Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Jatkuva matkavakuutus

Jatkuva matkavakuutus sopii sinulle, kun matkustat useammin kuin kerran vuodessa ulkomailla tai kotimaassa. Voit nauttia huoletta matkastasi, sillä jatkuva matkavakuutus korvaa, jos sinulle tai matkatavaroillesi sattuu jotain yllättävää. Tutustu jatkuvaan matkavakuutukseen ja osta vakuutus verkosta.

Jatkuva matkavakuutus lyhyesti

  • Jatkuva matkavakuutus sisältää matkustajavakuutuksen ja matkatavaravakuutuksen. Voit ottaa nämä vakuutukset myös halutessasi erikseen, jos esimerkiksi kotivakuutuksesi kattaa myös matkatavarat.
  • Jatkuva matkavakuutus sopii koko perheelle, sillä sen voi ostaa ilman ikärajoitteita 99 vuotiaaksi asti.
  • Mukana matkustavat lapset, lapsenlapset ja puolison lapset ovat vakuutettuina matkavakuutuksella. Oman matkavakuutuksen tarvitsevat kaikki perheen täysi-ikäiset sekä yksin matkustavat lapset.
  • Voit hakea jatkuvaa matkavakuutusta, kun sinulla on vakituinen asuinpaikka Suomessa, asut Suomessa yli puolet vuodesta ja sinulla on voimassa oleva Kela-kortti.
  • Ulkomaan matkoilla sinulla on matkustajavakuutuksessa turvana Matkahätäpalvelu, joka auttaa oikean hoitopaikan löytämisessä, jos sairastut tai sinulle sattuu tapaturma.

Jatkuvan matkavakuutuksen voimassaolo

Jatkuva matkavakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa enintään 3 kuukauden pituisilla matkoilla. Jos matkustat pidempään, voit pidentää jatkuvan matkavakuutuksen voimassaoloa. Matkavakuutuksen pidennyksen voit tehdä asiakaspalvelussamme.

Kotimaan matkoilla jatkuva matkavakuutus on voimassa, kun matkustat yli 50 kilometrin päähän kodistasi, työ- tai opiskelupaikastasi tai vapaa-ajanasunnoltasi.

Laske ja osta

Mitä jatkuva matkavakuutus korvaa?

Jatkuva matkavakuutus turvaa sekä matkustajan että mukana matkustavat tavarat.

Matkustajavakuutus korvaa:

Jatkuva matkustajavakuutus korvaa matkasairauden ja -tapaturman hoitokuluja ilman omavastuuta ja ilman euromääräistä ylärajaa.

Vakuutuksesta korvataan myös kulut matkan keskeytymisestä, matkan peruuntumisesta ja matkalta myöhästymisestä. Huomaathan, että matkan peruuntumista ei korvata, jos olet ostanut matkavakuutuksen alle 3 päivää ennen reissuun lähtöä.

Matkustajavakuutukseen voi liittää lisäturvaksi tapaturmaisen haitan ja tapaturmaisen kuoleman turvat sekä urheiluturvan matkalle. Tapaturmaisen haitan turva korvaa, jos sinulle aiheutuu pysyvä haitta tapaturman seurauksena. Tapaturmaisen kuoleman turva korvaa omaisille, jos menehdyt matkan aikana tapaturmaisesti. Urheiluturvan tarvitset, jos matkustat kilpaurheilemaan tai kokeilet matkalla riskialttiita urheilulajeja. Urheiluturva korvaa urheilussa sattuneet tapaturmat.

Matkatavaravakuutus korvaa:

Jatkuva matkatavaravakuutus korvaa matkan aikana sattuneet tavaroiden rikkoutumiset ja varkaudet. Korvausta voi myös saada välttämättömyystarvikkeiden, kuten vaatteiden ja hygieniatarvikkeiden hankintaan, jos matkatavarat saapuvat ulkomaan kohteeseen vähintään 4 tuntia myöhässä. Lisäksi passin, viisumin tai matkalippujen uusimisen ylimääräisiä kuluja korvataan.

Matkatavaravakuutukseen sisältyy matkavastuu- ja matkaoikeusturvavakuutukset. Matkavastuuvakuutus korvaa, jos aiheutat matkalla ulkopuoliselle henkilö- tai esinevahingon. Matkaoikeusturvavakuutus korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jotka liittyvät matkalla sattuneisiin tapahtumiin.

Lue lisää matkavakuutuksesta.

Usein kysyttyä jatkuvasta matkavakuutuksesta

Matkavakuutusta valitessa kannattaa miettiä, kuinka monta reissua tulee tehtyä vuodessa. Määräaikainen matkavakuutus sopii sinulle silloin, kun matkustat enintään kerran vuodessa. Jatkuva matkavakuutus on kannattavampi, kun matkustat useammin kuin kerran vuodessa. Kannattaa huomioida myös, että jatkuva matkavakuutus on voimassa myös kotimaan matkoilla, kun matkustat yli 50 kilometrin päähän kodista, työ- tai opiskelupaikasta tai vapaa-ajan asunnolta. Lue lisää määräaikaisesta matkavakuutuksesta.

Vaikka sinulla on eurooppalainen sairaanhoitokortti, matkavakuutus on silti hyvä olla matkassa mukana. Eurooppalainen sairaanhoitokortti ei nimittäin korvaa kaikkia tilanteita, joita matkavakuutus korvaa. Eurooppalainen sairaanhoitokortti ei esimerkiksi korvaa ambulanssilentoja eikä matkakuluja lähimpään hoitolaitokseen matkakohteessa. Matkavakuutuksen turvin voit hakeutua aina hoitoon yksityiselle lääkäriasemalle, kun taas eurooppalainen sairaanhoitokortti korvaa julkisen hoidon tai hoidon vain sairausvakuutussopimuksen tehneiden yksityisten lääkäreiden vastaanotoilla.

Keskittämällä kaikki vakuutuksesi LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta jopa 17%. Lisäksi voit saada jatkuvasta matkavakuutuksesta S-ryhmän bonusta parhaimmillaan jopa 5% vakuutusmaksuista, kun rekisteröit asiakasomistajuutesi oston yhteydessä.

Tutustu jatkuvan matkavakuutuksen ehtoihin, tuoteselosteeseen ja avaintietoasiakirjaan.