa esim. +358401234567.
  3. Lisää ruksi ”Lähetä käyttäjätunnus” -laatikkoon ja tallenna tiedot. Nyt käyttäjälle lähtee sähköpostiin viesti, jossa hän saa ohjeet käyttäjätunnuksen aktivoimisesta.

Tallennuksen jälkeen käyttäjätunnusten tilaksi muuttuu ”Lähetetty”, joten näet milloin tunnukset on toimitettu käyttäjälle. Kun käyttäjä aktivoi tunnukset, tilaksi tulee ”Voimassa”.


Salasana unohtunut tai käyttäjätunnukset lukossa


Jos käyttäjä on esimerkiksi unohtanut salasanansa, voit lähettää hänelle käyttäjätunnukset uudelleen yllä kuvatulla tavalla. Käyttäjä aktivoi tunnuksen uudelleen ja voi taas kirjautua palveluun.

Salasana

Salasanan pitää olla vähintään 8 merkkiä kirjaimia sekä numeroita.

PIN-koodi

PIN-koodi lähetetään siihen sähköpostiin tai matkapuhelimeen, joka käyttäjälle on tallennettu käyttäjähallintaan. Jos puhelinnumeroa ei ole annettu (kansainvälisessä muodossa), PIN-koodi lähetetään aina sähköpostiin. Jos tiedot eivät ole ajan tasalla, pääkäyttäjä tai käyttöoikeushallitsija voi lisätä tai vaihtaa puhelinnumeron käyttäjähallintaan.

Käyttäjätietojen muuttuminen

Jos käyttäjän nimi tai sähköpostiosoite muuttuvat, käyttäjätunnus on lähetettävä uudelleen.