Myrsky vahingoitti rakennusta

Aloita rakennuksen suojaaminen ja kaatuneiden puiden raivaaminen mahdollisimman pian. Poista rakennuksen päälle kaatuneet, nojaavat tai kaatumisvaarassa olevat puut. Huolehdi omasta turvallisuudestasi - pyydä tarvittaessa apua puunraivauksen ammattilaisilta tai pelastuslaitokselta.

Jos vesikatteeseen on tullut vaurioita, suojaa katto pressulla. Näin sade- tai sulamisvesi ei pääse sisään. Käytä turvavälineitä, esimerkiksi turvavaljaita, köysiä ja suojaavia jalkineita. Valokuvaa rakennuksen ja piha-alueen vahingot ennen raivaustöitä. Jos sähköt ovat poikki, pidä pakastin suljettuna. Elintarvikkeet säilyvät tällöin useita tunteja vahingoittumattomina.

Toimi näin

  1. Tee vahinkoilmoitus. Ota mahdollisuuksien mukaan kuvia vahingoittuneesta omaisuudesta. Varaa LähiTapiolalle mahdollisuus tarkastaa vahingot ennen korjauksen aloittamista.
  2. Kun olemme vastaanottaneet vahinkoilmoituksesi, ilmoitamme jatkotoimenpiteistä. Tarvittaessa LähiTapiola tilaa ja maksaa vahinkokartoituksen.
  3. Useimmiten myrskyvahinkojen korvattavuus voidaan vahvistaa jo vahinkokäsittelyn alussa. LähiTapiola ottaa kantaa korvauksen määrään saatuaan tarvittavat tiedot vahingosta.
  4. Pyydä urakoitsijoilta korjaustarjoukset sekä verovelka- ja työeläkemaksutodistukset ja toimita ne LähiTapiolaan hyväksyttäväksi. Voit myös halutessasi jättää tarjousten pyytämisen LähiTapiolan hoidettavaksi ammattitaitoisilta yhteistyökumppaneilta, jolloin LähiTapiola huolehtii todistusten pyytämisestä. Työn tilaajana valvot korjaustyön etenemistä ja laatua.

Ota yhteyttä tai ilmoita vahingosta