Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Autovakuutus

Valitse autollesi Suomen suosituin vakuutus

  • Ainoa autovakuutus, josta saat S-ryhmän Bonusta.
  • Hinaus, jos autostasi loppuu bensa tai sähkö.
  • Maksimiliikennebonus 80%, jota kolari ei laske.


Laske hinta

Millainen autovakuutus minun kannattaa ottaa?

Autovakuutus korvaa autollesi ja sen varusteille sattuneita vahinkoja sekä vastapuolen henkilö- ja esinevahinkoja. Autovakuutus sisältää kaskon ja liikennevakuutuksen. LähiTapiolan autovakuutus on Suomen suosituin Traficomin rekisteröintitilaston mukaan. Vertaile ja valitse, mikä kaskovakuutuksista olisi autollesi paras.

Osakasko

Osakaskolla saat laajempaa turvaa kuin pelkällä liikennevakuutuksella. Osakasko korvaa eläinkolarin, tulipalon, ilkivallan ja varkauden aiheuttamia kuluja. Saat myös apua, jos autosi jää tien reunaan.

Peruskasko

Peruskasko on järkevä valinta autolle, jolla alkaa olla vuosia ja kilometrejä mittarissa. Peruskasko korvaa vahinkoja, jos ajoneuvo törmää tai suistuu tieltä. Peruskaskosta saat myös turvaa luonnonilmiöiden varalle, esimerkiksi jos puu kaatuu auton päälle myrskyn seurauksena.

Laaja kasko

Uudelle autolle kannattaa aina valita kattava vakuutus. Pysäköintiturva korvaa toisen osapuolen ajoneuvollesi aiheuttamat kolhut, vaikka tekijä jäisi tuntemattomaksi. Lasivakuutus taas korvaa tuulilasille aiheutuneita vahinkoja esimerkiksi kiveniskemästä.

Loistokasko

Loistokasko takaa parhaan mahdollisen turvan autollesi. Saat myös aina sijaisauton käyttöösi, jos autosi joutuu korjaukseen henkilöautolle sattuneen kaskovahingon takia.

Vakuutusten tarkan sisällön näet autovakuutuksen tuoteselosteesta (pdf).

Hae hinta ja ostaAutovakuutusten vertailu

Valitse henkilöautollesi sopivin kaskovakuutus oman tarpeesi mukaan. LähiTapiolasta saat kaskovakuutukset myös muille autoille ja ajoneuvoille. Autovakuutusten kilpailutus ja vertailu kannattaa, niin löydät autollesi parhaimman vakuutuksen. Halvin autovakuutus ei aina ole paras - vakuutusta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mitä vakuutus korvaa vahingon sattuessa.

  Loistokasko Laaja kasko Peruskasko Osakasko

Laajan sijaisautovakuutuksen turvin saat käyttöön sijaisauton, kun oma auto on korjattavana matkan keskeyttävän teknisen vian tai vakuutuksesta korvattavan kaskovahingon takia. Sijaisautona korvataan vastaava, enintään C-kokoluokan henkilöauto tai enintään 9m3 pakettiauto.

Laaja sijaisautovakuutus, sisältyy Laaja sijaisautovakuutus, ei sisälly Laaja sijaisautovakuutus, ei sisälly Laaja sijaisautovakuutus, ei sisälly

Pysäköintivakuutus korvaa pysäköidylle ajoneuvollesi tuntemattomaksi jääneen toisen moottoriajoneuvon aiheuttaman vahingon.

Pysäköintivakuutus, sisältyy Pysäköintivakuutus, sisältyy Pysäköintivakuutus, ei sisälly Pysäköintivakuutus, ei sisälly

Lasivakuutus korvaa vauriot, jotka aiheutuvat suoraan ulkoapäin ikkunalasiin osuneesta iskusta. Esimerkiksi kivi sinkoutuu tuulilasiin ja rikkoo sen.

Lasivakuutus, sisältyy Lasivakuutus, sisältyy Lasivakuutus, ei sisälly Voit valita henkilöautolle

Lunastusetuvakuutuksesta maksetaan lisäkorvausta ajoneuvon käyvän arvon lisäksi, kun korvauksen edellytykset täyttyvät.

Lunastusetuvakuutus, sisältyy Lunastusetuvakuutus, sisältyy Lunastusetuvakuutus, ei sisälly Lunastusetuvakuutus, ei sisälly

Bonusturva varmistaa, että bonukset eivät laske, vaikka kolari sattuisi. Ansaitset bonusturvan vahingottomalla ajolla.

Bonusturva, sisältyy Bonusturva, sisältyy Bonusturva, ei sisälly Bonusturva, ei sisälly

Kolarointivakuutus eli törmäysvakuutus korvaa vahingot, jos ajoneuvo törmää, suistuu tieltä, kaatuu tai putoaa.

Kolarointivakuutus, sisältyy Kolarointivakuutus, sisältyy Kolarointivakuutus, sisältyy Kolarointivakuutus, ei sisälly

Luonnonilmiövakuutus korvaa, jos myrsky kaataa puun ajoneuvon päälle, raesade vahingoittaa ajoneuvon ulkopintoja tai kun tulvaveden nousu tai myrskyn irrottama esine aiheuttaa vahinkoa pysähtyneelle ajoneuvolle.

Luonnonilmiövakuutus, sisältyy Luonnonilmiövakuutus, sisältyy Luonnonilmiövakuutus, sisältyy Luonnonilmiövakuutus, ei sisälly

Eläintörmäysvakuutus korvaa, jos ajoneuvo törmää muuhun eläimeen kun hirvieläimeen. Väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolarointivakuutuksesta.

Eläintörmäysvakuutus, sisältyy Eläintörmäysvakuutus, sisältyy Eläintörmäysvakuutus, sisältyy Eläintörmäysvakuutus, sisältyy

Hirvivahinkovakuutus korvaa, jos ajoneuvo törmää hirven, poron, kauriin tai peuran kanssa. Väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolarointivakuutuksesta.

Hirvivahinkovakuutus, sisältyy Hirvivahinkovakuutus, sisältyy Hirvivahinkovakuutus, sisältyy Hirvivahinkovakuutus, sisältyy

Palovakuutus korvaa irtipäässeen tulen tai ajoneuvon suoraan osuneen salamaniskun aiheuttamat vahingot.

Palovakuutus, sisältyy Palovakuutus, sisältyy Palovakuutus, sisältyy Palovakuutus, sisältyy

Varkausvakuutus korvaa ajoneuvon, jos se varastetaan. Vakuutus korvaa myös ajoneuvon vauriot, jos se vahingoittuu varkauden, luvattoman käytön tai näiden yrityksen yhteydessä. Korvaus maksetaan, jos ajoneuvo on ollut lukittuna tai lukitussa tilassa. Varkaus pitää aina ilmoittaa poliisille.

Varkausvakuutus, sisältyy Varkausvakuutus, sisältyy Varkausvakuutus, sisältyy Varkausvakuutus, sisältyy

Ilkivaltavakuutus korvaa tahallisesta vahingonteosta aiheutuneita vahinkoja. Ilkivallasta on tehtävä rikosilmoitus. Toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa ei korvata ilkivaltavakuutuksesta.

Ilkivaltavakuutus, sisältyy Ilkivaltavakuutus, sisältyy Ilkivaltavakuutus, sisältyy Ilkivaltavakuutus, sisältyy

Ulkomaan vastuuvakuutus täydentää liikennevakuutusta. Jos ajoneuvon omistaja, haltija tai kuljettaja joutuu ulkomailla korvaamaan toiselle liikenteessä aiheuttamansa esine- tai henkilövahingon, korvausta voi hakea Ulkomaan vastuuvakuutuksesta.

Ulkomaan vastuuvakuutus, sisältyy Ulkomaan vastuuvakuutus, sisältyy Ulkomaan vastuuvakuutus, sisältyy Ulkomaan vastuuvakuutus, sisältyy

Oikeusturvavakuutus korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja ajoneuvon omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Oikeusturvavakuutus, sisältyy Oikeusturvavakuutus, sisältyy Oikeusturvavakuutus, sisältyy Oikeusturvavakuutus, sisältyy

Autopalveluvakuutus korvaa matkan keskeytymisestä aiheutuneita kuluja. Korvausta maksetaan, jos ajoneuvoon tulee esimerkiksi tekninen vika. Korvattavia kuluja ovat muun muassa ajoneuvon nostaminen tielle ja kuljettaminen lähimpään korjaamoon sekä matkakustannukset kotiin.

Autopalveluvakuutus, sisältyy Autopalveluvakuutus, sisältyy Autopalveluvakuutus, sisältyy Autopalveluvakuutus, sisältyy

Rahoitusvakuutus liitetään kaskoon, jos ajoneuvon omistajana on rahoitusyhtiö tai autoliike tai ajoneuvo on leasingvuokrattu. Rahoitusvakuutuksesta voidaan korvata ajoneuvon menettäminen tai vaurioituminen ajoneuvon omistajalle, jos korvaus muuten evättäisiin tai sitä kohtuullistettaisiin.

Rahoitusvakuutus, sisältyy Rahoitusvakuutus, sisältyy Rahoitusvakuutus, sisältyy Rahoitusvakuutus, ei sisälly

Kuluturvasta maksetaan 20 euroa päivässä enintään 14 päivän ajan. Tämän summan on tarkoitus kattaa kaskovahingosta koituvia kuluja, kuten puhelinkuluja tai julkisen liikenteen matkakuluja.

+ Kuluturva (valinnainen lisäturva), sisältyy + Kuluturva (valinnainen lisäturva), sisältyy + Kuluturva (valinnainen lisäturva), sisältyy + Kuluturva (valinnainen lisäturva), ei sisälly

Keskeytysvakuutuksesta maksetaan korvausta ajalta, jolloin ajoneuvoa korjataan kolarointi-, hirvivahinko-, luonnonilmiö-, palo-, ilkivalta- tai varkausvakuutuksesta korvattavan vahingon takia.

+ Keskeytysvakuutus (valinnainen lisäturva), ei sisälly + Keskeytysvakuutus (valinnainen lisäturva), sisältyy + Keskeytysvakuutus (valinnainen lisäturva), ei sisälly + Keskeytysvakuutus (valinnainen lisäturva), ei sisälly


Näin syntyy paras autovakuutuksen bonus

LähiTapiolan liikennebonus voi olla jopa 80%. Loistokaskoon ja Laajaan kaskoon saat myös Bonusturvan, joka varmistaa, että bonukset eivät laske kolarin sattuessa.

Bonuksen laskennassa hyödynnetään kaikkien vakuuttamiesi autojen historiatiedot eikä bonusta enää tarvitse siirtää autolta toiselle.

Vahingottomalla ajolla saat aina parhaan bonuksen kaikkiin autoihisi kun vakuutukset ovat saman henkilön nimissä.

LähiTapiolan täysi bonus on yksi Suomen korkeimmista bonuksista.

Uudistettu bonusturva on henkilökohtainen ja sen ansiosta vahinko ei alenna yhdenkään autosi bonusta. Saat henkilökohtaisen bonusturvan voimaan heti, kun bonuksesi on noussut 80 prosenttiin.

Jos olet ajanut 2 vuotta vahingotta, saat LähiTapiolan palkintobonusta + 5% nykyisen bonuksesi päälle. Etu kertautuu
eli aina jokaiselta 2 vuodelta saat ylimääräiset +5 %.

Bonus alenee yhdestä vahingosta vain -15 %. Lisäksi jos jollekin autoista sattuu vahinko, bonus laskee vain yhdessä autossa – ei siis kaikissa autoissasi.

Huomioimme nuoret kuljettajat ja henkilöt joilla ei ole aiempaa vahinko- tai ajohistoriaa reilulla lähtöbonuksella joka on kaikille aina vähintään 25 %.

LähiTapiolan bonusedut saatavilla kaikkien autojen vakuutuksiin – henkilö-, paketti-, kuorma-, linja-, erikois- ja matkailuautoille.

Lue lisää liikenne- ja kaskovakuutuksen bonuksesta.Usein kysyttyä autovakuutuksesta

Vakuutuksen ostaminen

LähiTapiolan autovakuutus on Suomen suosituin Traficomin ajoneuvotilaston mukaan. Saat autollesi Suomen suosituimman autovakuutuksen helposti ja nopeasti verkosta.

Jos autosi on jo vakuutettu toisessa yhtiössä, voit vaihtaa yhtiötä koska tahansa helposti ja nopeasti. Voit ostaa autovakuutuksen verkkosivuiltamme. Hoidamme vakuutuksen irtisanomisen edellisestä yhtiöstä ja ilmoituksen Traficomin ajoneuvorekisteriin.

Voit ostaa vakuutuksen verkkokaupastamme, ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme tai paikalliseen toimistoomme. Myös käytännössä kaikki suomalaiset autoliikkeet ja katsastusasemat myyvät vakuutuksiamme.

Hintoja voit kokeilla ja laskea laskurillamme heti kun sinulla on rekisterinumero tiedossa. Voit siis miettiä vakuutusta jo tulevaan autoosi, vaikket sitä olisi vielä ostanut.

Ajoneuvon liikennevakuutus tulee ottaa aina seitsemän päivän kuluessa ajoneuvon omistus- tai hallintaoikeuden siirtymisestä. Jos liikennevakuutuksen ottaminen on laiminlyöty määräajassa, Liikennevakuutuskeskus perii ajoneuvon omistajalta tai haltijalta korotettua vakuutusmaksua.

Vakuutuksenottaja voi olla vain ajoneuvon omistaja tai haltija. Haltijalla tarkoitetaan ajoneuvon pääasiallista käyttäjää, kun tämä on joku muu henkilö kuin ajoneuvon omistaja. Esimerkiksi autoa pääasiallisesti käyttävä perheen jäsen tulee merkitä vakuutukselle, että ajoneuvorekisteriin haltijana, mikäli auto on tämän henkilön käytössä yli 30 päivän ajan.

Voit vaihtaa vakuutusyhtiötä koska vain. Ilmoitamme ajoneuvon omistajalle automaattisesti vakuutusyhtiön vaihtumisesta ja päivitämme tiedot automaattisesti myös ajoneuvorekisteriin (Traficomiin).

Myös rekisteröimättömälle ajoneuvolle on otettava liikennevakuutus, jos sitä käytetään liikenteessä. Liikenteellä tarkoitetaan myös tieliikenteen ulkopuolella ajamista, kuten metsässä, piha-alueilla, jäällä tai pellolla. Ja voi vahinko sattua sielläkin, joten vakuutusturva kannattaa pitää kunnossa.

Hinnoittelu, bonukset ja alennukset

Autovakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi itse auto, sen käyttö, ansaittu bonus ja vakuutuksenottajan tiedot. Autovakuutukseen kuuluu kasko ja liikennevakuutus. Kaskovakuutuksen laajuuden voit valita oman tarpeesi ja tilanteesi mukaan. Autovakuutusten kilpailutus ja vertailu kannattaa, sillä näin löydät itsellesi parhaimman vakuutuksen. Halvin autovakuutus ei aina ole järkevin vaihtoehto. Suosittelemme vakuutusten sisällön vertailua ja huomioimaan erityisesti, mitä vakuutus korvaa vahinkotilanteessa.

Keskittämällä asiointia LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta vakuutusmaksuista 8 %, 13 % tai jopa 17 %. Omaedun lisäksi saat LähiTapiolan autovakuutuksesta ainoana Suomessa S-ryhmän bonusta, jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Liikennevakuutuksen bonus on enimmillään 80 % ja se on yksi Suomen korkeimmista bonuksista. Bonus muodostuu henkilökohtaisen ajohistorian perusteella. Bonuksen laskennassa hyödynnetään kaikkien vakuuttamiesi autojen historiatiedot eikä bonusta enää tarvitse siirtää autolta toiselle. Tutustu bonukseen tarkemmin täällä.

Kyllä voidaan. Tällöin bonuksien laskennassa huomioidaan samassa taloudessa asuvan puolisosi, avopuolisosi tai kanssasi rekisteröidyssä parisuhteessa asuvan henkilön vakuutus- ja vahinkohistoria. Edun hyödyntämiseksi ole yhteydessä vakuutuspalveluumme.

LähiTapiolan autovakuutus on ainoa Suomessa josta voit saada S-ryhmän bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Autovakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi itse auto, sen käyttö ja vakuutuksenottajan tiedot. Hintaan vaikuttavaa siis esimerkiksi auton merkki ja malli, moottorin teho sekä vakuutuksenottajan ikä ja kotipaikka. Myös kerryttämäsi bonus vaikuttaa autovakuutuksen hintaan.

Liikennekäytöstäpoisto

Ajoneuvorekisterissä olevalla ajoneuvolla on aina oltava liikennevakuutus. Jos et käytä ajoneuvoasi lainkaan, voit tehdä sille liikennekäytöstä poiston. Vakuutusmaksua palautetaan pääsääntöisesti niistä turvista jotka eivät ole voimassa poiston aikana. Osa tuotteistamme on rakennettu niin että maksua ei poiston ajalta palauteta, sillä tämä on jo huomioitu edullisempana hintatasona eikä sinun siis ole tarvetta tehdä poistoa ylipäätään.

Liikennekäytöstäpoisto ja liikennekäyttöönotto on helppo tehdä verkkopalvelumme kautta, ja tällöin ilmoitamme tiedon puolestasi myös Traficomiin. Jos teet muutoksen Omatrafissa tai muussa paikassa kuten katsastusasemalla niin saamme tiedon siitä Traficomin kautta. Lue lisää liikennekäytöstäpoistosta.

Vakuutuksen irtisanominen

Kyllä vakuutuksesi päättyy automaattisesti. Saamme tiedon auton myynnistä tai vakuutusyhtiön vaihtumisesta Traficomista. Jos sinulla on avoin lasku, niin lähetämme muutoksen jälkeen korvaavan laskun. Jos olet jo ehtinyt maksaa laskun, niin palautamme ylimääräisen vakuutusmaksun tilillesi.


Katso myös: