Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Sijoitusvakuutuksesi

Onneksi olkoon! Olet tehnyt hyvän päätöksen alkaa kerryttää säästöjä sijoitusvakuutuksen avulla. Tälle sivulle on koottu vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, kuten kuinka tehdä sopimukseen muutoksia ja kuinka tehdä lisäsijoituksia. Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme, jos sinulla herää jotain kysyttävää puh. 09 453 8500 ma - pe kello 9 - 17

Usein kysyttyä vakuutussäästämisestä

Voit lukea lisää sijoitusvakuutuksen verotuksesta täältä. Sijoitusvakuutuksen ajantasainen verotuskohtelu on myös kuvattu sopimuksesi tuoteselosteella. Huomioithan kuitenkin, että lainsäädäntö ja verotuskäytäntö saattavat muuttua tulevaisuudessa.

Voit valita sijoitusvakuutuksen sijoituskohteet monipuolisesta valikoimasta. Valitsemalla yhden tai useamman sijoituskohteen voit rakentaa vakuutussopimuksen sisällä tavoitteitasi ja kokemustasi vastaavan ratkaisun. Valikoimassamme on

 • Laajan hajautuksen sijoitussalkkuja, joiden kautta ulottuvillasi on kattavasti sijoituskohteita, jotka ovat yleensä vain suuren sijoittajan ulottuvilla.

 • Kotimarkkinapainoitteisia sijoitussalkkuja, jotka hyödyntävät alue- ja yhtiökohtaista paikallistuntemustamme ja tarjoavat hajautusta ammattitaidolla Suomeen, Pohjoismaihin ja Eurooppaan.

 • Aktiivisesti hoidetut strategiasalkkuja, joiden varat sijoitetaan kustannustehokkaasti globaaleille osake- ja korkomarkkinoille.

 • Korko- yhdistelmä- ja osakerahastoja eri tuotto-ja riskitasoille LähiTapiolalta ja Seligson & Co:lta.

Jos haluat henkilökohtaista neuvontaa, me autamme sinua. Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme 09 453 8500 ma - pe kello 9 - 17. Voit myös olla yhteydessä paikalliseen sijoitusasiantuntijaan, joiden yhteystiedot löydät täältä.

Vakuutuksen vuosittainen hoitokulu vaihtelee säästösumman mukaan 0,5 ja 0,2 prosentin välillä:

 • 0,5 % 100 000 euroon asti

 • 0,3 % 100 000 euron ylittävältä osalta

 • 0,2 % 2 000 000 euron ylittävältä osalta.

Sijoituskohteista perittävät kulut on kuvattu sijoituskohdekohtaisissa säännöissä ja avaintietoesitteissä.

Voit nostaa säästöjä sopimukseltasi milloin tahansa sopimusaikana. Tiettyihin sijoituskohteisiin voi liittyä nostokuluja, joten tutustuthan tarkemmin sijoituskohdemateriaaleihin. Kolmannesta säästönnostosta alkaen perimme myös 28,99 euron (v. 2024) toimenpidemaksun. Sopimuksen irtisanomisesta ei peritä kulua. Huomioithan, että osittaisen noston jälkeen säästöön pitää jäädä vähintään 150 euroa.

Voit seurata sijoitustesi arvonkehitystä verkkopalvelussamme. Sijoitusvakuutusasiakkaana käytössäsi on varainhoidon verkkopalvelu, jonka lisäksi voit myös seurata sijoituksiasi vaivatta LähiTapiola Sijoitukset -mobiilisovelluksen kautta. Saat sovelluksen ladattua maksutta laitteesi sovelluskaupasta.

Katsoa sijoitussalkkujen tai rahastojen arvonkehitystä avoimilta verkkosivuiltamme kirjautumatta verkkopalveluun. Tutustu sijoitussalkkujen arvonkehitykseen ja rahastojen arvonkehitykseen.

Vakuutuksenottajana saat vuosittain vuositiedotteen, joka sisältää tiedot vakuutuksestasi ja siinä tapahtuneista muutoksista kuluneen vuoden ajalta. Vuositiedotteelta näet mm. säästöjesi määrän, maksamasi maksut ja sopimukseen tehdyt muutokset.

Sijoituskohteisiin liittämäsi vakuutussäästön määrä seuraa valitsemiesi sijoituskohteiden arvonkehitystä. Sinun on hyvä seurata sopimuksesi arvonkehitystä säännöllisesti. Huomioithan, että kun säästöaika on pitkä, arvonvaihtelut ovat tavallisia.

Sijoitussuunnitelman muutos

Sijoitussuunnitelmassa määrittelet, mihin sijoituskohteisiin sopimukseen tekemäsi sijoitukset kohdistuvat. Usein sijoitussuunnitelma tehdään sopimuksen teon yhteydessä, mutta sen voi tehdä ja sitä voi muuttaa myös verkkopalvelussa jälkeenpäin.

Sijoitussuunnitelmassa valitset sijoituskohteet LähiTapiolan tarjoamista vaihtoehdoista ja jako-osuudet (vähintään 10 %), joiden mukaan kohdistamme sinulle maksetut maksut valitsemiisi sijoituskohteisiin. Jos muutat sijoitussuunnitelmaasi, uutta sijoitussuunnitelmaa sovelletaan tuleviin maksuihin.

Näin voit muuttaa sijoitussuunnitelmaasi:

 1. 1.
 2. 2.

  Mene Vakuutukset-välilehdelle.

 3. 3.

  Klikkaa Lue lisää -painiketta sijoitusvakuutuksesi kohdalla.

 4. 4.

  Klikkaa Muuta sijoitussuunnitelmaa -painiketta.

 5. 5.

  Valitse haluamasi sijoituskohteet.

 6. 6.

  Anna prosenttiosuudet, joilla tahdot jakaa tulevat maksut sijoituskohteisiin.

 7. 7.

  Tarkista ja hyväksy sijoitussuunnitelman muutos.

Säästönsiirto toiseen sijoituskohteeseen

Säästönsiirto tarkoittaa jo kertyneiden säästöjen siirtämistä toiseen sijoituskohteeseen.
Näin siirrät kertyneitä säästöjä uuteen sijoituskohteeseen:

 1. 1.
 2. 2.

  Mene Vakuutukset-välilehdelle.

 3. 3.

  Klikkaa Lue lisää -painiketta sijoitusvakuutuksesi kohdalla.

 4. 4.

  Klikkaa Tee säästönsiirto -painiketta.

 5. 5.

  Kirjoita Nostettava osuus -kenttään prosenttiosuus, jonka haluat siirtää uuteen säästökohteeseen.

 6. 6.

  Valitse sijoituskohteet, joihin haluat säästöjä siirtää.

 7. 7.

  Tarkista ja hyväksy säästönsiirto.

Maksusuunnitelman muutos

Vakuutussopimusta tehtäessä sovit maksusuunnitelmasta, jossa määrittelet, teetkö suuremman kertasijoituksen vai haluatko säästää pienemmän summan kuukausittain. Voit muuttaa maksusuunnitelmaa verkkopalvelussamme seuraavasti.

 1. 1.
 2. 2.

  Mene Vakuutukset-välilehdelle.

 3. 3.

  Klikkaa Lue lisää -painiketta sijoitusvakuutuksesi kohdalla.

 4. 4.

  Klikkaa Muuta maksusuunnitelmaa -painiketta.

 5. 5.

  Kirjoita Vuosimaksu-kenttään se summa, jonka haluat yhteensä vuodessa sijoittaa.

 6. 6.

  Valitse Maksutapa-kenttään kuinka monessa erässä haluat tehdä sijoitukset.

 7. 7.

  Valitse eräpäivä, jolloin haluat maksaa maksusuunnitelman mukaiset maksut sekä haluatko että maksusuunnitelmaa korotetaan vuosittain.

 8. 8.

  Tarkista ja hyväksy maksusuunnitelman muutos.

Voit tehdä sijoituksia haluamallasi tavalla säännöllisesti tai silloin tällöin. Suosittelemme säännöllistä säästämistä esimerkiksi kuukausittain maksusuunnitelman mukaisesti. Voit myös tehdä satunnaisia sijoituksia sopimukseesi Varainhoidon verkkopalvelussa. Tällöin ne kohdistuvat sopimukseesi sen hetkisen sijoitussuunnitelman mukaisesti.

Tutustu huolellisesti sijoituskohteen asiakasmateriaaleihin. Niistä saat tietoa sijoituskohteesta sekä sen riskeistä ja kuluista. Voit itse valita kohteet sijoitussuunnitelmaasi, mutta mikäli haluat apua sijoituskohteen valintaan, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme puh. 09 453 8500 ma - pe klo 9 - 17.

Voit tehdä osittaisia säästönnostoja henkilöasiakkaan verkkopalvelussamme.

Voit tehdä sopimuksestasi kaksi nostoa kalenterivuodessa ilman kuluja. Kolmannesta säästönnostosta alkaen perimme 27,65 € (v. 2023) toimenpidemaksun. Huomioithan, että osittaisen noston jälkeen säästöön pitää jäädä vähintään 150 €.

Kysymme nostoilmoituksen yhteydessä lainsäädännön edellyttämiä kysymyksiä, mm. säästönnoston syyn sekä pankkitilin numeroa, jonne säästöt maksetaan.

Sijoitusvakuutus sisältää henkivakuutuksen, jonka korvaus on säästöjesi suuruinen. Kuolintapauskorvauksena maksetaan sopimukseen kertyneen vakuutussäästön määrä valitsemallesi edunsaajalle, esimerkiksi kuolinpesälle. Voit myös määrätä sopimuksesi edunsaajaksi joko nimetyn henkilön tai antaa yleisen edunsaajamääräyksen. Edunsaajia voit myöhemmin muuttaa. Muutos tulee tehdä kirjallisesti. Ilmoituksen voi tehdä esim. henkilöasiakkaan verkkopalvelussa.

Voit irtisanoa sopimuksesi ilmoittamalla siitä kirjallisesti tai käyttämällä irtisanomislomaketta. Sopimuksen irtisanomisesta ei peritä kulua, mutta joihinkin sijoituskohteisiin saattaa liittyä nostokulu.

Sijoitusvakuutus

Sijoitusvakuutus on helppo vaihtoehto pitkäjänteiseen säästämiseen ja sijoittamiseen.

Lisää sijoitusvakuutuksesta