<link rel="stylesheet" href="/cs/chat/stylesheets/lahitapiola-chat.css"/>
Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Henkivakuutuksesi

Hienoa, että olet turvannut itsesi ja läheisesi. Tälle sivulle on koottu tietoa henkivakuutusten tuomasta turvasta ja niihin liittyvistä eduista. Lisäksi löydät asiakaspalvelumme yhteystiedot, jos sinulla herää jotain muuta kysyttävää.

Kattava henkivakuutus tuo monipuolista talouden turvaa

Näet vakuutuskirjaltasi ja LähiTapiolan verkkopalvelusta, mitkä turvat sinun sopimuksesi kattaa. Voit tarkistaa oman vakuutusturvasi verkkopalvelusta.

Verkkopalvelusta näet vakuutusturvasi suuruuden, edun- ja korvauksensaajat, vakuutusehdot sekä sopimuksen maksutiedot. Verkkopalvelussa voit tarvittaessa muuttaa edunsaajaa, tehdä laskutukseen liittyviä muutoksia ja lähettää viestejä asiakaspalveluumme.

 • Asiakaspalvelumme palvelee sinua numerossa 09 453 8000 (ma–pe klo 8–17, la 9–15).

 • Korvauksenhakuun liittyvissä kysymyksissä asiantuntijamme auttavat sinua numerossa 09 453 8000 (ma–pe klo 9–15).

Henkivakuutus voi sopimuksesta riippuen sisältää seuraavia turvia:

Kuolemanvaraturvan avulla varmistat sinuun tukeutuvien läheistesi turvan siinä tapauksessa, että et ole enää itse läsnä. Vakuutus auttaa läheisiäsi selviämään taloudellisesti pahimman yli. Vakuutuksesta maksetaan korvaus, jos menehdyt sairauden tai tapaturman vuoksi. Korvaus maksetaan valitsemallesi edunsaajalle.

Edunsaajia voi olla yksi tai useampia. Voit koska tahansa muuttaa edunsaajaa kirjallisesti tai verkkopalvelussa.

Työkyvyttömyysvakuutuksella turvaat tulotasoasi sairaudesta tai tapaturmasta johtuvan sairausloman aikana, jolloin arjen kustannuksista selviäminen voi olla haasteellista.

Voit hakea korvausta, kun yhtäjaksoinen työkyvyttömyys on kestänyt yli omavastuuajan. Osittainen työkyvyttömyys ei oikeuta korvaukseen. Omavastuuajan voit tarkistaa vakuutuskirjalta tai verkkopalvelusta.

Jos vaihdat työpaikkaa tai tulosi muuttuvat, vakuutuksen tiedot kannattaa päivittää ajan tasalle.

Pysyvän työkyvyttömyyden kertakorvaus maksetaan sinulle, jos menetät lopullisesti työkykysi sairauden tai tapaturman vuoksi. Korvauksen avulla sinun on mahdollista sopeuttaa elämäsi uusiin olosuhteisiin.

Vakava sairastuminen tai vammautuminen aiheuttaa lisäkuluja ja vaikuttaa väistämättä toimeentuloon. Elämän sopeuttaminen muuttuneisiin olosuhteisiin vaatii myös taloudellisia resursseja. Vakavan sairauden vakuutuksesta maksettavan kertakorvauksen voit käyttää sinulle parhaiten sopivalla tavalla. Se on tukenasi arjen uudelleenjärjestelyissä ja turvaamassa toimeentuloasi. Voit myös edistää toipumistasi kuntoutuksella tai mahdollistaa kevyemmän siirtymän takaisin työelämään.

Vakuutuksesta maksetaan korvaus seuraavien sairauksien ja toimenpiteiden perusteella. Tutustu tuoteselosteeseen ja ehtoihin, josta löydät tarkat kuvaukset korvattavuudesta ja sen rajoituksista.

 • Useimmat syövät

 • Aivokasvain

 • Sepelvaltimon ohitus avosydänleikkauksella

 • Sydänläpän korvaaminen keinoläpällä

 • Sydäninfarkti

 • Munuaisten vajaatoiminta

 • Elin- tai luuydinsiirto

 • MS-tauti

 • Aivohalvaus

Etuja ja palveluja omistaja-asiakkaillemme

LähiTapiolan asiakkaana saat tälle vakuutuskaudelle asiakasedun , joka alentaa vakuutuksesi maksua. Edun suuruuden näet vakuutuskirjasta.

Vuosittain vahvistettavan edun voi saada kuolemanvaravakuutukseen ja pysyvän työkyvyttömyyden vakuutukseen. Huomioithan, että etu voi seuraavalla vakuutuskaudella pysyä samana, sen suuruus voi vaihdella tai sitä voidaan olla antamatta.

Edun määrässä pyritään kuitenkin jatkuvuuteen ja noudatetaan vakuutusyhtiölain kohtuusperiaatteen mukaista ylijäämän jakoa asiakkaille.

Voit saada S-ryhmän Bonusta useimmista vahinko- ja henkivakuutuksistamme. Voit saada rahaa takaisin S-ryhmän Bonuksena jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Hyvä tietää henkivakuutuksesta

Henkivakuutusta ottaessa valitset edunsaajan, eli henkilön kenelle korvaussumma maksettaisiin, jos menehdyt. Edunsaajan valintaa on hyvä miettiä tarkkaan, koska vakuutuksella turvataan häntä ja hänen toimeentuloaan. Edunsaajia voi olla useita ja elämäntilanteen muuttuessa on hyvä tarkistaa, että edunsaaja on edelleen ajan tasalla.

Korvaukset maksetaan omaisillesi, jos et ole määrännyt muuta edunsaajaa. Jos haluat, että korvaus maksetaan avopuolisollesi, hänet on erikseen nimettävä edunsaajaksi, sillä avopuoliso ei kuulu yleisesti käytetyn ”omaiset”- edunsaajamääräyksen piiriin. Lue lisää edunsaajan valinnasta ohjeesta (pdf).

Jos haluat muuttaa edunsaajamääräystä, ilmoita muutoksesta kirjallisesti LähiTapiolalle tai verkkopalvelun kautta.

Aika ajoin on hyvä tarkistaa, että vakuutus vastaa elämäntilannettasi; onko vakuutusturva tarpeesi mukainen ja edunsaajamääräys ajan tasalla?

Tyypillisiä syitä tarkistaa vakuutusturva ovat esimerkiksi muutos perhetilanteessa tai lainan ottaminen. Jos sinua arveluttaa turvasi ajantasaisuus, autamme mielellämme puhelimitse numerossa 09 453 8000. Voit myös lähettää meille viestin verkkopalvelun kautta.

Jos haluat korottaa korvaussummaa, muutos edellyttää, että terveydentilassasi ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Sen vuoksi täytetään uusi terveysselvitys.

Verkkopalvelusta löydät tarkat tiedot vakuutuksestasi, tarkastelet omia vakuutustietojasi ja asioit sujuvasti kanssamme. Näet laskut ja hoidat laskutusasioita, esimerkiksi siirrät eräpäivää. Voit myös tehdä muutoksia maksueriin ja vakuutuksen edunsaajiin.

 1. 1.

  Kirjaudu henkilöasiakkaan verkkopalveluun.

 2. 2.

  Mene Vakuutukset -välilehdelle.

 3. 3.

  Klikkaa Lue lisää henkivakuutuksesi kohdalla.

Ota myös käyttöösi paperiton palvelu. Kun otat paperittoman palvelun käyttöön verkkopalvelussamme, löydät kaikki vakuutuspaperisi yhdestä paikasta.

Näin otat käyttöösi paperittoman palvelun

 1. 1.

  Kirjaudu verkkopalveluun omilla pankkitunnuksillasi.

 2. 2.

  Käytä omilla pankkitunnuksiasi tai mobiilivarmennetta.

 3. 3.

  Valitse Omat tiedot ja Suostumukset.

 4. 4.

  Ota paperiton palvelu käyttöön.

 5. 5.

  Tarkista, että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat ajan tasalla.

Laitathan samalla markkinointiluvat kuntoon – kuulet ensimmäisten joukossa tuotteistamme ja palveluistamme.

Lähetämme laskun aina vähintään kuukautta ennen eräpäivää haluamaasi kanavaan. Maksamalla laskusi eräpäivään mennessä varmistat että vakuutusturvasi pysyy voimassa ja vältyt ylimääräisiltä kuluilta. Voit muuttaa maksuerien määrrää helposti verkkopalvelussa ja muutos tulee voimaan seuraavasta vakuutuskaudesta

Jos haluat laskusi e-laskuna, tee omassa verkkopankissasi e-laskusopimus ja valitse laskuttajaksi LähiTapiola-ryhmä.

Voit myös tilata itsellesi e-laskuehdotuksen verkkopalvelumme kautta OP:n ja Nordean mobiilipankkiin.

 1. 1.

  Kirjaudu verkkopalveluun

 2. 2.

  Valitse Laskut

 3. 3.

  Ota e-lasku käyttöön

Lähetämme sinulle e-laskuehdotuksen tai ehdotukset, joissa on laskuttajatiedot valmiina. Muistathan hyväksyä ehdotuksen tai ehdotukset verkkopankissasi.

Hae korvausta tai ilmoita vahingosta:

Verotus on esitetty pääpiirteittäin ja sellaisena kuin se on voimassa 1.1.2024. Huomioithan, että verotus voi muuttua tulevaisuudessa.

Lähiomaisille maksettava korvaus on kokonaan perintöveron alaista. Jos kuolemantapauskorvaus maksetaan muille kuin lähiomaisille, maksettavat korvaukset ovat kokonaan veronalaista pääomatuloa. Pääomatulovero on 30 prosenttia siltä osin, kun pääomatuloveron alaiset tulot ovat enintään 30 000 euroa vuodessa. Siltä osin, kun pääomatulot ylittävät 30 000 euroa, on pääomatuloveron osuus 34 prosenttia. Lähiomaisia ovat puoliso, suoraan ylenevässä tai alenevassa polvessa olevat perilliset (lapset, lapsenlapset ja vanhemmat), ottolapset ja näiden rintaperilliset, kasvattilapset sekä puolison lapset. Verotuksessa lähiomaisena pidetään myös avopuolisoa, kun avopuolisoilla on yhteinen talous ja heillä on tai on ollut yhteinen lapsi tai he ovat olleet aikaisemmin avioliitossa keskenään.

Nämä kertakorvaukset ovat vakuutetulle verovapaita.

Työkyvyttömyysvakuutuksesta maksettu päiväkorvaus on vakuutetulle veronalaista ansiotuloa.

Voit vakuutuksenottajana milloin tahansa irtisanoa vakuutussopimuksesi kirjallisesti. Sopimus päättyy, kun irtisanomisilmoitus on annettu tai lähetetty LähiTapiolalle, jollet ole määrännyt päättymiselle myöhempää päivämäärää.

Huomaathan kuitenkin, että uutta vakuutusta varten tarvitsemme selvityksen terveydentilastasi.

Palveluntarjoajat

Henkivakuutusturvan myöntää LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.