Gå rakt till innehåll Gå rakt till sidfoten
11.11.2022

Långtradare med medicinsk utrustning åker till Ukraina – LokalTapiola donerar 130 000 euro för att stöda de som lider av kriget

Bolagen i LokalTapiola-gruppen donerar medicinsk utrustning för sammanlagt 130 000 euro för att stöda de som lider av kriget i Ukraina. Transporten sker med långtradare som Posti ordnat och de startade färden mot krisområdet den 8 november.

LokalTapiola-gruppens Skadebolag, Livbolag och sju regionbolag donerar sammanlagt 130 000 euro för att stöda de som lider av kriget i Ukraina. Pengarna används till att fylla två långtradare med munskydd, förband, första hjälpen-material och övrig medicinsk utrustning för att levereras till Ukraina.

Donationen koordineras av Centralhandelskammaren som får veta vilka förnödenheter som behövs av Ukrainas ambassad. Det här gör det möjligt att snabbt leverera utrustningen raka vägen till Ukraina.

För närvarande finns det inga tecken på att kriget i Ukraina går mot sitt slut och landet kommer troligtvis att behöva hjälp ännu länge. LokalTapiola försöker hela tiden hitta nya sätt att stöda människor i både Finland och Ukraina som lider av kriget.

– Ukrainarna försvarar inte endast sitt eget land och sin egen frihet, utan demokratin och friheten i hela världen. Hjälp behövs både i krisområdet och i Finland. Det här grymma anfallskriget berör oss alla och vill försöka hjälpa de som lider av kriget, säger LokalTapiola-gruppens chefdirektör Juha Koponen .

I rollen av en bolagsgrupp ägd av kunderna vill LokalTapiola främja välbefinnandet och livskraften i lokala samhällen direkt via sin affärsverksamhet och genom att stöda organisationer inom olika sektorer. LokalTapiola-gruppens regionbolag gör också donationer för att tillgodose lokala behov.

  • Donation på 300 000 euro till Finlands Röda Kors katastroffond

  • LokalTapiola Kainuu-Koillismaa har donerat 50 000 euro till Kajana yrkeshögskola för att stöda skolans utvecklingsprojekt för att få ukrainska flyktingar inslussade i arbetslivet

  • Donation på 10 000 euro till Fotbollsstiftelsen för att ukrainska ungdomar ska ha möjlighet att spela fotboll

  • LokalTapiola Varsinais-Suomi har donerat 6 000 euro för att hjälpa ukrainska flyktingar i sin region

  • Möbler via Toivo ry till ukrainare som inkvarterats i Esbo och Kyrkslätt

  • LokalTapiola Huvudstadsregionen har understött HJK för att ge ukrainska barn och unga möjlighet att spela fotboll gratis