Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Jos sinä tai läheisesi sairastutte

Sairastumiseen voi varautua monin eri tavoin. Sairauskuluvakuutuksesta korvaamme hoitokuluja valitsemasi turvan mukaisesti.

Huomaa tämä

Voit hakea sairautesi aiheuttamia hoitokuluja Terveysvakuutuksen sairauden hoitoturvasta (Sairauden hoitoturva, Suppea sairauden hoitoturva) tai LähiTapiolan Henkivakuutusyhtiön sairauskuluvakuutuksesta.

Valitse alta mistä vakuutuksesta haet korvausta. Vakuutusturvasi voit tarkistaa vakuutuskirjasta tai verkkopalvelustamme.

Toimi näin

 1. 1. Hae korvausta jo kertyneistä kuluista

  Jos sinulle on jo kertynyt hoitokuluja, voit hakea niistä korvauksen verkkopalvelussamme. Ota tositteet valmiiksi esille, näin helpotat korvauksesi hakua. Toimita tositteet vain, jos pyydämme niitä sinulta.

  Jos sinulla on mahdollista saada lääkkeistä tai lääkärikäynnistä Kela-korvausta, haethan sen ensin Kelasta.

  Kirjaudu verkkopalveluun
 2. 2. Hae suoralaskutuslupaa

  Suoralaskutusluvalla pääset hoitoon nopeasti ja vaivattomasti. Suosittelemme sinulle oireidesi perusteella sopivaa terveyskumppaniamme ja voit varata ajan kumppanimme ajanvarauspalvelusta. Suoralaskutusluvan voit hakea verkkopalvelustamme.

Usein kysyttyä

Terveysvakuutuksen Sairauden hoitoturvasta korvaamme Suomessa määrättyjä ja tehtyjä tutkimuksia sekä hoitoja. Voit hakea korvausta mm. Näistä kuluista:

 • poliklinikkamaksut

 • sairaalan hoitopäivämaksut

 • terveyskeskusmaksut

 • yksityisen lääkäriaseman lääkärinpalkkiot

 • lääkärin etävastaanottokäynnit

 • lääkärin määräämät lääkkeet

 • lääkärin määräämät tutkimukset ja hoito

 • kiireelliset ensiapuluonteiset sairaalakuljetukset ambulanssilla

 • psykoterapiasta, neuropsykologisesta kuntoutuksesta, toiminta- tai puheterapiasta taikka ravitsemusterapiasta aiheutuneita kuluja enintään 5 kertaa vakuutuksen voimassaolon aikana.

Maksusitoumus on ennakkoratkaisu korvattavuudesta yksittäiseen toimenpiteeseen tai tutkimukseen, kuten magneettitutkimukseen tai leikkaukseen. Maksusitoumuksen voimme myöntää terveyskumppaneillemme. Huomaa, että vakuutuksesi tulee olla voimassa silloin kun kulut aiheutuvat.

 • Käsittelemme maksusitoumuksen lääkärin tai sinun toimittaman lausunnon perusteella.

 • Pyydämme tarvittaessa sinulta lisätietoja maksusitoumuksen käsittelyyn.

 • Saat tiedon maksusitoumuksen ratkaisusta muutaman arkipäivän kuluessa.

 • Kun saat tiedon myönnetystä maksusitoumuksesta, maksat itse hoidostasi vain mahdollisen omavastuuosuuden suoraan terveyskumppanillemme. Kumppanimme toimittaa loppulaskun suoraan meille.

Kun haet suoralaskutuslupaa verkkopalvelussamme, voit mahdollisesti saada etukäteen yksittäiselle lääkärikäynnille suoralaskutusluvan, jos kalenterivuosikohtainen omavastuuosuutesi on jo huomioitu. Tällöin terveyskumppanimme laskuttaa käynnistäsi suoraan meitä.

Terveysvakuutuksesta voit hakea korvauksia verkkopalvelussamme. Huomaa, että alaikäisen lapsen osalta korvauksia voi hakea vain huoltaja.

Valtakirjalla voit valtuuttaa toisen täysi-ikäisen henkilön hoitamaan vakuutus- ja korvausasioita puolestasi. Tällöin valtuutettu voi asioida puolestasi verkkopalvelussamme suurimmassa osassa vakuutuksiamme.

Valtuutettu pystyy tämän jälkeen tekemään puolestasi mm. vahinkoilmoituksen sattuneesta vahingosta sekä hakemaan korvauksia aiheutuneista kuluista verkkopalvelussamme. Valtuutettu voi hakea korvausta myös asiakaspalvelussamme.

Alaikäisen lapsen osalta valtuutettu (lapsen huoltaja) voi hakea korvausta myös verkkopalvelussamme. Jos valtuutettu ei ole lapsen huoltaja, niin tällöin korvausta voi hakea puhelimitse tai toimistolla.

Jos alaikäisen lapsen vakuutuksenottajana on joku muu kuin lapsen huoltaja, voi vakuutuksenottaja antaa valtuutuksen huoltajalle korvauksenhakuun verkkopalvelussa.

Vanhemmilla tai muilla huoltajilla on oikeus hoitaa lapsen vakuutus- ja korvausasioita, sekä saada niistä tietoja siihen saakka, kunnes lapsi täyttää 18 vuotta. Tämän jälkeen vakuutettu voi antaa valtakirjan vakuutus- ja korvausasioiden hoitoon vakuutuksenottajalle tai muulle täysi-ikäiselle haluamalleen henkilölle.

Valtakirjan voit antaa verkkopalvelussamme tai paikan päällä toimistossamme.

Toimi näin

 1. 1. Hae suoralaskutuslupaa

  Suoralaskutusluvalla pääset hoitoon nopeasti ja ilman omaa rahaa. Suosittelemme sinulle oireidesi perusteella sopivaa terveyskumppaniamme ja voit varata ajan kumppanimme ajanvarauspalvelusta. Suoralaskutusluvan voit hakea verkkopalvelustamme.

 2. 2. Hae korvausta jo kertyneistä kuluista

  Jos sinulla on jo kertynyt hoitokuluja julkisessa terveydenhuollossa, voit hakea niistä korvausta verkkopavelussamme.

  Ota tositteet valmiiksi esille, näin helpotat korvauksesi hakua. Toimita tositteet vain, jos pyydämme niitä sinulta.

  Kirjaudu verkkopalveluun

Usein kysyttyä

Terveysvakuutuksen Suppeasta sairaudenhoitoturvasta korvataan Suomessa määrättyjä ja tehtyjä tutkimuksia sekä hoitoja. Korvaamme yleislääkärin vastaanottokäynnit terveyskumppaneillamme sekä yleislääkärin määräämät ja antamat hoidot.

Julkisen terveydenhuollon hoitokuluina voimme korvata poliklinikka- ja terveyskeskusmaksut, joihin sisältyvät leikkaukset, tähystykset ja muut toimenpiteet. Lisäksi korvaamme sairaalan hoitopäivämaksut enintään viideltä päivältä kalenterivuoden aikana.

Kun haet suoralaskutuslupaa verkkopalvelussamme, voit saada etukäteen yksittäiselle lääkärikäynnille suoralaskutusluvan. Tällöin terveyskumppanimme laskuttaa suoraan meitä.

Emme myönnä maksusitoumuksia Suppeasta sairaudenhoitoturvasta. Jos sairastut, voit sen sijaan hakea suoralaskutuslupaa verkkopalvelussamme.

Terveysvakuutuksen Suppeasta sairauden hoitoturvasta voit hakea korvausta verkkopalvelussa sellaisista lääkärikäynneistä, joihin olet saanut meiltä ohjauksen sekä julkisesta terveydenhuollosta aiheutuneista kuluista.

Voit hakea korvauksia verkkopalvelussamme. Huomaathan, että alaikäisen lapsen osalta korvauksia voi hakea vain huoltaja.

Toimi näin

 1. 1. Hae korvausta

  Jos sinulle on jo aiheutunut hoitokuluja, voit hakea niistä korvausta verkkopalvelussamme. Ottamalla tositteet valmiiksi esille helpotat korvauksesi hakua. Toimitathan tositteet vain, jos pyydämme niitä sinulta.

  Kirjaudu verkkopalveluun
 2. 2. Hae suoralaskutuslupaa

  Kun sinulla on terveysvakuutus, hae verkkopalvelustamme suoralaskutuslupaa. Näin pääset sujuvasti oireittesi mukaiseen hoitoon terveyskumppanillemme.Usein kysyttyä

Henkivakuutusyhtiön sairauskuluvakuutuksista korvaamme Suomessa määrättyjä ja tehtyjä tutkimuksia sekä hoitoja. Voit hakea korvausta muun muassa näistä kuluista:

 • yksityisen lääkäriaseman lääkärinpalkkiot

 • lääkärin etävastaanottokäynnit

 • lääkärin määräämät tutkimukset ja hoito

 • poliklinikkamaksut

 • sairaalan hoitopäivämaksut

 • terveyskeskusmaksut.

Maksusitoumus on ennakkoratkaisu korvattavuudesta yksittäiseen toimenpiteeseen tai tutkimukseen, kuten magneettitutkimukseen tai leikkaukseen. Maksusitoumuksen voimme myöntää terveyskumppaneillemme.

 • Huomaa, että vakuutuksesi tulee olla voimassa kulujen aiheutuessa.

 • Käsittelemme maksusitoumuksen lääkärin tai sinun toimittaman lausunnon perusteella.

 • Pyydämme tarvittaessa sinulta lisätietoja maksusitoumuksen käsittelyyn.

 • Saat tiedon maksusitoumuksen ratkaisusta.

Saatuasi tiedon myönnetystä maksusitoumuksesta, maksat itse hoidostasi vain mahdollisen omavastuuosuuden suoraan terveyskumppanillemme. Kumppanimme toimittaa loppulaskun suoraan meille.

Kun asioit TerveysHelppi-palvelussa, voit mahdollisesti saada etukäteen yksittäiselle lääkärikäynnille suoralaskutusluvan. Jos vakuutuksessasi on omavastuu, huomioithan että kuluvan kalenterivuoden aikana omavastuuosuuden tulee olla kerran vähennettynä sähköisen korvauspalvelun kautta. Tällöin terveyskumppanimme laskuttaa käynnistäsi suoraan meitä.

Tapaturma tai sairastuminen kotimaan tai ulkomaan matkalla

Jos tapaturma tai sairastuminen sattui kotimaan (yli 50 km kotoa) tai ulkomaan matkalla, tutustu toimintaohjeisiin alla olevasta linkistä.

Katso toimintaohjeet