Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Omakotitalon kotivakuutus

Kotivakuutuksella turvaat kotisi ja tavarasi vahinkojen varalta. Omakotitalossa tarvitset kotivakuutuksen, joka kattaa sekä irtaimiston että rakennuksen. Irtaimiston vakuutus kattaa tavarasi ja rakennuksen vakuutus kattaa talon, sen rakenteet, kiinteät sisustukset, talotekniikan sekä pihan ja sen rakennelmat. Lisäksi saat vastuu- ja oikeusturvavakuutukset. Ne korvaavat, jos aiheutat vahinkoa ulkopuoliselle tai jos tarvitset lakimiesapua.

Kodin irtaimistovakuutus vuodeksi nyt –30%. Tutustu kampanjan tarkempiin tietoihin täältä.  



Laske hinta ja osta

Miksi kotivakuutus omakotitalolle?

 • Saat sujuvaa paikallista korvauspalvelua vahinkotilanteissa.
 • Voit valita itse, miten kattavan kotivakuutuksen talollesi tai tavaroillesi haluat. Vakuutusturva voi olla eri talollesi tai tavaroillesi.
 • Voit valita itse, miten kattavan kotivakuutuksen talollesi tai tavaroillesi haluat. Vastaavasti omavastuu voi olla tavaroillesi pieni ja talollesi suurempi. Sinä valitset.
 • Kun keskität LähiTapiolaan, säästät vakuutusmaksuissa jopa 17 %. Lisäksi vakuutukset kerryttävät S-ryhmän Bonusta jopa 5 %.

Kotivakuutuksen hinta

Kotivakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi esimerkiksi talosi pinta-ala, sijaintipaikkakunta ja rakennuksen tiedot. Laske helposti kotivakuutuksen hinta tästä.

Hae hinta ja osta

Mitä omakotitalon kotivakuutus korvaa?

 • Kun puhelimesi rikkoutuu. Ensisijaisesti korvataan puhelimen korjaus.
 • Kun pesukoneesi rikkoutuu, korvaamme ensisijaisesti korjauskuluja. Jos kone on korjauskelvoton, korvataan ikävähennyksillä uuden vastaavan hinta.
 • Jos sinulla on uutta elektroniikkaa tai kodinkoneita, kannattaa ottaa kotivakuutukseen Laaja Plus-turva. Laaja Plus –turvalla saat suuremman korvauksen uuden omaisuuden vahingoista, kun tavaroiden ikä vaikuttaa vasta myöhemmin korvaukseen.
 • Vuotovahingosta korvataan vahingot rakennuksen rakenteille ja kiinteille sisustuksille, mm. lattiat ja muut pintamateriaalit sekä rikkoutuneen putken korjaus. Putkiston ikä vaikuttaa korvauksen määrään. Vakuutus kattaa myös tilapäisasumisesi korvattavan vahingon korjaustöiden aikana.
 • Vastuuvakuutus kattaa mm. lapsen ja koiran aiheuttamia vahinkoja sekä tuottamuksellasi tai huolimattomuudellasi aiheuttamiasi vahinkoja, esimerkiksi polkupyöräkolarin.
 • Oikeusturvavakuutus kattaa mm. käräjäoikeuteen saatettavissa olevia asioita kuten riita-, hakemus- ja rikosasioita, esimerkiksi talokauppaan liittyvät riidat.
 • Edellä kuvatut vahingot ovat esimerkkejä korvattavista vahingoista ja kotivakuutuksesta voidaan korvata paljon muitakin vahinkoja. Valittu vakuutusturvan laajuus vaikuttaa siihen, kuinka laajasti vakuutus korvaa eri vahinkoja.

Vertaile omakotitalon kotivakuutuksia ja löydä talollesi sopivin vaihtoehto

Omakotitalojen kotivakuutuksen laajuuden voit valita oman tarpeesi ja tilanteesi mukaan. Voit valita rakennukselle ja irtaimistolle kattavuudeltaan myös erilaiset vakuutusturvat. Kotivakuutus on monille tärkeimpiä vakuutuksia, joten se on aina hyvä pitää ajan tasalla. Kotivakuutuksen kilpailutus ja vertailu kannattaa, sillä näin löydät itsellesi ja talollesi parhaimman vakuutuksen. Halvin omakotitalon kotivakuutus ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Suosittelemme vakuutusten sisällön vertailua ja huomioimaan erityisesti vakuutukseen sisältyvät turvat, omavastuut sekä enimmäiskorvaukset vahinkotilanteessa.

  Laaja Perus Suppea

Saat irtaimiston vahingoissa paremmat ikävähennykset kuin
muissa kotivakuutuksissa sekä tiedostojen palautusturvan, joka kattaa tietokonevahingon yhteydessä tiedostojen etsintä- ja palautuskuluja. Tilapäisasumisen kustannuksista ei vähennetä lisäomavastuuta. Lisäksi saat huoneiston kiinteille sisustuksille laajemman turvan.

voit valita mukaan Laaja Plus irtaimistolle, ei sisälly Laaja Plus irtaimistolle, ei sisälly

Korvataan, kun koti-irtaimistoa menee äkillisesti rikki. Irtaimistoa ovat vaikkapa matkapuhelimet, kodinkoneet, huonekalut, vaatteet ja arvoesineet.

kyllä Rikkoutuminen, ei sisälly Rikkoutuminen, ei sisälly

Korvataan vuotovahinkoja, jotka ovat aiheutuneet rakennuksen kiinteistä putkistoista, käyttölaitteista, säiliöistä tai akvaariosta. Vuotovahinko voi aiheutua vedestä, öljystä tai muusta nesteestä.

kyllä kyllä Vuoto, ei sisälly

Korvataan vahinkoja, jotka aiheutuvat poikkeuksellisesta tulvasta, jossa vesi tulvii maanpinnalta rakennukseen ja vahingoittaa rakennusta tai irtaimistoa

kyllä kyllä Poikkeuksellinen tulva, ei sisälly

Korvataan vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet varkaudesta tai sen yrityksestä, ryöstöstä, murrosta tai ilkivallasta.

kyllä kyllä voit valita mukaan

Korvataan vahinkoja, jotka aiheutuvat esim. raesateesta, myrskystä tai vakuutuksen kohteeseen suoraan iskeneestä salamasta.

kyllä kyllä voit jättää pois

Korvataan irti päässeestä tulesta aiheutunut vahinko sekä äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti nousseesta noesta tai savusta aiheutunut vahinko.

kyllä kyllä kyllä

Korvataan tilapäisestä asumisesta aiheutuneita kustannuksia enintään vuoden pituiselta ajalta, jos joudut muuttamaan pois kotoa korjaustöiden ajaksi vakuutuksesta korvattavan vahingon vuoksi.

kyllä kyllä kyllä

Vastuuvakuutus korvaa ulkopuoliselle aiheutuneita henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvelvollinen. Selvitämme puolestasi, onko sinulle esitetty korvausvaatimus oikea ja lain mukainen.

Kyllä Kyllä Kyllä

Oikeusturvavakuutus korvaa kustannuksia, jos joudut käyttämään lakimiesapua yksityiselämään liittyvissä rikos-, hakemus- ja riita-asioissa, kuten esimerkiksi asuntokauppariitojen lakimieskustannuksia.

Kyllä Kyllä Kyllä

Lisäturva, josta korvataan ulkomaan matkoilla mukana
oleville tavaroille sattuneet vahingot.

voit jättää pois voit jättää pois voit jättää pois

Omakotitalon vakuuttaminen täysarvovakuutuksella

Kun ostat vakuutuksen omakotitalolle verkkokaupasta, vakuutus tehdään täydestä arvosta. Täysarvovakuutuksella tarkoitetaan rakennuksen todellista, vahinkohetken arvon mukaista vakuutusta. Vakuutus perustuu rakennuksen pinta-alaan, eikä rahasummaan. Rakennuksen tekninen arvo selvitetään vasta silloin, kun vahinko tapahtuu.

Tontillasi sijaitsevat kooltaan alle 15 neliömetrin suuruiset piharakennelmat (esim. grillikatos, kylpytynnyri, leikkimökki, pihavaja) kuuluvat vakuutukseen 10 000 euroon asti, eikä niitä tarvitse vakuuttaa erikseen. Yli 15 neliömetrin rakennukset ja saunarakennukset puolestaan tulee vakuuttaa aina erikseen.

Omakotitalon rakentaminen ja vakuutus

Suosittelemme, että otat vakuutuksen omakotitalolle jo rakentamisen alkuvaiheessa, mutta voit vakuuttaa rakenteilla olevan omakotitalon LähiTapiolassa kuitenkin missä tahansa rakennusprojektin vaiheessa. Vakuutusturva kattaa rakennuksen kaikissa vaiheissa sekä myös tontille tuotavat rakennustarvikkeet ja työmaalla olevia työkaluja ja koneita.

Sattuiko vahinko?

Lue toimintaohjeet eri vahinkotilanteisiin ja ilmoita vahingosta verkossa.

Ilmoita vahingosta