Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Museo- ja harrasteajoneuvovakuutus

Kaskolla varaudut yllättäviin vahinkoihin, kuten esimerkiksi ilkivaltaan, varkauteen tai kolariin. Liikennevakuutus tarvitaan myös museo- ja harrasteajoneuvoille.

Museoajoneuvon vakuuttaminen

 • Saat jopa 120 ajopäivää vuodessa, kun valitset LähiTapiolan autovakuutuksen museoajoneuvollesi. Voit valita tarpeesi mukaan joko Laajan kaskon tai Osakaskon.
 • Kun haluat vakuuttaa kalliarvoisen museo- tai harrasteajoneuvosi, ota meihin yhteyttä. LähiTapiolan toimistoista tai soittamalla meille saat ajoneuvollesi sinun tarpeita vastaavan vakuutusturvan.
 • Museo- ja harrasteajoneuvojen vakuuttamista varten tarvitsemme valokuvat ajoneuvostasi. Museoajoneuvosta tarvitsemme myös kopion museoajoneuvotodistuksesta.

Näin haet kaskovakuutusta

Täytä museo- ja harraste-ajoneuvohakemus ja liitä hakemuksen mukaan

 • valokuvat ajoneuvosta
 • museoajoneuvosta museoajoneuvolausunto
 • yli 30 000 euron arvoisesta ajoneuvosta Classic data -tarkastuslausunto.

Avaa museo- ja harraste-ajoneuvohakemus tästä.


Autosta tarvitaan seraavanlaiset kuvat:

 • vasen sivu edestä
 • oikea sivu takaa
 • sisätila
 • moottoritila.

Moottoripyörästä riittää kaksi valokuvaa, yksi kummaltakin sivulta. Halutessasi voit lähettää useampiakin kuvia. Ainakin yhdessä kuvassa tulee olla näkyvissä rekisterikilpi. Kuvat voivat olla sähköisessä muodossa (jpg-muoto). Digikuvien tarkkuus tulee olla 1600 x 1200 kuvapistettä.

Kaskot museo- ja harrasteajoneuvoille

  Laaja kasko Osakasko

Kolarointivakuutus eli törmäysvakuutus korvaa vahingot, jos ajoneuvo törmää, suistuu tieltä, kaatuu tai putoaa.

Kolarointivakuutus, sisältyy Kolarointivakuutus, ei sisälly

Eläintörmäysvakuutus korvaa, jos ajoneuvo törmää muuhun eläimeen kun hirvieläimeen. Väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolarointivakuutuksesta.

Eläintörmäysvakuutus, sisältyy Eläintörmäysvakuutus, ei sisälly

Voidaan poistaa Laajasta kaskosta.

Autopalveluvakuutus, sisältyy Autopalveluvakuutus, ei sisälly
Ulkomaan vastuuvakuutus Ulkomaan vastuuvakuutus, sisältyy Ulkomaan vastuuvakuutus, ei sisälly

Varkausvakuutus korvaa ajoneuvon, jos se varastetaan. Vakuutus korvaa myös ajoneuvon vauriot, jos se vahingoittuu varkauden, luvattoman käytön tai näiden yrityksen yhteydessä. Korvaus maksetaan, jos ajoneuvo on ollut lukittuna tai lukitussa tilassa. Varkaus pitää aina ilmoittaa poliisille.

Varkausvakuutus, sisältyy Varkausvakuutus, sisältyy

Palovakuutus korvaa irtipäässeen tulen tai ajoneuvon suoraan osuneen salamaniskun aiheuttamat vahingot.

Palovakuutus, sisältyy Palovakuutus, sisältyy

Oikeusturvavakuutus korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja ajoneuvon omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Oikeusturvavakuutus, sisältyy Oikeusturvavakuutus, sisältyy

Voidaan poistaa Osakaskosta yhdessä hirvivahinko- ja ilkivaltavakuutuksen kanssa.

Luonnonilmiövakuutus, sisältyy Luonnonilmiövakuutus, sisältyy

Voidaan poistaa Osakaskosta yhdessä luonnonilmiö- ja ilkivaltavakuutuksen kanssa.

Hirvivahinkovakuutus, sisältyy Hirvivahinkovakuutus, sisältyy

Voidaan poistaa Osakaskosta yhdessä hirvivahinko- ja ulkomaan vastuuvakuutuksen kanssa.

Ilkivaltavakuutus, sisältyy Ilkivaltavakuutus, sisältyy
Kuljetusvakuutus Kuljetusvakuutus, sisältyy Kuljetusvakuutus, sisältyy

Osamaksulla ostettuun ajoneuvoon.

Rahoitusvakuutus, sisältyy Rahoitusvakuutus, sisältyy

Liikennevakuutus on pakollinen

 • Liikennevakuutus tarvitaan kaikille liikenteessä käytettäville ajoneuvoille.
 • Liikennevakuutus korvaa ajoneuvon liikenteeseen käyttämisestä aiheutuneita henkilövahinkoja ja ulkopuoliselle aiheutuneita omaisuusvahinkoja.
 • Liikennevakuutus on voimassa Suomen lisäksi muissa ETA-maissa ja ETA:n ulkopuolisissa Vihreän kortin sopimusmaissa.
 • Liikennevakuutuksessamme vahingottomuus ja entistä paremmat bonusedut tuovat kokonaisuutena parhaan bonuksen. Lue lisää liikennevakuutuksesta.

Hyödyllistä tietoa autovakuutuksesta

Kolarin sattuessa Bonusturva takaa satojen eurojen säästön

LähiTapiolassa yksityiskäyttöisten autojen liikennevakuutuksissa ja yksityiskäyttöisten henkilö- ja pakettiautojen kaskovakuutuksissa on erityinen Bonusturva, joka varmistaa, että bonukset eivät laske, vaikka kolari sattuisi. Ansaitset Bonusturvan kolarittomalla ajolla.

Esimerkki: Kolhaiset toista autoa parkkipaikalla. Pienikin jälki voi aiheuttaa suuren loven lompakkoon. Jos sinulla on kaskovakuutuksissasi täydet 70 ja liikennevakuutuksessasi 80 % bonukset, ilman Bonusturvaa kaskon bonukset laskevat 50 prosenttiin ja liikenteen bonukset 65 prosenttiin – ja vakuutusmaksut nousevat useaksi vuodeksi.

Näin ansaitset Bonusturvan

Liikennevakuutuksessa
Bonusturva sisältyy yksityiskäyttöisten auton liikennevakuutuksiin automaattisesti, kun olet nauttinut täysistä 80 % bonuksista kolme vakuutuskautta.

Kaskovakuutuksessa
Bonusturva sisältyy Loisto- ja Laajaan kaskoon sekä Laajaan Lähi-kaskoon, kun ajanut kolme vuotta ilman kaskovahinkoa. Etu koskee yksityiskäyttöisiä henkilö- ja pakettiautoja.


Liikennekäytöstäpoiston ja –käyttöönoton voit tehdä LähiTapiolan henkilöasiakkaan verkkopalvelussa.

 • Muutoksen voit tehdä myös LähiTapiolan toimistolla, rekisteröintejä suorittavalla katsastusasemalla tai Traficomin sähköisessä asiointipalvelussa.
 • Ennen liikennekäytöstä poiston tekemistä tarkista LähiTapiolasta miten liikennekäytöstä poisto vaikuttaa vakuutukseesi. Liikennekäytöstäpoiston voit tehdä autojen lisäksi myös muille ajoneuvoille, kuten moottoripyörille ja moottorikelkoille.

Lue lisää liikennekäytöstäpoistosta.

Huomioitavaa

 • Liikennekäyttöönotto on tehtävä aina ennen ajoneuvon käyttämistä liikenteeseen.
 • Liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla saa ajaa poistopäivän loppuun, kunhan ajoneuvossa on rekisterikilvet kiinni ja vakuutus on voimassa. Tämän jälkeen ajoneuvo on käyttökiellossa, jolloin ajoneuvolla ei saa ajaa.

Green Cardin eli todistuksen liikennevakuutuksesta saat tilaamalla sen verkkopalvelustamme tai ottamalla meihin yhteyttä.


Ulkomailla tarvittavat asiakirjat

 • Green card eli vihreä kortti on todistus voimassaolevasta liikennevakuutuksesta. Vihreä kortti on suositeltavaa olla mukana aina Pohjoismaiden ulkopuolelle matkustettaessa. Tietyissä maissa vihreä kortti on pakollinen. Tilaa vihreä kortti kirjautumalla verkkopalveluun tai ota yhteyttä LähiTapiolaan. Muista tilata kortti auton lisäksi myös matkailuperävaunulle, jos olet lähdössä sillä matkaan! Lue lisää Green cardista.
 • Rekisteriotteen tekninen osa. Sen voit tilata maksutta Traficom.fi-palvelusta tai noutaa katsastuskonttorilta. Siirry Traficomin sivuille.
 • Kansainvälinen vahinkoilmoituslomake. Tulosta lomake mukaan Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta.
 • Valtakirja rahoitusyhtiöltä. Jos ajoneuvon omistaa toinen henkilö tai yritys, kuten rahoitusyhtiö, tarvitset omistajalta valtakirjan maastavientiä varten. Avaa tästä valtakirja.
 • Muista myös muut tarvittavat asiakirjat ja kortit, kuten kansainvälinen ajokortti, passi, luottokortit, matkaliput ja matkavakuutus.

Liikenne- ja kaskovakuutuksen voimassaolo ulkomailla

 • Liikennevakuutus on voimassa ETA-maissa ja niiden ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa. Muissa maissa liikennevakuutus ei ole voimassa, jolloin tarvitset rajavakuutuksen tai kyseisen maan liikennevakuutuksen.
 • Kaskovakuutus on voimassa Euroopassa ja sen ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa.
 • Tietyissä maissa varkausvakuutuksen omavastuu on korotettu ja poikkeukset löytyy kaskovakuutusehdoista.

Katso myös: