Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Autovakuutus

Autovakuutus eli kasko ja liikennevakuutus yhdessä korvaavat autollesi tai sen varusteille sattuneita vahinkoja sekä vastapuolen henkilö- ja esinevahinkoja. Liikennevakuutuksessamme vahingottomuus ja entistä paremmat bonusedut tuovat kokonaisuutena parhaan bonuksen. Olemme parantaneet autovakuutuksen kaskoja entisestään ja saat samalla rahalla kattavammat autovakuutukset. Lisäsimme Loisto- ja Laajaan kaskoon Pysäköintivakuutuksen – ilman lisämaksua.

Valitse Suomen suosituin autovakuutus

  • LähiTapiolan autovakuutus on Suomen suosituin (Traficom: Ajoneuvojen rekisteröintitilasto).
  • Ainoana Suomessa: S-ryhmän Bonusta autovakuutuksesta.
  • Entistä paremmat autovakuutukset samaan hintaan. Pysäköintivakuutus sisältyy nyt Laajaan ja Loistokaskoon ja eläintörmäysvakuutuksen kaikkiin kaskoihimme.
  • Bonusturva varmistaa, etteivät kolarin sattuessa autovakuutuksen bonukset laske. Tämä helposti tarkoittaa satojen eurojen säästöä. Autovakuutuksessa Bonusturva kuuluu liikennevakuutukseen, Loistokaskoon ja Laajaan kaskoon.
  • Liikennevakuutuksessa on nyt 80 %:n maksimibonus ja seitsemän muuta bonusetua. Saat samat liikennebonukset kaikille autoillesi. Bonuslaskurilla tarkistat oman liikennebonuksesi.

Tätä tarkoittaa kokonaisuutena paras liikennebonus

1. Bonus muodostuu henkilökohtaisen ajohistorian perusteella

Bonuksen laskennassa hyödynnetään kaikkien vakuuttamiesi autojen historiatiedot eikä bonusta enää tarvitse siirtää autolta toiselle.

2. Saat kakkos- ja kolmosautolle bonusta

Vahingottomalla ajolla saat aina parhaan bonuksen kaikkiin autoihisi kun vakuutukset ovat saman henkilön nimissä.

3. Maksimibonus nyt 80 %

LähiTapiolan täysi bonus on yksi Suomen korkeimmista bonuksista.

4. Henkilökohtainen bonusturva nyt kaikille autoillesi

Uudistettu bonusturva on nyt henkilökohtainen ja sen ansiosta vahinko ei alenna yhdenkään autosi bonusta. Saat henkilökohtaisen bonusturvan voimaan heti, kun bonuksesi on noussut 80 prosenttiin.

5. LähiTapiolan palkintobonusta vahingottomalla ajolla

Jos olet ajanut 2 vuotta vahingotta, saat LähiTapiolan palkintobonusta + 5% nykyisen bonuksesi päälle. Etu kertautuu
eli aina jokaiselta 2 vuodelta saat ylimääräiset +5 %.

6. Vahingon vaikutus vakuutusmaksuusi entistä maltillisempi

Bonus alenee vain -15 % kun se ennen aleni -20 %. Lisäksi jos jollekin autoista sattuu vahinko, bonus laskee vain yhdessä autossa – ei siis kaikissa autoissasi.

7. Lähtöbonus uuteen vakuutukseen jopa 25 %

Huomioimme nuoret kuljettajat ja henkilöt joilla ei ole aiempaa vahinko- tai ajohistoriaa reilulla lähtöbonuksella joka on kaikille aina vähintään 25 %.

8. Kaikkiin autoihisi samat edut

LähiTapiolan uudet bonusedut saatavilla kaikkien autojen uusiin vakuutuksiin – henkilö-, paketti-, kuorma-, linja-, erikois- ja matkailuautoille.

Autovakuutusten vertailu - mitä eri kaskot korvaavat?

Autovakuutukseen kuuluu kasko ja liikennevakuutus. Kaskovakuutuksen laajuuden voit valita oman tarpeesi ja tilanteesi mukaan. Autovakuutusten kilpailutus ja vertailu kannattaa, sillä näin löydät itsellesi parhaimman vakuutuksen. Halvin autovakuutus ei aina ole järkevin vaihtoehto. Suosittelemme vakuutusten sisällön vertailua ja huomioimaan erityisesti, mitä vakuutus korvaa vahinkotilanteessa.

 

Loistokasko

Laaja kasko

Peruskasko

Osakasko

Laaja sijaisautovakuutus

Laajan sijaisautovakuutuksen turvin saat käyttöön sijaisauton, kun oma auto on korjattavana matkan keskeyttävän teknisen vian tai vakuutuksesta korvattavan kaskovahingon takia. Sijaisautona korvataan vastaava, enintään C-kokoluokan henkilöauto tai enintään 9m3 pakettiauto.

Pysäköintivakuutus

Pysäköintivakuutus korvaa pysäköidylle ajoneuvollesi tuntemattomaksi jääneen toisen moottoriajoneuvon aiheuttaman vahingon.

Lasivakuutus

Lasivakuutus korvaa vauriot, jotka aiheutuvat suoraan ulkoapäin ikkunalasiin osuneesta iskusta. Esimerkiksi kivi sinkoutuu tuulilasiin ja rikkoo sen.

Lunastusetuvakuutus

Lunastusetuvakuutuksesta maksetaan lisäkorvausta ajoneuvon käyvän arvon lisäksi, kun korvauksen edellytykset täyttyvät.

Bonusturva

Bonusturva varmistaa, että bonukset eivät laske, vaikka kolari sattuisi. Ansaitset bonusturvan vahingottomalla ajolla.

Kolarointivakuutus

Kolarointivakuutus eli törmäysvakuutus korvaa vahingot, jos ajoneuvo törmää, suistuu tieltä, kaatuu tai putoaa.

Luonnonilmiövakuutus

Luonnonilmiövakuutus korvaa, jos myrsky kaataa puun ajoneuvon päälle, raesade vahingoittaa ajoneuvon ulkopintoja tai kun tulvaveden nousu tai myrskyn irrottama esine aiheuttaa vahinkoa pysähtyneelle ajoneuvolle.

Eläintörmäysvakuutus

Eläintörmäysvakuutus korvaa, jos ajoneuvo törmää muuhun eläimeen kun hirvieläimeen. Väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolarointivakuutuksesta.

Hirvivahinkovakuutus

Hirvivahinkovakuutus korvaa, jos ajoneuvo törmää hirven, poron, kauriin tai peuran kanssa. Väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolarointivakuutuksesta.

Palovakuutus

Palovakuutus korvaa irtipäässeen tulen tai ajoneuvon suoraan osuneen salamaniskun aiheuttamat vahingot.

Varkausvakuutus

Varkausvakuutus korvaa ajoneuvon, jos se varastetaan. Vakuutus korvaa myös ajoneuvon vauriot, jos se vahingoittuu varkauden, luvattoman käytön tai näiden yrityksen yhteydessä. Korvaus maksetaan, jos ajoneuvo on ollut lukittuna tai lukitussa tilassa. Varkaus pitää aina ilmoittaa poliisille.

Ilkivaltavakuutus

Ilkivaltavakuutus korvaa tahallisesta vahingonteosta aiheutuneita vahinkoja. Ilkivallasta on tehtävä rikosilmoitus. Toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa ei korvata ilkivaltavakuutuksesta.

Ulkomaan vastuuvakuutus

Ulkomaan vastuuvakuutus täydentää liikennevakuutusta. Jos ajoneuvon omistaja, haltija tai kuljettaja joutuu ulkomailla korvaamaan toiselle liikenteessä aiheuttamansa esine- tai henkilövahingon, korvausta voi hakea Ulkomaan vastuuvakuutuksesta.

Oikeusturvavakuutus

Oikeusturvavakuutus korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja ajoneuvon omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Autopalveluvakuutus

Autopalveluvakuutus korvaa matkan keskeytymisestä aiheutuneita kuluja. Korvausta maksetaan, jos ajoneuvoon tulee esimerkiksi tekninen vika. Korvattavia kuluja ovat muun muassa ajoneuvon nostaminen tielle ja kuljettaminen lähimpään korjaamoon sekä matkakustannukset kotiin.

Rahoitusvakuutus

Rahoitusvakuutus liitetään kaskoon, jos ajoneuvon omistajana on rahoitusyhtiö tai autoliike tai ajoneuvo on leasingvuokrattu. Rahoitusvakuutuksesta voidaan korvata ajoneuvon menettäminen tai vaurioituminen ajoneuvon omistajalle, jos korvaus muuten evättäisiin tai sitä kohtuullistettaisiin.

+ Kuluturva (valinnainen lisäturva)

Kuluturvasta maksetaan 20 euroa päivässä enintään 14 päivän ajan. Tämän summan on tarkoitus kattaa kaskovahingosta koituvia kuluja, kuten puhelinkuluja tai julkisen liikenteen matkakuluja.

+ Keskeytysvakuutus (valinnainen lisäturva)

Keskeytysvakuutuksesta maksetaan korvausta ajalta, jolloin ajoneuvoa korjataan kolarointi-, hirvivahinko-, luonnonilmiö-, palo-, ilkivalta- tai varkausvakuutuksesta korvattavan vahingon takia.

Millainen autovakuutus sopii minun autolleni?

Loistokasko

Kun otat autoosi Loistokaskon, voit ajaa turvallisin mielin, sillä tämä vakuutus takaa sinulle parhaimman mahdollisen turvan. Kaikkien Laajan kaskon vakuutusten lisäksi Loistokasko takaa sijaisauton käyttöösi, jos autosi on korjauksessa kaskovahingon tai matkan keskeytymisen takia.

Laaja kasko

Laaja kasko on hyvä valinta uudelle tai uudehkolle autolle. Se on nimensä mukaisesti laajempi versio Peruskaskosta, joka tuo lisäturvaa tuulilasille, lunastusetuun, bonuksiin ja pysäköintiin. Pysäköintivakuutus korvaa toisen osapuolen ajoneuvollesi aiheuttamat kolhut, vaikka tekijä jäisi tuntemattomaksi. Lasivakuutus taas korvaa tuulilasille aiheutuneita vahinkoja esimerkiksi kiveniskemästä.

Peruskasko

Peruskasko on järkevä valinta jo hieman vanhemmalle autolle, jolla alkaa olla kilometrejä mittarissa. Se sisältää kolarointivakuutuksen, joka korvaa vahingot, jos ajoneuvo törmää tai esimerkiksi suistuu tieltä. Luonnonilmiövakuutus korvaa myrskyn aiheuttamat vahingot, kuten puun kaatumisen auton päälle.

Osakasko

Suosittelemme Osakaskoa, jos haluat kattaa vain tiettyjä riskejä ja auton myyntiarvo on alhainen. Vaikka Osakasko ei ole niin kattava kuin muut kaskovaihtoehdot, saat Osakaskolla kuitenkin laajempaa turvaa kuin pelkällä liikennevakuutuksella. Autopalveluvakuutus auttaa, jos vanhakin auto jää tien reunaan. Osakasko korvaa pääosin riskejä, joihin et voi monesti itse vaikuttaa, kuten eläinkolarin, tulipalon, ilkivallan ja varkauden aiheuttamia kuluja.

Vakuutusten tarkan sisällön näet autovakuutuksen tuoteselosteesta (pdf).

Autopalveluvakuutuksesta ja Hätäpalvelusta apua, jos matka katkeaa

Kaikkiin henkilö- ja pakettiautojen kaskoihin sisältyvä autopalveluvakuutus tuo turvaa matkantekoon. Tien päällä voi sattua yllättäviä tilanteita. Jos et kaskovahingon tai teknisen vian takia pysty jatkamaan matkaa, voit tilata hinauksen suoraan yhteistyökumppaniltamme. Hinauksen lisäksi korvattavia kuluja ovat esimerkiksi ajoneuvon nostaminen tielle ja matkakustannukset kotiin. Saat tarvittaessa apua 24 h/vrk myös LähiTapiolan Hätäpalvelusta 0800 0 4531. Laajin kaskovakuutus Loistokasko sisältää sijaisautovakuutuksen, joka takaa matkan jatkumisen ongelmatilanteesta huolimatta.

Yrityksen autovakuutukset

LähiTapiolalta saat vakuutuksen myös yrityksesi ajoneuvoille, kuten kuorma-autolle, kevytkuorma-autolle, pakettiautolle tai taksille. Voit vakuuttaa myös traktorin, peräkärryn tai vaikka limusiinin! Saat meiltä lakisääteisen liikennevakuutuksen ja yrityksellesi räätälöidyn kaskovakuutuksen, oli yrityksesi koko mikä tahansa. Kaikkien vakuuttamiesi ajoneuvojen tiedot löytyvät kätevästi yhdestä sopimuksesta, joka helpottaa vakuutusten hallinnointia. Lue lisää yritysten ajoneuvovakuutuksista täältä.

Auton rekisteröinti vakuutuksen oston yhteydessä

Auton rekisteröinti onnistuu helposti vakuutuksen oston yhteydessä. Jos ostat auton yksityiseltä myyjältä, tarvitset auton myyjältä varmenteen rekisteröintiä varten. Jos ostat ajoneuvon autoliikkeestä, hoitaa liike sekä vakuuttamisen että rekisteröinnin puolestasi. Lue täältä lisää auton rekisteröinnistä.


LähiTapiolan asiakkaana säästät autovakuutusten maksuissaKatso myös: