Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Metsävakuutus

Vuosittain riehuvat myrskyt aiheuttavat suurimman osan metsävahingoista. Muita metsätuhojen aiheuttajia ovat lumi, tuli, hyönteiset, tulva, sienitaudit ja eläimet. Metsä on arvokasta omaisuutta, jonka vakuutusturva on hyvä pitää kunnossa.

Miksi metsävakuutus?

  • Palossa nokeentunut puu ei kelpaa metsäteollisuudelle, jolloin puulle jää vain energiapuun arvo. Metsän palovakuutuksella turvaat arvokkaan puustosi todellisen arvon.
  • Metsäpalon jälkivartiointikustannukset jäävät aina metsänomistajan maksettaviksi. Näihin kuluihin on mahdollista varautua metsän palovakuutuksella.
  • Myrskyn tai lumen vahingoittamalta nuorelta puustolta jää paras arvokasvu saamatta. Metsävakuutuksella turvaat mahdollisen odotusarvon menetyksen.
  • Kirjanpainajan tappama puu ei kelpaa metsäteollisuudelle, joten puulle jää vain energiapuun arvo. Laajaan Metsävakuutukseen sisältyy turva hyönteistuhojen varalta.
  • Myyrät tuhoavat taimikoita eri puolilla maata muutamien vuosien välein ja voit varautua siihen laajalla metsävakuutuksella.

Pidä metsästäsi hyvää huolta

Yksityisillä metsänomistajilla on hallussaan yli 45 miljardin metsäomaisuus, josta kannattaa pitää hyvää huolta. Sää aiheuttaa valtaosan metsien arvoa alentavista tuhoista. Luonnonvarakeskus Luken mukaan tulevaisuudessa myrskyt, metsäpalot ja sienituhot yleistyvät ja voimistuvat. Suurissa tuhoissa vaurioituneiden puiden korjuut kestävät kauemmin, jolloin hyönteistuhojen riski kasvaa. Tulevaisuudessa kohtaamme metsissämme todennäköisesti yhä useammin myös vierasperäisiä tuholaisia. Vaikka luonnonvoimia ei voi hallita, kohdalle osuessaan niiden taloudelliseen riskiin voi vaikuttaa. Huolehtimalla hyvästä metsänhoidosta ja vakuuttamalla metsänsä metsänomistaja voi nukkua yönsä huolettomammin.


Metsänhoidon opas

Olemme koonneet hyödyllistä tietoa metsänhoidosta ja tehneet metsänhoidon oppaan.

Lue lisää metsänhoidosta ja lataa opas

Tuuli aiheuttaa valtaosan metsätuhoista

Luonnonvarakeskus LUKE ylläpitää palvelua, jossa ennustetaan tuulituhoja eri puolella Suomea. Karttapalvelusta voit katsoa tuulituhoriskien todennäköisyyden omassa metsässäsi.

Katso myös