Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Matkailuauton vakuutus

Reissut tien päällä on turvattu, kun vakuutat matkailuautosi autovakuutuksella. Matkailuautolle tarvitset pakollisen liikennevakuutuksen, mutta myös kaskovakuutus on hyvä olla voimassa omien vahinkojen varalta. Tutustu matkailuauton vakuutukseen ja osta helposti netissä.Laske hinta

Turvaa matkailuautosi liikennevakuutuksella ja kaskolla

Liikennevakuutus on kaikille matkailuautoille pakollinen vakuutus. Matkailuauton autovakuutus eli kasko täydentää liikennevakuutusta, ja se korvaa omalle matkailuautolle sattuneet vahingot. Voit valita matkailuautollesi Laaja Kaskon tai Osakaskon riippuen siitä, kuinka kattavan vakuutuksen haluat.

Matkailuauton kasko korvaa myös erilaisia matkailuautossa olevia kodinkoneita, kuten television, mikroaaltouunin ja muut ruuan valmistamisessa tarvittavat laitteet. Kasko korvaa myös kattotelineen ja markiisin. Sen sijaan kotivakuutus korvaa matkailuauton irtaimen omaisuuden ja tavarat, kuten vaatteet, ruokailuvälineet ja kirjat.

Asuntoauton vakuutusten vertailu - mitä eri kaskot korvaavat?

Asuntoautoille on valittavissa Laaja Kasko ja Osakasko. Laaja Kasko korvaa nimensä mukaisesti laajemmin vahinkoja kuin Osakasko. Laajaan Kaskoon sisältyy turvia, jotka voit halutessasi poistaa, kuten petosvakuutus, lunastusetuvakuutus ja autopalveluvakuutus. Vertaile kaskoja ja valitse sinun tarpeisiisi sopivin vakuutus.

  Laaja kasko Osakasko

Kolarointivakuutus eli törmäysvakuutus korvaa vahingot, jos matkailuauto törmää, suistuu tieltä, kaatuu tai putoaa.

Kolarointivakuutus, sisältyy Kolarointivakuutus, ei sisälly

Luonnonilmiövakuutus korvaa, jos myrsky kaataa puun matkailuauton päälle, raesade vahingoittaa matkailuauton ulkopintoja tai kun tulvaveden nousu tai myrskyn irrottama esine aiheuttaa vahinkoa pysähtyneelle asuntoautolle.

Luonnonilmiövakuutus, sisältyy Luonnonilmiövakuutus, ei sisälly

Eläintörmäysvakuutus korvaa, jos asuntoauto törmää muuhun eläimeen kun hirvieläimeen. Väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolarointivakuutuksesta.

Eläintörmäysvakuutus, sisältyy Eläintörmäysvakuutus, ei sisälly

Hirvivahinkovakuutus korvaa, jos matkailuauto törmää hirven, poron, kauriin tai peuran kanssa. Väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolarointivakuutuksesta.

Hirvivahinkovakuutus, sisältyy Hirvivahinkovakuutus, sisältyy

Palovakuutus korvaa irtipäässeen tulen tai matkailuautoon suoraan osuneen salamaniskun aiheuttamat vahingot.

Palovakuutus, sisältyy Palovakuutus, sisältyy

Varkausvakuutus korvaa matkailuauton, jos se varastetaan. Vakuutus korvaa myös matkailuauton vauriot, jos se vahingoittuu varkauden, luvattoman käytön tai näiden yrityksen yhteydessä. Korvaus maksetaan, jos matkailuauto on ollut lukittuna tai lukitussa tilassa. Varkaus pitää aina ilmoittaa poliisille.

Varkausvakuutus, sisältyy Varkausvakuutus, sisältyy

Ilkivaltavakuutus korvaa tahallisesta vahingonteosta aiheutuneita vahinkoja. Ilkivallasta on tehtävä rikosilmoitus. Toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa ei korvata ilkivaltavakuutuksesta.

Ilkivaltavakuutus, sisältyy Ilkivaltavakuutus, sisältyy

Oikeusturvavakuutus korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja matkailuauton omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Oikeusturvavakuutus, sisältyy Oikeusturvavakuutus, sisältyy

Ulkomaan vastuuvakuutus täydentää liikennevakuutusta. Jos matkailuauton omistaja, haltija tai kuljettaja joutuu ulkomailla korvaamaan toiselle liikenteessä aiheuttamansa esine- tai henkilövahingon, korvausta voi hakea Ulkomaan vastuuvakuutuksesta.

Ulkomaan vastuuvakuutus, sisältyy Ulkomaan vastuuvakuutus, sisältyy

Rahoitusvakuutus liitetään kaskoon, jos ajoneuvon omistajana on rahoitusyhtiö tai autoliike tai ajoneuvo on leasingvuokrattu. Rahoitusvakuutuksesta voidaan korvata ajoneuvon menettäminen tai vaurioituminen ajoneuvon omistajalle, jos korvaus muuten evättäisiin tai sitä kohtuullistettaisiin.

Rahoitusvakuutus, sisältyy Rahoitusvakuutus, sisältyy

Petosvakuutus voidaan poistaa autovakuutuksesta, jos sille ei ole tarvetta. Vakuutuksesta korvataan vahingot, jotka ovat aiheutuneet petoksesta tai kavalluksesta. Vakuutuksesta korvataan matkailuauton menettämisestä aiheutunut esinevahinko, jos poliisi tai tulliviranomainen ei ole löytänyt asuntoautoa 30 vuorokauden kuluessa siitä, kun ilmoitus menetyksestä on tehty.

Petosvakuutus vuokrauskäyttöön rekisteröidyille matkailuautoille ja matkailu- ja kevytperävaunuille, sisältyy Petosvakuutus vuokrauskäyttöön rekisteröidyille matkailuautoille ja matkailu- ja kevytperävaunuille, ei sisälly

Lunastusetuvakuutus voidaan poistaa autovakuutuksesta, jos sille ei ole tarvetta. Lunastusetuvakuutus on täydentävä vakuutus, josta maksetaan lisäkorvausta matkailuauton käyvän arvon lisäksi.

Lunastusetuvakuutus matkailuautoille ja matkailu- ja kevytperävaunuille, sisältyy Lunastusetuvakuutus matkailuautoille ja matkailu- ja kevytperävaunuille, ei sisälly

Autopalveluvakuutus voidaan poistaa autovakuutuksesta, jos sille ei ole tarvetta. Autopalveluvakuutus korvaa matkan keskeytymisestä aiheutuneita kuluja. Korvausta maksetaan, jos asuntoautoon tulee esimerkiksi tekninen vika. Korvattavia kuluja ovat muun muassa asuntoauton nostaminen tielle ja kuljettaminen lähimpään korjaamoon sekä matkakustannukset kotiin.

Autopalveluvakuutus matkailuautolle (Osakaskossa voimassa enintään 15-vuotiaalle matkailuautolle), sisältyy Autopalveluvakuutus matkailuautolle (Osakaskossa voimassa enintään 15-vuotiaalle matkailuautolle), sisältyy

Lasivakuutus korvaa vauriot, jotka aiheutuvat suoraan ulkoapäin ikkunalasiin osuneesta iskusta. Esimerkiksi kivi sinkoutuu tuulilasiin ja rikkoo sen.

+ Lasivakuutus matkailuautoille (valinnainen lisäturva), sisältyy + Lasivakuutus matkailuautoille (valinnainen lisäturva), ei sisälly

Keskeytysvakuutuksesta maksetaan korvausta ajalta, jolloin asuntoautoa korjataan kolarointi-, hirvivahinko-, luonnonilmiö-, palo-, ilkivalta- tai varkausvakuutuksesta korvattavan vahingon takia.

+ Keskeytysvakuutus (valinnainen lisäturva), sisältyy + Keskeytysvakuutus (valinnainen lisäturva), ei sisälly

Matkailuauton bonukset

  • Voit saada uudelle matkailuautolle täydet bonukset. Liikennevakuutuksen täysibonus on 80% ja Laaja Kaskon 70%.
  • Bonusturva palkitsee vahingottomuudesta liikennevakuutuksessa. Kun Bonusturva on voimassa, ensimmäisen liikennevahingon jälkeen bonus ei alene eikä vakuutusmaksut nouse.

Hae hinta ja osta

Matkailuautolla ulkomaille

Ulkomaanmatka matkailuautolla onnistuu mainiosti, sillä liikennevakuutus on voimassa ETA-maissa ja niiden ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa. Myös Kaskovakuutus on voimassa Euroopassa ja sen ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa.

Reissuun lähtiessä tarvitset mukaan Green Cardin, jolla todistat, että liikennevakuutuksesi on voimassa. Saat Green Cardin verkkopalvelustamme. Lue lisää Green Cardista. Tarvitset mukaan myös rekisteröintitodistuksen teknisen osan, jonka saat Trafin palvelusta maksutta. Siirry Trafin sivuille.

Muista myös matkavakuutus, kun lähdet matkalle. Lue lisää matkavakuutuksesta.