Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Lasivakuutus

Lasivakuutus eli tuulilasivakuutus korvaa autosi ikkunalasiin sattuneen vaurion ulkopäin tulleesta iskusta. Lasivakuutus kuuluu kattavimpaan kaskovakuutukseemme Loistokaskoon sekä Laajaan kaskoon. Lisäksi voit liittää lasivakuutuksen henkilöautojen Osakaskoon. Jos sinulla on jo henkilöauton Osakasko ja haluat liittää siihen lasivakuutuksen, voit tehdä sen lähettämällä viestin verkkopalvelussa tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Mikä on lasivakuutus

Lasivakuutus on auton tuulilasivakuutus, joka korvaa auton ikkunalasin vauriot suoraan ulkopäin osuneesta iskusta. Esim. tilanteessa, jossa kivi sinkoutuu tuulilasiin ja rikkoo sen. Tuulilasivakuutus kannattaa, sillä rikkinäinen tuulilasi on turvallisuusriski, sillä se voi häiritä kuljettajan näkyvyyttä. Tuulilasin vaurio on hyvä paikata heti lasiliikkeessä, jotta halkeamia voidaan välttää. Jos rikkoutunut kohta pääsee halkeamaan, voidaan koko tuulilasi joutua vaihtamaan. Tällaisessa tilanteessa kustannukset uusien autojen kohdalla voivat nousta jopa yli 1 000 €.

Usein kysyttyä

LähiTapiolan lasivakuutus on tuulilasivakuutus, joka korvaa vauriot auton tuulilasille suoraan ulkoapäin osuneesta iskusta. Tyypillisiä vahinkoja auton tuulilasille ovat iskemät, jotka aiheutuvat irtokiven tai irronneen nastan iskusta suoraan auton ikkunalasiin. Lasivakuutus korvaa lisäksi ovien lasit ja takalasin sekä kattolasin, jos vaurio on aiheutunut ulkoisesta iskusta.

Lasivakuutus sisältyy LähiTapiolan Loistokasko kaskovakuutukseen.
Myös henkilöautojen Osakaskoon on mahdollista liittää lasivakuutus.
Autovakuutuksen hinta muodostuu muutamasta eri tekijästä. Autovakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi itse auto, sen käyttö, ansaittu bonus ja vakuutuksenottajan tiedot. Lue lisää autovakuutuksesta.

Voit kysyä lasivakuutuksen hintaa lähettämällä viestin verkkopalvelussamme.

Tuulilasin korjaus voidaan pääsääntöisesti tehdä kumppanikorjaamoillamme ilman erillisen vahinkoilmoituksen tekemistä. Tällöin kumppanikorjaamo laskuttaa suoraan LähiTapiolaa. Voit varata ajan ja viedä autosi suoraan liikkeeseen vahingon sattuessa. Sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä meihin ennen lasiliikkeeseen menoa. Lasiliike varmistaa, että vakuutuksesi on voimassa ja lähettää sitten laskun meille. Maksat vain mahdollisen omavastuun, jos tuulilasi joudutaan vaihtamaan. Tuulilasin vaurion korjaus onnistuu usein jo samana päivänä. Siirry etsimään kumppanikorjaamo.

Omalla ajotavalla voi jonkin verran ehkäistä tuulilasivahinkoja. Edellä ajavaan kannattaa pitää riittävästi etäisyyttä, jolloin nastoja ja kiviä ei lentele lasiin niin herkästi. Jos tuulilasiin tulee iskemä, sen ympäristö on hyvä puhdistaa sekä laittaa rikkoutuneen kohdan päälle lasitarra tai teippi, jotta iskemään ei pääse likaa. Itse vauriokohtaa ei kannata puhdistaa, jotta likaa tai vettä ei pääse iskemään. Vauriokohdan korjaus voi vaikeutua, jos sinne pääsee likaa, vettä tai tuulilasinpesunestettä. Myös lämpötilanvaihtelut voivat aiheuttaa halkeaman leviäimisen. Yleensä tuulilasiin tullut iskemä voidaan paikata korjaamolla.

Tuulilasin vaihtaminen tai korjaaminen ulkoisesta iskusta syntyneestä vauriosta ei korota vakuutusmaksujasi eikä alenna vakuutuksesi bonusta, jos LähiTapiolan kaskovakuutukseesi sisältyy lasivakuutus. Lasivakuutus kuuluu LähiTapiolan Loistokaskoon.

Tuulilasin korjaamisessa ei ole omavastuuta. Jos tuulilasi vaihdetaan, tuulilasin vaihdon omavastuun voit nähdä vakuutuskirjaltasi tai verkkopalvelusta vakuutuksen tiedoista. Tyypillinen omavastuu tuulilasin vaihdossa on 200 euroa.

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyvät asiat verkossa.

Katso toimintaohjeet

Tilaamme sinulle hinauksen - Hätäpalvelu auttaa 24/7 Jos auto jätti tien varteen, soita meille numeroon 0800 04531. Tilaamme kaskovakuutetulle autollesi hinauksen, eikä sinun tarvitse tehdä erillistä vahinkoilmoitusta.