LähiTapiola Yhteismetsä – vastuullista hoitoa metsällesi, ilman metsänomistajan huolia
LähiTapiola Yhteismetsä
LähiTapiola Yhteismetsä on palvelumme sinulle metsänomistaja, jos etsit helppoutta metsänhoitoon tai ei et tai osaa hoitaa metsääsi tuottavasti. Metsäpalstan, tai sen osan, liittäminen LähiTapiola Yhteismetsään on helppoa. Yksityisen metsänomistajan sijaan sinusta tulee yhteismetsän osakas, jolloin pääset nauttimaan tasaisesta tulovirrasta joka vuosi. Metsäsi saa puolestaan vastuullista hoitoa asiantuntevissa käsissä. Mukaan suurmetsänomistajaksi voi päästä jo melko pienellä metsällä.
Kiinnostuitko? Jätä meille yhteydenottopyyntösi, niin kartoitamme metsäsi tilanteen.
Laske metsäsi arvo ja testaa, sopisiko LähiTapiola Yhteismetsä sinulle
Laske millaista tuottoa saisit yhteismetsän osakkaana siirtymällä laskuriin.
Näin liityt LähiTapiola Yhteismetsään
- Jätät meille yhteydenottopyynnön.
- Soitamme sinulle ja saat alustavan liittymisarvon.
- Sovimme metsäkäynnistä tarkkaa metsäarviota ja liittymisarvoa varten.
- Teet liittymispäätöksen.
Mikä on yhteismetsä?
LähiTapiola Yhteismetsä toteuttaa yhteismetsien keskeisintä ajatusta; haluamme ehkäistä metsälöiden pirstoutumista ja parantaa metsätalouden kannattavuutta vastuullisesti. Toimintaamme ohjaa Yhteismetsälaki, jossa kestävän metsätalouden harjoittaminen osakkaidensa hyväksi on asetettu keskeiseksi tavoitteeksi.
Olemme riippumaton toimija, mikä tarkoittaa sitä, että kaikki kaupat ja toimenpiteet kilpailutetaan aina. Yhteismetsä huolehtii siitä, että kaikessa toiminnassa noudatetaan kestävän metsänhoidon ja vastuullisuuden periaatteita. Olemme vakuuttuneita siitä, että vastuullinen ja pitkäjänteinen metsänhoito on tuottavaa metsänhoitoa.
Yhteismetsä on tarkoitettu kaikille metsänomistajille tai metsäsijoittamisesta kiinnostuneille. Syitä liittymiselle voi olla monia: ei ole aikaa, osaamista tai intoa hoitaa metsäänsä itse tuottavasti; halutaan helppoutta sukupolvenvaihdokseen; halutaan tulla mukaan osaksi suurempaa metsäkokonaisuutta; omaa metsää ei ole, mutta siihen sijoittaminen kiinnostaa.
Metsä voi sijaita missä päin Suomea vain, koska LähiTapiola Yhteismetsä toimii koko Suomessa. Liittymisrajana pidetään vähintään 30 hehtaarin metsäpinta-alaa. Liittyminen on aina kuitenkin tapauskohtaista, joten hehtaariraja ei ole ehdoton - jätä rohkeasti yhteydenottopyyntö. Ylärajaa kiinteistön koolle ei ole.
Liittyminen alkaa aina metsätilan arvonmäärityksellä, jonka perusteella lasketaan metsätilan arvoa vastaava yhteismetsäosuuksien määrä. Arvossa huomioidaan myös mahdollisesti käyttämättä oleva metsävähennys. Yhteismetsä hakee alueen liittämistoimitusta Maanmittauslaitokselta, jonka jälkeen liittyjän tiedot merkitään osakasluetteloon ja osakkuus alkaa. Halutessaan osakas voi osallistua vuosittaiseen osakaskunnan kokoukseen, jossa hän voi äänestää oman omistusosuutensa suhteessa. Mistään muusta osakkaan ei tarvitse huolehtia.
LähiTapiolan Metsänarvolaskurilla saat alustavan arvion metsäsi liittymisarvosta. Tämän jälkeen teemme tarkemman etäarvion metsästäsi. Toivottavasti jatkamme keskusteluja vielä tästä eteenpäin ja asiantuntijamme tekee maastokäynnin, jossa tehdään tarkka arvio metsäsi liittymisarvosta. Sain maastokäynneistä aina metsäsuunnitelman.
Jos huomaat metsäkäynnin jälkeen, ettet olekaan kiinnostunut liittymisestä, saat laskun maastokäynnin kuluista (vuonna 2022: 100 euroa + 5 euroa/hehtaari). Saat käynnistä joka tapauksessa itsellesi laadukkaan metsäsuunnitelman, joka on eräänlainen käsikirja oman metsäsi toimenpiteiden ja tuottojen suunnitteluun.
- Vaivaton tapa omistaa metsää, jossa ammattilaiset huolehtivat kaikesta. Osakkaat pääsevät silti mukaan päätöksentekoon.
- Vuosittain maksettava ylijäämä on osakkaalle verotonta tuloa. Yhteismetsä huolehtii veroilmoituksesta ja verojenmaksusta. Myös yhteismetsän veroprosentti (26,5 %) on yksityisen metsänomistajan pääomaveroprosenttia (30-34 %) matalampi.
- Yhteismetsän vuosittainen tuottotavoite on pitkällä aikavälillä vähintään sama (4%) kuin aktiivisesti metsäänsä hoitavalla metsänomistajalla.
- Yhteismetsä on suoralle metsänomistamiselle vähäriskisempi ja likvidimpi vaihtoehto. Yhteismetsän metsät sijaitsevat ympäri Suomea, mikä pienentää myös metsätuhoriskiä.
- Osakas pääsee nauttimaan suurmetsänomistamisen hyödyistä. Hyvällä suunnittelulla ja tehokkaalla verkostoyhteistyöllä metsänhoidon yksikkökustannuksia saadaan pienennettyä ja puulle saadaan puukaupoissa parempi hinta.
- Yhteismetsäosuuden jakaminen seuraavalle sukupolvelle on helpompaa kuin metsän tasapuolinen jakaminen.
- Kun oman metsätilan liittää yhteismetsään, metsänomistajan omat velvollisuudet ja vastuut metsän osalta päättyvät.
- Yhteismetsän päätöksentekoon voi vaikuttaa osuutensa suhteessa. Pienosakkaan asemaa on parannettu äänilekkurein.
- Ohjesääntö on yhteismetsien yksi tärkeimmistä dokumenteista. Sen sisältöön kannattaa perehtyä huolella.
- Yhteismetsäosuuksilla käydään kauppaa eri kiinteistöjen kauppapaikoilla (esim. www.metsatilat.fi). Pääsääntöisesti suurten yhteismetsien osuudet käyvät hyvin kaupaksi ja niiden myyminen on käytännössä kuin mikä tahansa kiinteistökauppa.
Alkuun pääset jättämällä yhteydenottopyynnön suoraan tai laskemalla Metsänarvolaskurilla suuntaa antavan metsätilan arvon ja tuottomahdollisuuden yhteismetsän osakkaana. Siirry metsänarvolaskuriin tästä.
Asiakaspalvelu
LähiTapiola Yhteismetsän asiakaspalvelun tavoitat numerosta 09-453 4000 maanantaisin ja torstaisin klo 12-14. Muina aikoina voit jättää soittopyynnön. Olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä.
Uusi LähiTapiola Yhteismetsä tarjoaa etämetsänomistajille helppoa metsänomistamista
Arvion mukaan suomalaisten omistamista metsistä vähintään kaksi miljoonaa hehtaaria tuottaa heikosti. LähiTapiolan uusi palvelu auttaa etenkin etämetsänomistajia saamaan metsänsä tuottamaan helposti.
Onko nyt oikea aika sijoittaa metsään? Pelkkä metsäpalsta ei ole ainoa vaihtoehto
Metsä kiinnostaa taas suomalaisia sijoituskohteena. Oma metsäpalsta ei välttämättä monia houkuta. Sijoitusjohtaja Juha Malm kertoo vaihtoehdosta, joka voi sopia monelle metsäsijoittamisesta kiinnostuneelle.
Yli puolet suomalaisista kannattaa metsänomistamista – omistusvaihtoehdoilla on sekä hyviä puolia että huomioitavaa
Enemmistö suomalaisista pitää metsänomistamista järkevänä. LähiTapiolan teettämän kyselyn mukaan valtaosa omistaisi metsää omalla palstalla. Omistuksen uudet muodot kiinnostavat nuorempia.
Palvelun tarjoavat Tapiola Yhteismetsä ja LähiTapiola Kiinteistövarainhoito. Tapiola Yhteismetsä on LähiTapiola Yhteismetsän juridinen nimi.