Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Museo- tai harraste­ajoneuvon vakuutus

Museoauton tai harrasteajoneuvon vakuutuksesta eli kaskosta ja liikennevakuutuksesta yhdessä korvaamme ajoneuvollesi tai sen varusteille sattuneita vahinkoja, myös vastapuolen henkilö- ja esinevahinkoja. Vakuutusta varten tarvitsemme valokuvat ajoneuvostasi ja kopion museoajoneuvotodistuksesta.

Saat jopa 120 ajopäivää vuodessa museoajoneuvollesi.

Ota meihin yhteyttä, kun haluat vakuuttaa kallisarvoisen museo- tai harrasteajoneuvosi.

Edullisemmat vakuutusmaksut keskittämällä

S-ryhmän Bonusta museoauton tai harrasteajoneuvon vakuutuksesta ainoana Suomessa.

Mitä museo- tai harrasteajoneuvon vakuutus kattaa

Kaskovakuutus Laaja kasko Osakasko

Kolarointivakuutuksesta eli törmäysvakuutuksesta korvaamme vahingot, jos ajoneuvo törmää, suistuu tieltä, kaatuu tai putoaa.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Eläintörmäysvakuutus korvaa, jos ajoneuvo törmää muuhun eläimeen kuin hirvieläimeen. Väistämisestä aiheutuneet vahingot korvaamme kolarointivakuutuksesta.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Autopalveluvakuutuksesta korvaamme matkan keskeytymisestä aiheutuneita kuluja. Maksamme korvauksen, jos ajoneuvoon tulee esimerkiksi tekninen vika. Korvattavia kuluja ovat muun muassa ajoneuvon nostaminen tielle ja kuljettaminen lähimpään korjaamoon sekä matkakustannukset kotiin.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ulkomaan vastuuvakuutus täydentää liikennevakuutusta. Jos ajoneuvon omistaja, haltija tai kuljettaja joutuu ulkomailla korvaamaan toiselle liikenteessä aiheuttamansa esine- tai henkilövahingon, korvausta voi hakea Ulkomaan vastuuvakuutuksesta.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Varkausvakuutuksesta korvaamme ajoneuvon, jos se varastetaan. Korvaamme myös ajoneuvon vauriot, jos se vahingoittuu varkauden, luvattoman käytön tai näiden yrityksen yhteydessä. Maksamme korvauksen, jos ajoneuvo on ollut lukittuna tai lukitussa tilassa. Varkaus pitää aina ilmoittaa poliisille.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Palovakuutuksesta korvaamme irti päässeen tulen tai ajoneuvon suoraan osuneen salamaniskun aiheuttamat vahingot.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Oikeusturvavakuutuksesta korvaamme asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja ajoneuvon omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Luonnonilmiövakuutus korvaa, jos myrsky kaataa puun ajoneuvon päälle, raesade vahingoittaa ajoneuvon ulkopintoja tai kun tulvaveden nousu tai myrskyn irrottama esine aiheuttaa vahinkoa pysähtyneelle ajoneuvolle

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Hirvivahinkovakuutus korvaa, jos ajoneuvo törmää hirven, poron, kauriin tai peuran kanssa. Väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolarointivakuutuksesta.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Ilkivaltavakuutuksesta korvaamme tahallisesta vahingonteosta aiheutuneita vahinkoja. Ilkivallasta on tehtävä rikosilmoitus. Toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa emme korvaa ilkivaltavakuutuksesta.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Kuljetusvakuutuksesta korvaamme museo- tai harrasteajoneuvolle sattuneen vahingon, joka on aiheutunut sitä kuljettaessa toisella kuljetusvälineellä.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Rahoitusvakuutus liitetään kaskoon, jos ajoneuvon omistajana on rahoitusyhtiö tai autoliike, tai jos ajoneuvo on leasingvuokrattu. Rahoitusvakuutuksesta voidaan korvata ajoneuvon menettäminen tai vaurioituminen ajoneuvon omistajalle, jos korvaus muuten evättäisiin tai sitä kohtuullistettaisiin.

Sisältyy vakuutukseen Sisältyy vakuutukseen

Liikennevakuutus

  • Lakisääteinen liikennevakuutus korvaa vastapuolen ajoneuvolle aiheutetut omaisuusvahingot.

  • Liikennevakuutuksesta korvataan oman ajoneuvon matkustajien vaatteet ja käyttöesineet.

  • Henkilövahingoissa korvataan muun muassa sairaanhoitokulut, ansiomenetykset ja hautauskustannukset.

Usein kysyttyä

Voit ostaa vakuutuksen ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme tai paikalliseen toimistoomme. Vakuutuksiamme myyvät myös lähes kaikki autoliikkeet ja katsastusasemat.

Ajoneuvon liikennevakuutus tulee ottaa aina seitsemän päivän kuluessa ajoneuvon omistus- tai hallintaoikeuden siirtymisestä. Jos ostat ajoneuvon joltain muulta kuin rekisteriin merkityltä omistajalta, vakuutus pitää ottaa välittömästi.

Jos liikennevakuutuksen ottaminen on laiminlyöty määräajassa, Liikennevakuutuskeskus perii ajoneuvon omistajalta tai haltijalta vakuuttamattomuusmaksua.

Saat jopa 120 ajopäivää vuodessa, kun valitset LähiTapiolan autovakuutuksen museoajoneuvollesi.

Täytä museo- ja harrasteajoneuvon vakuutushakemus ja liitä hakemuksen mukaan:

  • valokuvat ajoneuvosta: vasen sivu edestä, oikea sivu takaa, sisätila ja moottoritila (kuvien tarkkuus tulee olla 1 600 x 1 200 kuvapistettä)

  • moottoripyörästä riittää kaksi valokuvaa: yksi kummaltakin sivulta, ja ainakin toisessa kuvassa tulee näkyä rekisterikilpi (kuvien tarkkuus tulee olla 1 600 x 1 200 kuvapistettä)

  • museoajoneuvosta museoajoneuvolausunto

  • yli 30 000 € arvoisesta ajoneuvosta Classic data -tarkastuslausunto.

Museo- ja harrasteajoneuvon vakuutushakemus (pdf) .

Vakuutuksenottaja voi olla vain museoauton tai harrasteajoneuvon omistaja tai haltija. Haltijalla tarkoitetaan ajoneuvon pääasiallista käyttäjää, kun tämä on joku muu henkilö kuin ajoneuvon omistaja. Esimerkiksi autoa pääasiallisesti käyttävä perheenjäsen tulee merkitä vakuutukseen ja ajoneuvorekisteriin haltijana, mikäli auto on tämän henkilön käytössä yli 30 päivän ajan.

Voit vaihtaa vakuutusyhtiötä myös koska vain, vaikka ajoneuvon omistaisi rahoitusyhtiö. Päivitämme tiedon vakuutusyhtiön vaihdosta automaattisesti ajoneuvorekisteriin (Traficomiin).

Myös rekisteröimättömälle ajoneuvolle on otettava liikennevakuutus, jos sitä käytetään liikenteessä. Liikenteellä tarkoitetaan myös tieliikenteen ulkopuolella ajamista, kuten metsässä, piha-alueilla, jäällä tai pellolla. Vahinko voi sattua sielläkin, joten vakuutusturva kannattaa pitää kunnossa.

Ajoneuvovakuutuksen hinta muodostuu muutamasta eri tekijästä. Museoauton tai harrasteajoneuvon vakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi itse ajoneuvo, sen arvo ja vakuutuksenottajan tiedot. Ajoneuvovakuutukseen kuuluu kasko ja liikennevakuutus. Kaskovakuutuksen laajuuden voit valita oman tarpeesi ja tilanteesi mukaan. Ajoneuvovakuutusten kilpailutus ja vertailu kannattaa, sillä näin löydät itsellesi parhaimman vakuutuksen. Halvin ajoneuvovakuutus ei aina ole järkevin vaihtoehto. Suosittelemme vakuutusten sisällön vertailua ja huomioimaan erityisesti, mitä vakuutus korvaa vahinkotilanteessa.

Päättyykö vakuutukseni automaattisesti, kun myyn ajoneuvoni tai vaihdan vakuutusyhtiötä? Kyllä vakuutuksesi päättyy automaattisesti. Saamme tiedon ajoneuvon myynnistä tai vakuutusyhtiön vaihtumisesta Traficomista. Jos sinulla on avoin lasku, lähetämme muutoksen jälkeen korvaavan laskun. Jos olet jo ehtinyt maksaa laskun, palautamme ylimääräisen vakuutusmaksun tilillesi. Rekisteröimättömän ajoneuvon vakuutus tulee irtisanoa kirjallisesti.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Alta löydät vakuutuksen tuotetiedot ja vakuutusehdot. Tutustu niihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tuoteseloste (pdf)

Kaskovakuutuksen avaintiedot (pdf)

Liikennevakuutuksen avaintiedot (pdf)

Kaskovakuutusehdot (pdf)

Liikennevakuutusehdot (pdf)

Yleiset sopimusehdot (pdf)

Museoauton tai harraste­ajoneuvon vakuutuksen hinta

Museo- tai harrasteajoneuvon vakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi itse ajoneuvo, sen arvo ja vakuutuksenottajan tiedot.


Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyvät asiat verkossa.

Hätäpalvelu auttaa 24/7 Kun tarvitset vakuutukseesi liittyvää neuvontaa liikenteessä tai ulkomailla, ole meihin yhteydessä numerossa +358 800 04531 .

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.