Vesivahinko

Äkillisestä putkivuodosta tai veden vuotaessa laitteesta on tärkeää pyrkiä nopeasti estämään veden vuotaminen rakenteisiin. Katkaise vedentulo pääsulusta. Kuivata irtovesi esimerkiksi pyyhkeillä. Pyydä tarvittaessa apua ammattilaisilta. Jos asut kerros- tai rivitalossa, ilmoita vesivahingosta isännöitsijälle tai huoltoyhtiölle.

Taloyhtiössä vastuu vahinkojen selvittämisestä ja korjaamisesta jakautuu taloyhtiön ja osakkaan välillä yhtiöjärjestyksen ja asunto-osakeyhtiölain mukaisesti. Jos kosteus on mennyt rakenteisiin asti, vaurioiden selvittämisestä ja korjaamisesta vastaa ensisijaisesti taloyhtiö.

Toimi näin

  1. Tee vahinkoilmoitus. Ota mahdollisuuksien mukaan kuvia vahingoittuneesta omaisuudesta. Varaa LähiTapiolalle mahdollisuus tarkastaa vahingot ennen korjauksen aloittamista.
  2. Kun olemme vastaanottaneet vahinkoilmoituksesi, ilmoitamme jatkotoimenpiteistä. Yleisesti vuotovahingon syy ja laajuus selvitetään kosteuskartoituksessa, jonka LähiTapiola tarvittaessa tilaa ja maksaa.
  3. LähiTapiola ottaa kantaa vahingon korvattavuuteen saatuaan tarvittavat tiedot vahingosta.
  4. Pyydä urakoitsijoilta korjaustarjoukset sekä verovelka- ja työeläkemaksutodistukset ja toimita ne LähiTapiolaan hyväksyttäväksi. Voit myös halutessasi jättää tarjousten pyytämisen LähiTapiolan hoidettavaksi ammattitaitoisilta yhteistyökumppaneilta, jolloin LähiTapiola huolehtii todistusten pyytämisestä. Työn tilaajana valvot korjaustyön etenemistä ja laatua.
  5. Jos joudut korvattavan vahingon vuoksi muuttamaan pois kotoa korjaustöiden ajaksi, irtaimistovakuutuksesta voidaan korvata ylimääräisiä kustannuksia enintään vuoden pituiselta ajalta. Asumiskustannuksista sovitaan etukäteen LähiTapiolan kanssa. Autamme mahdollisuuksien mukaan majoitusjärjestelyissä.

Ota yhteyttä tai ilmoita vahingosta